Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Robert Beltran: "Min tid på Voyager var underbar."

14-03-06 kl. 12:23 av loghaD
Kategori(er): VOY, Övrigt: Personer

Robert Beltran är känd - eller kanske snarare ökänd - för sina kritiska uttalanden om Star Trek: Voyager och sin karaktär Chakotay, och det finns till och med en Robert Beltran-klagomålsgenerator med 872 olika klagomål. Mången trekkie har någon gång ställt sig frågan "Hatar Robert Beltran Star Trek?" ... och det är det ju lätt att tro att han gör, med tanke på att han själv har sagt att han gör det.

 

Enligt Beltran själv är dock många av hans klagomål överdrivna, ofta för skojs skull. "Mitt missnöje med programmet har överdrivits en hel del, delvis eftersom somliga tar mina mer lättvindiga kommentarer på för stort allvar." skrev han i sin AMA-intervju igår, och tillade "Min tid på Voyager var underbar."

 

Han hävdade att trots vad många kanske tror var Voyager-inspelningarna ofta väldigt gladlynta. "Många av de som jobbade på The Next Generation var också involverade i Voyager. Enligt dem var våra inspelningar roligare och mer avspända, och vi var i regel ganska galna av oss."

 

Beltran skrev även att han tycker om Star Trek: Deep Space Nine, och att om det hade varit rimligt så hade han gärna varit med på ett hörn där.

 

Angående hans kritik för serien berättade han att han inte var den enda som kritiserade serien, även om han var den mest frispråkiga av de medverkande. "Garrett Wang var också frispråkig. Men för oss låg fokus alltid på seriens kvalitet." Han påstår att han aldrig har låtit risken för att uppsägas avskräcka honom från att vara uppriktig. "Det faktum att jag alltid kunnat få jobb efter Voyager säger mig att ingen tog min frispråkighet på alltför stort allvar."

 

Intervjun pågick i mer än tre timmar och allt som allt besvarade Beltran närmare hundra frågor, somliga av dem på största allvar och andra med mer än en nypa humor; allt från hans relation med Kate Mulgrew och Jeri Ryan till hur de handskades med att ha tre stycken RobertVoyager.

 

På frågan om huruvida han störde sig på programmets stereotypa gestaltning av amerikornas urinvånare svarade han: "Det som störde mig mest var att försöka hitta den där jävla flöjtspelaren som satte igång varje gång jag hade ett ögonblick för mig själv. Jag undrade när pow-wowen skulle börja, men det gjorde den aldrig! Ja, irriterande!"

 

Om att vara typecastad som "den där indianen" gav Beltran ett mer allvarsamt svar: "Indianer är också människor. Så oavsett om de har fjädrar på huvudet eller ett futuristiskt medicinknippe så är det universella att de alla har sina egna begär, behov och ambitioner. Jag tänker inte så mycket på mina karaktärers etniska ursprung som jag gör på vad som får dem att ticka."

 

Dessutom menar han att "alla blir typecastade i någon mån. Det är en mycket större besvikelse att inte bli castad alls."

 

De flesta av frågorna hade med Star Trek att göra, men det kom också några som berörde hans kommande film, RESILIENT 3D. Bland annat berättade han att trots filmens dystra handling så handlar den i grund och botten om en positiv framtidsvision och mänskligheten. Han skrev även att hans "teknobabbel"-repliker i den här filmen är mycket mer invecklade än vad de var i Voyager, och att hans karaktär är inspirerad av Michio Kaku. Syns det, kanske?

 

michio_chakotay_140306.jpg

Michio Kaku och Robert Beltran - lika som bär?

 

RESILIENT 3D ska finansieras delvis med hjälp av en Kickstarter-kampanj, som det i nuläget inte går så bra för; med mindre än två veckor kvar har de bara knappt fått in 7 000 av de 200 000 dollar de hade siktat på. Gårdagens intervju verkar dock ha ha lockat många nya givare, och Beltran påstår att de inte gett upp hoppet än.

 

Klicka här för att se alla frågor och svar från gårdagens intervju. Du kan även följa @robertbeltran74 på Twitter.


Cliff Bole har avlidit

14-02-27 kl. 22:02 av loghaD
Kategori(er): DS9, TNG, VOY, Övrigt: Personer

cliff_bole_140227.jpgEn av Star Treks mest produktiva regissörer har gått ur tiden. Mellan 1987 och och 1999 regisserade Clifford John Bole 47 avsnitt av tre olika Star Trek-serier.

