Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Gowron ställer upp i det kanadensiska valet

15-08-16 kl. 15:35 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek

gowron_150816.jpg

Gowron ställer upp för det Liberala partiet i Kanada i det stundande valet. Åtminstone om vi får tro en modifierad valaffisch som satt uppe i Montreal under veckan, skriver Huffingtonpost.

 

Gowron försöker vinna en plats i distriktet Qo’nos-Praxis-Verdun. Det Liberala partiet har undanbett att kommentera affischen.


En tonårings upplevelse av Las Vegas-konventet

15-08-16 kl. 15:25 av Aike
Kategori(er): Aktiviteter, Allmänt om Star Trek

Besökarna på Star Trek-konvent i USA blir äldre och äldre. Men många tonåringar dyker numera upp också.

I en artikel i Vanity Fair skriver redaktören Nancy Jo Sales om sin femtonåriga dotters upplevelse på det officiella konventet i Las Vegas förra veckan. 

 

Läs hur det gick här


Ny Star Trek-kryssning lanseras i januari 2017

15-08-12 kl. 22:13 av Aike
Kategori(er): Aktiviteter, Allmänt om Star Trek, Övrigt: Personer

Den första officiella Star Trek-kryssningen lättar ankar från Miami i januari 2017. Kapten blir ingen mindre än William Shatner.

 

Star Trek-kryssningar med skådespelare och andra personer från Star Trek-serierna har funnits länge. På 00-talet besökte till och med en sådan Stockholm. Men dessa har varit inofficiella. Nu har företaget Entertainment Cruise Productions, LLC fått CBS godkännande att anordna en kryssning med namnet Star Trek: The Cruise.

 

Kryssningen pågår mellan den 9-15 januari 2017, och priset på hytterna varierar från 975-7000 dollar. Totalt finns det 2200 platser ombord.

 

William Shatner är bara en av många Star Trek-kändisar ombord. Bland annat kommer Jonathan Frakes, Robert Picardo och Marina Sirtis också att mönstra ombord.

 

Kryssningen kommer att besöka fyra hamnar: Miami, Cozumel, Nassau och Great Stirrup Cay.


Coloradomannen som bygger om sitt hus till Enterprise

15-08-07 kl. 09:25 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Övrigt: Personer

doman3_150807.jpg

Steve Doman har ägnat fjorton år om att bygga om sitt hus i Colorado till ett Star Trek-tema.

-Jag växte upp med inlärningssvårigheter. Jag var bra på sport, men hade problem socialt sett.

Sedan dess har jag kämpat med att bli någon, och visa folk att jag är en normal person. Min Star Trek-hobby är första gången jag har gjort något för mig själv. Jag känner mig som en överlevare, och jag har visat att vem som helst med en funktionsnedsättning kan bli vad de än vill, säger Doman till Daily Mail.

 

Hittills har Doman byggt om sex av åtta rum. De övriga två rummen räknar han vara klara när han fyller 73 år, fyra år från nu.

-Jag har aldrig gillat att vara i nuet, mitt liv var alltid hemskt eftersom jag fick kämpa socialt. Framtiden gav mig en väg ut ur detta och Star Trek blev en brygga för mig, som en krycka. Jag gillar att leva i framtiden, det känns säkrare för mig, säger han.

 

Ett bildspel samt en video med en rundtur i huset går att se här.


Hjälp William Shatner hylla Leonard Nimoy

15-08-03 kl. 01:31 av loghaD
Kategori(er): Allmänt om Star Trek

vulcansk_salut_150803.jpg

Wiliam Shatner behöver din hjälp! Riktigt vad det är till framgår inte, men det verkar vara någon form av hyllning till den bortgångne Leonard Nimoy, och till det behöver han bilder på fans som gör den vulcanska saluten.

 

 

Ta en bild på dig själv där du gör den ikoniska hälsningen och skicka den till NIMOYTribute@gmail.com, så får vi se vad som blir av det.


År 2015 i Star Trek

15-05-29 kl. 20:44 av Pjotr'k
Kategori(er): Allmänt om Star Trek

buck_bokai_150702.jpgFör tre år sedan slutfördes arbetet med Millennium Gate i Indiana, USA, och om tre år föds Dax på planeten Trill, men vad hände egentligen år 2015 i Star Trek? 

 

Jo, idag väljer vi att fira Buck Bokais inträde i baseboll-laget London Kings. Vi får väl tro att han inom några år har möjlighet att slå Joe DiMaggios rekord i baseboll! (Buck Bokai syns i Past tense, om ni vill se)


Scotland Yard var rädd för en Star Trek-sekt

15-05-26 kl. 13:30 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Övrigt: SF

Scotland Yard hade ett hemligt dokument om Star Trek, X-files, Roswell, Dark Skies och andra kända amerikanska sciencefiction-shower under slutet av 1990-talet. Orsaken var att den brittiska polismyndigheten var rädd för att fans i Storbritannien skulle begå självmord, göra uppror mot samhället eller att starta en kult, skriver The Telegraph.

