Gå till innehåll

Se cocktailglaset för fester i tyngdlöst tillstånd


Nyhet

Rekommenderade inlägg

cocktail_glas_150322.jpg

Det är lätt hänt att man tar för givet hur mycket av våra vardagsliv som är beroende av gravitationen. Det handlar om allt från hur vi förvarar ömtåliga föremål till hur vi håller våra muskler i trim. Ett viktigt problem som astronauterna ombord den internationella rymdstationen måste ta itu med är hanteringen av vätskor; att spilla ett glas vatten här på jorden må vara bra frustrerande, men vi vet åtminstone alltid åt vilket håll det kommer att fara.

 

Ett annat problem är hur en ska kunna dricka någonting när man inte helt enkelt kan luta en bägare i munnens riktning och lämna resten åt gravitationen. När man dricker ombord ISS använder man sig vanligtvis av täta plastpåsar med sugrör, som gör det möjligt att antingen suga eller pressa ut vätskan. Astronauten Don Pettit lyckades dock komma på en annan lösning: Genom att ta en plastficka och forma den som en vattendroppe kunde han konstruera en kopp som utnyttjar vätskans egna ytspänning för att föra vätska från botten och upp till randen.

 

 

Den här innovationen inspirerade futuristerna bakom Cosmic Lifestyle Corporation att ta fram en serie med glas som bygger vidare på samma princip, men gör det lite mer praktiskt och lite mer festligt. Glasen är gjorda på ett sådant sätt att de kan konstrueras med hjälp av en 3D-skrivare, såsom den de har ombord ISS.

 

Nu har de vänt sig till allmänheten för att få startkapital till att utveckla och testa en rad med prototyper, i hopp om att en dag ta fram en design värdig ISS-besättningen. Med 11 dagar kvar på sin Kickstarter-kampanj och bara drygt $2 000 insamlade ser det inte ut som att de kommer att nå sitt mål på $30 000, men kampanjsidan bjuder i vilket fall på en del intressant läsning, och det ska bli intressant att se vad Cosmic Lifestyle Corporation hittar på i framtiden.

 

Källa Källa 2

 

[ Till originalnyheten ]

Redigerad av Nyhet
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Var med i konversationen

Du kan skriva ett inlägg nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att skriva inlägg med ditt konto.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...