 

Bole föddes i San Francisco den 9 november, 1937. Han tillbringade större delen av sin uppväxt i San Fernando Valley, där han brukade smyga sig in på filmstudiors kulissgårdar för att kika på pågående filminspelningar. Han tränade sig urpsprungligen till scripta och produktionsassistent, och år 1963 fick han ett jobb som scripta för western-filmen Showdown.

 

Han bytte senare inriktning till regi, och 1976 fick han sin första regissörstjänst, då för ett avsnitt av detektivdramat Baretta. Hans karriär tog fart snart därefter, och under de kommande åren regisserade han bland annat 12 avsnitt av The Six Million Dollar Man, sex avsnitt av Charlie's Angels, 13 avsnitt av Vega$ och 24 avsnitt av Fantasy Island (med Ricardo Montalbán i huvudrollen). Under 80-talet regisserade han även 17 avsnitt av T.J. Hooker (med William Shatner i huvudrollen) och 16 avsnitt av kultklassikern MacGyver.

 

1987 regisserade han sitt första avsnitt av Star Trek: The Next Generation. Det var seriens sjunde avsnitt (i produktionsordning), Lonely Among Us, och ingen visste ännu om den här nya serien skulle slå igenom. Det gjorde den dock, och Bole regisserade hela 24 till avsnitt av serien, bland annat Conspiracy, The Emissary, The Ensigns of Command och Unification (del 2). Han är också en av väldigt få som har regisserat båda delarna av en Star Trek-följetång, och den följetången var ingen mindre än The Best of Both Worlds.

 

I Conspiracy fick vi träffa Kapten Rixx, en blåhudad utomjording av okänd art. När den här arten syntes igen i avsnittet Allegiance valde man att uppkalla den efter Bole, och sedan dess har bolierna gått att se i fyra filmer och fler än sjuttio avsnitt av olika Star Trek-serier. Boles koppling till bolierna cementerades vidare i DS9-avsnittet Invasive Procedures, där en geologisk formation kallad "the Cliffs of Bole" nämndes.

 

Bole fortsatte sin karriär inom Star Trek med sju avsnitt av Deep Space Nine och tio av Voyager, och han lämnade franchisen på bästa möjliga sätt när han 1999 regisserade första delen av det populära Voyager-avsnittet Dark Frontier. Vid det laget var han dryga sextio år fyllda och snart redo för pensionen, men han förblev aktiv som regissör i några år till, och regisserade bland annat flera avsnitt av The X-Files.

 

Cliff Bole somnade in i sitt hem den 15 februari, och efterlevs av sin fru, Brenda, samt två barn och två barnbarn. I enlighet med hans önskemål kommer hans askor att strös ut över havet. Hans familj föreslår att de som vill hedra hans minne kan donera pengar till någon cancerforskningsorganisation, eller besöka hans gyllene stjärna på Palm Springs Walk of Stars.


Nytt frågespel släpps för Star Trek

13-09-24 kl. 20:44 av Fleetadmiral
Kategori(er): DS9, ENT, Filmer, Quarks: Spel, TAS, TNG, TOS, VOY

TRIVIE är ett populärt frågespel för iOS- och Android-enheter som nu finns för Star Trek. Spelet har det största trivia-biblioteket på Google Play och iTunes. Star Trek-fans kan välja mellan två officiella Star Trek-spel, Star Trek: Captains och Star Trek: Complete.

 

Star Trek: Captains och Star Trek: Complete är båda kostnadsfria premiumspel. Star Trek: Captains innehåller hundratals spännande triviafrågor om Stjärnflottans kommendörer. Star Trek: Complete har 2000 frågor om Star Treks serier och filmer.

 

Läs mer om spelet på vår speldatabas.


Michael Ansara är död

13-08-02 kl. 22:47 av loghaD
Kategori(er): DS9, TOS, VOY, Övrigt: Personer

Michael Ansara har gått ur tiden. Skådespelaren var bara med i fyra avsnitt av Star Trek, men hans gestaltning av den mörkröstade klingonska kaptenen Kang i TOS-avsnittet Day of the Dove gjorde ett starkt intryck på många Star Trek-fans.