 

Bakgrunden till att det hemliga dokumentet upprättades var att kulten Heaven´s gate i Kalifornien begick massjälvmord sommaren 1997. Detta i kombination med rädsla för konspirationsteorier om millenniumskiftet fick Scotland Yard att oroa sig att nya kulter med ufon och utomjordingar från USA skulle få fäste eller uppstå i Storbritannien.

 

Enligt The Telegraph vägrar Scotland Yard att kommentera uppgifterna.


Tim Russ förklarar Star Wars Day

"May The Fourth Be With You!"

 

Du kanske har hört detta uttryck idag utan att förstå någonting? Du kanske också undrar vad The Star Wars är för något? Lugn, allas våran Tuvok/Tim Russ förklarar allt i en Youtube-video:

 


Tau Ceti-systemet innehåller förmodligen inte liv

15-04-26 kl. 12:40 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, TNG, VOY, Övrigt: Teknik och vetenskap

Solsystemet Tau Ceti har många Star Trek-anknytningar: Picard har besökt en bar på Tau Ceti III, Janeways far omkom på Tau Ceti Prime och The Travellers art kom ursprungligen från en planet i systemet. Det är bara några exempel på när Tau Ceti, som ligger cirka 20 ljusår från jorden, har figurerat i Star Trek. Men nu hävdar astrofysiker att verklighetens Tau Ceti förmodligen saknar förutsättningar för liv, skriver Science Daily.

 

I solsystemet kretsar fem kända planeter, varav två kan ligga inom den beboeliga zonen. Det vill säga på lagom avstånd från solen. Med andra ord är det varken för kallt eller varmt för att hysa liv. Planeterna kallas för Tau Ceti e och f.

 

-Planet e ligger i den beboeliga zonen bara om vi gör väldigt generösa antaganden. Planet f såg initialt mer lovande ut, men efter att ha modellerat stjärnans utveckling så är det troligt att den har rört sig in i den beboeliga zonen nyligen eftersom Tau Ceti-stjärnan har börjat lysa starkare under sin livscykel, säger astrofysikern Michael Pagano vid Arizona State University.

 

Baserat på forskarnas modeller har planet f funnits i den beboeliga zonen mycket kortare än en miljard år. Det låter kanske som lång tid, men det tog jordens biosfär cirka två miljarder år att producera förändringar i atmosfären som kan upptäckas utifrån. En planet som gjorde entré i den beboeliga zonen bara för några hundra miljoner år sedan kan mycket väl vara en möjlig plats för liv och till och med vara bebodd, men den saknar biosignaturer som vi kan upptäcka, skriver Science Daily. Således kanske Star Trek visar sig att ha rätt till sist...


Kanadensiska spocking-trenden uppmärksammas över hela världen

15-04-25 kl. 23:35 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek

spocking_150425.jpg

 

Att rita Spock-öron på Wilfrid Laurier, vars nuna pryder den kanadensiska femdollar-sedeln, är ett gammalt fenomen. På Facebook har det funnits fansidor för detta udda kulturuttryck i alla fall sedan 2008. Men efter Leonard Nimoys bortgång i februari har även världsmedierna skrivit om det.

 

På listan finns prominenta tidningar och sajter såsom USA Today, Svt Nyheter och Huffington Post.

 

Det ökade antalet sedlar med Spock-öron som dykt upp i Kanada under våren har även fått myndigheterna att reagera.

I mitten av april uttalade sig Kanadas riksbankchef Stephen Poloz om Spocking:

-Även om jag är ett stort Star Trek-fan, som ni vet, så vill jag inte man vanställer vår valuta, sa han enligt Thestarphoenix.com.

 

Att rita på kanadensiska sedlar är dock inte olagligt, skriver USA Today.

 

Wilfrid Laurier var Kanadas sjunde premiärminister. Facebookgruppen Spocking Five hittar du här.

 

(Tack till Akonitin)


Det här är de bästa sluten på Star Trek-avsnitt

15-04-20 kl. 02:32 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, DS9, TNG, TOS

Vilket Star Trek-avsnitt har det bästa slutet? TNG:s sista avsnitt All Good Things, anser IO9.com, som listar de tio bästa sluten.

 

På listan finns bland annat klassiska avsnitt som In the Pale Moonlight, The Best of Both Worlds del ett och The Trouble With Tribbles. Hela listan ser du här. Håller du med?

 

Nedan ser du slutet från All Good Things.

 


Lär dig klingon med Duolingo

15-04-09 kl. 18:02 av loghaD
Kategori(er): Allmänt om Star Trek

klingon_duolingo_150409.jpg

mu'tlheghvam Dayaj'a'? Det är klingonska för "Förstår du den här meningen?" Men om du svarade ghobe' så ligger lösningen bara runt hörnet. Nu börjar Duolingo utveckla en ny kurs, med målet att erbjuda interaktiva klingonska språklektioner gratis i din webbläsare, smartphone eller surfplatta.

 

Duolingo är en språkinlärningsplattform med 20 miljoner aktiva användare. Tjänsten kan nås genom deras hemsida eller någon av deras mobil- eller surfplattsappar, och kan erbjudas gratis eftersom användarnas input används för att granska och översätta texter åt Duolingos betalande klienter, som bland annat innefattar CNN och BuzzFeed.