 

michael_ansara_130802.jpg

 

Michael Ansara föddes i en liten by i Syrien den 15 april 1922. Hans föräldrar hörde båda till Amerikas urbefolkning, och familjen flyttade tillbaka till USA när Michael var två år gammal.

 

Som liten var han mycket blyg, men av en ödets nyck skulle detta leda honom till att slå igenom på stora scenen. Michael Ansara började nämligen ta teaterlektioner i ett försök att erövra sin egen blyghet, och med tiden upptäckte han att han hade en riktig passion för agerande.

 

Han tog ut sin filosofie kandidatexamen vid Los Angeles City College, där det är mycket möjligt att han sprang in i den knappt ett år äldre Gene Roddenberry, som själv tog ut en högskoleexamen där.

 

Under 40-talet spelade han flera smärre filmroller, men det var först under 50-talet som hans skådespelarkarriär riktigt tog fart, och han var med i flera talroller varje år. Det var också då som han skulle börja spela sin kanske mest kända karaktär, nämligen som Cochise i western-serien Broken Arrow. Detta kan tyckas passande, eftersom människans första kontakt med klingonerna ska ske i Broken Bow!

 

År 1955 gifte han sig med skådespelerskan Jean Byron, men de skilde sig redan ett år senare.

 

Några år senare gifte han sig med Barbara Eden, känd som Jeannie i kultklassikern I Dream of Jeannie, och Michael Ansara själv medverkade som skådespelare i flera avsnitt av det programmet, och 1970 regisserade han avsnittet One Jeannie Beats Four of a Kind. Barbara Eden blev även mor till Michaels enda son, Matthew, som sorgligt nog dog av en överdos år 2001. Michael och Barbara skilde sig 1974.

 

År 1968 spelade han kapten Kang i TOS-avsnittet Day of the Dove, och många av hans repliker därifrån har blivit mycket välkända bland Star Trek-fans. För att nämna bara några stycken:

 

- Only a fool fights in a burning house!

- We have no devil, Kirk, but we understand the habits of yours.

- Klingons kill for their own purposes.

 

Hans skådespelarkarriär fortsatte i flera årtionden till, i filmer såsom Guns of the Magnificent Seven (där han spelade den despotiske Överste Diego) och i sådana TV-serier som Buck Rogers in the 25th Century (där han spelade den strålpistolsviftane gangsterbossen Killer Kane). Han började även arbeta som röstskådespelare, och i den kapaciteten är han väl känd bland Batman-fans för sin gestaltning av Mr. Freeze i Batman: The Animated Series.

 

År 1994 trädde han åter in i rollen som Kang i Deep Space Nine-avsnittet Blood Oath, då med fårad panna och en daharmästartitel, och sida vid sida med Koloth och Kor.

 

Han medverkade i ytterligare ett avsnitt av Deep Space Nine, nämligen The Muse, där han spelade Lwaxana Trois tavnianske make Jeyal.

 

År 1996 trädde han återigen in i rollen som Kang, denna gång i Voyager-avsnittet Flashback som släpptes i samband med Star Treks 30-årsjubileum. I och med den här rollen blev han en av de få skådespelare som har spelat samma roll i tre olika Star Trek-serier.

 

Framåt slutet av 90-talet började den snart 80-årige Ansaras karriär sakta ner, men han gjorde fortfarande flera framträdanden som Mr. Freeze i TV-serien Batman Beyond och TV-spelet Batman Vengeance, och år tvåtusen var han exekutiv producent för filmen The Exchange.

 

Det finns inte många uppgifter om hans liv efter dess, men vi får anta och hoppas att han njöt av en lång och välförtjänt pension i soliga kalifornien tillsammans med sin fru Beverly, som han hade varit gift med sedan 1977.

 

Michael Ansara avled i sitt hem den 31 juli efter en längre tids sjukdom. Han blev 91 år gammal.


Rösta fram det sämsta inom Star Trek

Vad är det sämsta inom Star Trek när det gäller serierna och de nya filmerna? Den frågan låter Foxnews.com sina läsare besvara just nu.

 

Topplistan ser ut så här nu:

 

1. TAS

2. DS9

3. Voyager

 

Minst röster så här långt får TOS.

 

Du röstar här.


Hologramdoktorn är Star Treks mest skicklige läkare

13-02-17 kl. 21:12 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, DS9, ENT, Filmer, TNG, TOS, VOY

Trekkers har sagt sitt. Hologramdoktorn i Voyager är den mest skicklige läkaren i Star Trek. 41 procent av Startrek.coms läsare anser det. Tvåa blev Dr. McCoy med 20 procent.

 

Övriga: Bashir 16 procent, Crusher 14 procent, Phlox sju procent samt Pulaski två procent.

 

Vem är mest skicklig enligt dig?


Jennifer Lien greps i somras

12-11-22 kl. 18:05 av Aike
Kategori(er): VOY, Övrigt: Personer

Jennifer Lien (Kes) greps den tredje juli i somras för domestic assault. Med andra ord våld mot antingen barn eller partner. Gripandet skedde i Roane County i Tennessee, skriver Tennessee.arrests.org.


Winrich Kolbe har avlidit

12-10-28 kl. 17:03 av Aike
Kategori(er): DS9, ENT, TNG, VOY

Regissören Winrich Kolbe är död efter en längre tids sjukdom. Totalt regisserade han 48 Star Trek-avsnitt i TNG, DS9, Voyager och Enterprise, skriver Trekweb.com.

 

Mest känd är han för att ha regisserat TNG:s finalavsnitt All Good Things samt Voyagerpiloten Caretaker. Kolbe blev 71 år gammal.


Voyager har den bästa öppningssekvensen

12-10-22 kl. 11:10 av Aike
Kategori(er): DS9, ENT, TNG, TOS, VOY

Voyager har den bästa öppningssekvensen. Det anser trekkers som har röstat på Startrek.com.

 

Serien fick 38 procent av rösterna. Hela listan:

 

1. Voyager 38 %

2. The Next Generation 21 %

3. Enterprise 15 %

4. Deep Space Nine 14 %

5. Originalserien 11 %


Rösta på TNG och Voyager i SF-bokhandelns stora tv-serie-VM

12-10-19 kl. 11:07 av Aike
Kategori(er): DS9, ENT, TNG, TOS, VOY, Webbplatser och tidningar

The Next Generation och Voyager är i kvartsfinal i SF-bokhandelns i Malmös stora tv-serie-VM. Nu kan du hjälpa serierna att gå vidare genom att rösta på SF-bokhandelns blogg. Röstar gör du här (i högerspalten).

 

Just nu ligger TNG trea bakom Supernatural och Twin Peaks. Voyager ligger femma, men ser ut att vara avhängd redan. Så vill du se en Star Trek-serie i nästa omgång lägg din röst på TNG.

 

TOS har redan lyckats kvalificera sig till semifinal. Deep Space Nine och Enterprise slogs tyvärr ut i första kvalomgången.

 

(Tipstack till t80u)


Braga om Shatner, Seven of Nine och saknaden av Star Trek

12-09-17 kl. 21:06 av Aike
Kategori(er): ENT, Filmer: 10 Nemesis, Quarks: Litteratur, Serie 7 (efter ENT), TNG, VOY

William Shatner kunde ha varit med i Enterprise. Seven of Nine återvänder till borgkollektivet. Och Brannon Braga saknar Star Trek enormt mycket.

 

I en intervju med Comic Book Resource berättar manusförfattaren Brannon Braga att det vara nära att Shatner kunde ha gästspelat i ett dubbelavsnitt i Enterprise. Men man lyckades aldrig komma överens om den ekonomiska ersättningen så idéen rann ut i sanden.

 

Han säger också att han skriver en serietidning tillsammans med IDW med TNG-besättningen tre år efter Nemesis. Han berättar bland annat att Seven of Nine dyker upp i tidningen, men att hon har återvänt till borgkollektivet eftersom hon inte klarade av att leva som människa.

 

Braga saknar också Star Trek mycket.

- Varje dag som passerar så saknar jag universumet och saknar berättelserna man kan göra i en serie som Star Trek.

 

Han utesluter inte att han skulle kunna skriva för en ny Star Trek-serie om en sådan blir aktuell.

 

(Tack till Admiral Picard för nyhetstipset.)


Star Trek i rubrikerna 7 september 2012

  • Zachary Quinto (Spock) berättar i en videointervju med The wrap att den kommande, tolfte, Star Trek-filmen är större och mer vågad än den förra. Se hela intervjun här. (+)
  • Jeri Ryan berättade på Twitter att rollen som Seven of Nine troligen var den bästa roll som hon haft i sin karriär, då det var så mycket utveckling genom åren i den rollen. (+)
  • Walter Koenig håller på att lära in en text för en trailer till en ny Star Trek-film publicerad för Internet. Det är med samma personer som gjorde filmen Gods of men, men inte mycket mer är känt om filmen. Han har heller inte sagt att han är med i själva filmen, bara att han skall tala i trailern. (+)

Beltran: "Jag skulle göra Voyager igen"

12-07-23 kl. 11:22 av Aike
Kategori(er): VOY, Övrigt: Personer

Robert Beltran (Chakotay) har tidigare öppet kritiserat Star Trek och sina år ombord Voyager. Men han skulle vara med i serien igen om klockan vreds tillbaka till 1994.

-Ja, det skulle jag. Det spelar ingen roll för mig vilken serie det är, bara den är någorlunda bra och jag spelar en någorlunda bra figur, vilket jag hade i Voyager. Det var vad jag ville göra då. Jag ville göra en tv-serie eftersom lönen är mycket, mycket bra och om den sändes i sju år, så skulle jag vara på det stora hela ekonomiskt fri, säger han till Startrek.com.

 

Han jämför att arbeta med Voyager som att arbeta i en bilfabrik.

-Så jag visste vad jag gav mig in i, och jag var beredd att stanna under sju år, men det är den kreativa sidan i mig som fick mig att göra uppror mot vissa saker som skedde. Det var allt. Jag ogillade vissa saker som skedde under seriens tre sista säsonger, och jag riskerade att sparkas eftersom jag var olycklig kreativt sett. Men jag var glad att jag hade ett jobb och särskilt lycklig var jag över personerna som jag jobbade med. Det var det viktigaste för mig: att jag fortfarande gillade arbetet.

 

Det han primärt ogillade från och med säsong fyra var att seriens fokus flyttades nästan helt till Janeway, Seven och doktorn, medan Chakotay och övriga figurer fick mindre att göra. Beltran menar att detta berodde på att Brannon Braga fick en större roll som producent samtidigt som seriens upphovsmän Jeri Taylor och Michael Pillar slutade.


Picardo skiljer sig

12-07-19 kl. 11:28 av Aike
Kategori(er): VOY, Övrigt: Personer

Robert Picardo (Doktorn i Voyager) skiljer sig efter ett 27 år långt äktenskap, skriver TMZ.

 

Picardo gifte sig 1984 med Linda Pawlik men nu är det alltså över. Paret har två döttrar tillsammans.


Manusförfattaren Orci avslöjar vilka som inte är fienderna i nästa film *Spoiler*

12-06-26 kl. 18:19 av Aike
Kategori(er): DS9, Filmer: 08 First Contact, Filmer: 12 Into darkness, TNG, TOS, VOY

Manusförfattaren Roberto Orci avslöjade häromdagen att fyra kända Star Trek-fiender inte är med i Star Trek 12. Till radioprogrammet Ask Mr. Kern listade han dem, skriver Cinemablend.com.

 

Listan är följande:

 

 

Han sa dock inte huruvida Khan är med i filmen eller inte. Han berättade också att figuren Janice Rand från TOS första säsong inte kommer att vara med i filmen. Dessutom är det 75 procents chans att filmens titel innehåller "Star Trek".


Star Trek i rubrikerna 5 juni 2012 *Uppdaterad med länkar*

  • Star Trek II: Khans Vrede fyllde 30 år igår den 4 juni. Filmen hade amerikansk biopremiär detta datum 1982 och blev snabbt en succé både bland fans och kritiker. Så vi gratulerar med ett fyrfaldigt: "Khaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan". Läs gärna mer om filmen på Trekmovie.com där Star Trek-författaren Dayton Ward minns filmen 30 år senare.
  • Alla fem Star Trek-kaptenerna från tv-serierna var på scen för första gången någonsin tillsammans på Wizard World Philadelphia Comic Con igår. Se en bild på dem tillsammans här.
  • Tio anledningar till varför First Contact förstörde borgerna presenterar Whatculture.com här. Några anledningar är att First Contact var mer som en Alien-film än som Star Trek samt att borgerna förvandlades från farliga fiender i TNG till rymdvampyrer i filmen.
  • Trekkern Rick Chambers är mycket glad. Orsaken är att han har författat ett avsnitt till den prisade fanserien Star Trek: Phase II. "Att få skriva för Star Trek är en dröm som blir sann", säger han till Mlive.com. Chambers har tidigare skrivit en sf-roman samt flera egna noveller. Men detta blir nog ändå hans största projekt någonsin, eftersom Phase II är en makalös framgångssaga med mer än 90 miljoner nedladdningar. Hans avsnitt heter Bread and Savagery och är en uppföljare till TOS-avsnittet Bread and Cirucuses. (+)
  • Star Trek 12-producenten Damon Lindelof är inte glad över att det har släppts bilder och korta filmsnuttar från inspelningen av Star Trek 12. Det berättar han för Trekmovie.com. Han säger också att han hoppas att de ska ha en officiell teasertrailer på Comic Con i San Diego i slutet av juli, men bara om de kan presentera något riktigt bra. Lindelof berättar också att 85 procent av alla ändringar i manuset man gjorde under inspelningen handlade om karaktärerna. "Det handlade om relationerna mellan figurerna. Vi ändrade dialoger och ökade intensiteten i konflikter. Vi byggde också upp vänskapen mellan dem på ett starkare sätt". Hela intervjun finns här.

Alla kaptenerna kommer till London i oktober

12-04-16 kl. 11:49 av Aike
Kategori(er): Aktiviteter, DS9, ENT, TNG, TOS, VOY, Övrigt: Personer

William Shatner, Patrick Stewart, Avery Brooks, Kate Mulgrew och Scott Bakula besöker London i höst. Alla fem deltar vid det nya Star Trek-konventet som hålls den 19-21 oktober. Det skriver Reuters.

 

Enligt arrangörerna Media Tio och CBS Consumer Products är det första gången någonsin alla kaptenerna deltar tillsammans på scen vid ett konvent. Konventet som heter Star Trek London är också det första officiella Star Trek-konventet i Storbritannien på tio år.

-Antalet Star Trek-fans i Storbritannien är bland de största i världen, och de har väntat länge, så vi ville vara säkra på att göra det rätt, säger Liz Kalodner, general manager vid CBS Consumer Products.

 

Under våren kommer fler gäster från serierna att presenteras och flera scenbyggen kommer att byggas upp för konventet.

-Besökare kommer att kunna sitta på bryggan med skådespelare ur serierna, säger Rob Nathan, marknadschef vid Media 10.

 

Biljetterna kommer att börja säljas den 30 april, och arrangörerna räknar med att 10 000-15 000 besökare kommer. Under dagen kommer också konventets hemsida att lanseras.


Garrett Wang: "Jag är inte längre skådespelare"

12-04-11 kl. 12:20 av Aike
Kategori(er): VOY, Övrigt: Personer

Garrett Wang (Harry Kim) har lagt skådespelarkarriären bakom sig.

-Hollywood har historiskt sett styrts av icke-kreativa "affärsmän" som är rädda. Min avsky för Hollywoodpolitik har faktiskt fått mig att lämna branschen, skriver han på Goddardgroup.com.

 

I dag bor han inte längre i Los Angels, utan i Las Vegas. Vad han gör där framkommer dock inte.


Klingonerna har fyllt 45 år

Den 23 mars firade kanske Star Treks mest populära utomjordiska art 45 år. För den 23 mars 1967 introducerades klingonerna när avsnittet Errand of Mercy sändes på amerikansk tv för första gången.

 

Upphovsmannen bakom klingonerna var Gene Coon och arten blev snabbt Enterprise huvudfiender. Senare har lingvisten Marc Okrand gjort mycket för klingoners popularitet genom att ha utvecklat ett helt språk för dem med start i Star Trek 3. Påpekas bör att den som skapade språkljuden var James Doohan redan i Star Trek The Motion Picture.

 

Och i de senare serierna har vi tagit Worf och B´elanna till våra hjärtan.

 

Så en fråga till våra läsare som talar klingonska: hur säger man "grattis på födelsedagen" på klingonska?


Det här gjorde Voyagerpojkarna när serien fyllde 17

12-01-19 kl. 21:00 av Aike
Kategori(er): VOY

Den 16 januari fyllde Voyager sjutton år. De manliga skådespelarna, exklusive Tim Russ som hade förhinder, firade det med att äta stek tillsammans i Los Angeles, twittrade Robbie McNeil (Tom Paris). De tog också farväl av Ethan Phillips som ska flytta tillbaka till New York. Jeri Ryan twittrade när hon såg bilden: "Åh, mina pojkar".

 

Känner du igen dem? Se dem här.


Enterpriseskådis kallar Paramount för girigt

11-12-11 kl. 17:08 av Aike
Kategori(er): ENT, VOY, Övrigt: Personer

Paramount var för girigt. Därför minskade Star Treks popularitet när Voyager och Enterprise sändes. Det menar John Billingsley (Phlox).

-Vad som hände med Voyager och vår serie, Enterprise, och jag säger inte detta för att kritisera producenterna, ... men Paramount sa mer, mer, mer, därför det såg det som en kommersiell produkt. Ingenting fungerar om det skapas av marknadsföringsavdelningen. Paramount saboterade för sig själv. Jag tycker att de blev giriga, och det är vad filmföretag blir, tyvärr, eftersom de styrs till stor del av revisorer, säger han till Indystar.com.

 

Billingsley säger också att man måste ha en produkt som har ett artistiskt värde, och att företagen inte bara kan styras av ekonomiska frågor.

-Det var ett mirakel att vi fick fyra säsonger. Andra tv-program hade lagts ned efter en säsong. Våra tittarsiffror var usla. Vi hade en stark öppning, vi hade en stor publik under pilotavsnittet. De som såg det sa dock: "Det här är inget nytt. Det är samma Star Trek som jag sett år efter år." Och så sprang de iväg.


Ryan: "Jag gick inte på konvent på grund av en stalker"

11-12-09 kl. 13:20 av Aike
Kategori(er): Aktiviteter, VOY, Övrigt: Personer

Jeri Ryan (Seven) är en flitig gäst på Star Trek-konvent. Men det var inte alltid så. Under flera år besökte hon aldrig konvent på grund av en stalker.

 

Mannen som förföljde henne dömdes 2001 till fängelse. Han var då bara tjugotvå år gammal. Se Ryan prata om det nedan (startar efter 40 sekunder).

 


Här är Star Treks sämsta skurkar

11-11-18 kl. 23:03 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Filmer: 03 Search for Spock, TNG, VOY

Vissa skurkar är sämre än andra. Minst hotfulla är de första ferengierna som dök upp i TNG. Det tycker i alla fall Jordan Hoffman som bloggar på Startrek.com.

 

Hoffman listar de tio minst hotfulla fienderna. Tvåa på listan är Christopher Lloyd, som den klingonske kommendör Kruge i Star Trek III och trea är The Telepathic Pitcher Plant från Voyager. Hela listan kan du se här.


"Gul Dukat är Star Treks bästa skurk"

11-11-13 kl. 13:03 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, DS9, TNG, TOS, VOY

Gul Dukat från Deep Space Nine är den bästa skurken i Star Trek, menar Chris Swanson vid Whatculture.com.

 

Swanson listar de tio bästa och Dukat placerar han före Khan och Q. Hela listan kan du se här.


Wang: " Jag älskar kapten Kirk, men hatar William Shatner"

11-11-09 kl. 10:54 av Aike
Kategori(er): Aktiviteter, TOS, VOY, Övrigt: Personer

Garrett Wang (Kim) träffade William Shatner för första gången 2010. Men mötet blev inte vad han hade hoppats på, skriver Treknews.com.

 

De stötte på varandra på Tulsa Trek Show bakom scenen där gästerna tar det lugnt innan och efter sina framträdanden.

-Jag gick fram till honom och sa: "Mr Shatner, äntligen får jag träffa dig". Hans handslag var som en våt fisk som om han var drottningen av England eller nåt. Så han ger mig det och sedan mitt under det så drar han bort sin hand och torkar av den på sin skjorta. Jag såg rött, och jag ville slå hans feta mage då. Jag älskar kapten Kirk, men jag kan inte stå ut med William Shatner. Så ska man inte behandla någon.


Senast i forumet

Aktuella träffar


(3 månader framåt)

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Om sidan   ·   Redaktionen   ·   Tipsa om nyhet   ·   Copyright   ·   Cookies
Facebook Google+ Twitter