 

När Duolingo först lanserades i juni 2012 erbjöd de program för att lära sig engelska, spanska, franska och tyska, och därefter följde kurser i italienska och portugisiska. I oktober 2013 öppnade de sin språkinkubator, som tillåter användare som kan andra språk att vara med och utveckla nya kurser, och på så sätt har de bland annat kunna erbjuda kurser i bland annat svenska, danska och turkiska, samt engelskakurser på mer än ett dussin olika språk.

 

duolingo_incubator_150409.jpg

 

När inkubatorn först offentliggjordes var det många som märkte att i en av publicitetsbilderna figurerade symboler för de konstgjorda språken esperanto och klingonska tillsammans med världsspråk såsom ryska och kinesiska. Esperantokursen förväntas bli klar i slutet av den här månaden, men många har misstänkt att inkluderandet av klingonska mest var på skoj, eller för att få folk intresserade.

 

'ach lughbe' chaH! ("Men de hade fel!") Idag annonserade Duolingo att de har påbörjat utvecklingen av en kurs i klingonska, och de har till och med skapat en snygg represenatationssida där man kan anmäla sig för att bli notifierad när kursen är redo att betatestas.

 

Utvecklingssidan är redan igång och att arbetslaget kommer att börja gå igenom ansökningar nu i helgen, men det kommer nog ändå att ta några månader innan kursen är redo. Under tiden rekommenderas ivriga språkentusiaster att spana in Klingonska Språkinstitutet och Klingonska Akademien, Facebook-gruppen Learn Klingon, och Android-appen boQwI'. Det går även bra att strosa in på närmsta SF-Bokhandeln och plocka upp ett exemplar av The Klingon Dictionary.


April, april, din dumma trill!

15-04-02 kl. 08:28 av loghaD
Kategori(er): Allmänt om Star Trek

reddit_startrek_april_2015_150401.jpg

...jag kan lura dig dit ingen lurats förr! Ja, igår var ju just den första april, och som är brukligt var det många som använde sig av Star Trek-inspirerade skämt, och vi har samlat några av de bästa.

Har vi missat något? Hojta då till på vårat forum!

 

 

 

 


Adam Nimoy gör dokumentär om sin far

15-03-29 kl. 17:31 av loghaD
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Övrigt: Personer

Det är svårt att komma på en science-fiction-karaktär med samma kultstatus som kommendörkapten Spock. I mer än 50 år har Leonard Nimoy gestaltat den enigmatiske utomjordingen, från det refuserade pilotavsnittet The Cage till Star Treks återuppståndelse i Star Trek XI och Star Trek Into Darkness. Nu utforskar regissören Adam Nimoy sin fars dubbelliv i dokumentären For the Love of Spock, som ska släppas lagom till Star Treks egna 50-årsjubileum.

 

"Det här blir en hyllning både till min far och till Spock," uppger skådespelarens son i en intervju med Variety. "Vi har en hel del material att utgå från, för min far älskade att berätta historier och kände väldigt starkt för sin rollfigur."

 

Adam Nimoy har utvecklat projektet under flera månaders tid, med målet att lyfta fram Leonard Nimoys inställning till rollen och det bestående intresset för Spock som karaktär. Leonard Nimoy själv har varit delaktig i att ta fram idén och hoppades kunna ta en aktiv del i projektets uträttande, under förhoppningen att hans hälsa skulle hålla länge nog för att se projektet fullbordas.

 

"Han trodde sig ha gott om tid kvar, men sedan försämrades hans hälsa väldigt plötsligt," berättar Adam Nimoy. "Jag slogs av den enorma våg av kärlek och omtanke som bemötte hans bortgång, så det här känns som rätt sak att göra."

 

Skådespelaren Zachary Quinto, som spelar Spock i den nya filmserien, kommer att göra berättarrösten till dokumentären, som beräknas ha premiär nästa år.


Startrek.com och Shatner hedrar Nimoy som skulle ha fyllt 84 i dag

15-03-26 kl. 17:10 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Filmer: 11 Star Trek, TOS, Övrigt: Personer

I dag hade det varit den nyligen bortgångne Leonard Nimoys 84:e födelsedag. Både hans motspelare William Shatner och den officiella Star Trek-sidan Startrek.com hyllar honom.

 

William Shatner minns Nimoy i en intervju med Startrek.com. Så här svarar han på frågan om vad folk skulle överraskas av när det gäller de bägges vänskap.

- Hans sinne för humor. Leonard var väldigt rolig. Vi kom upp på scenen tillsammans och vi började skratta. Det var löjligt, vi skrattade så mycket åt varandra.

 

Shatner tror att Nimoys arv till eftervärlden blir att han gynnade kulturlivet på många sätt.

- Han och hans fru, Susan, har hjälpt många konstprojekt. Leonards namn finns på en teater vid Griffithobservatoriet. Och så lämnar han förstås efter sig sina barn, barnbarn och Susan och en grupp vänner. Alla våra minnen om honom kommer bara att dö när vi går bort.

 

Han säger också att han hoppas att Nimoy skulle ha förstått orsaken till varför han inte deltog på begravningen. Shatner var sedan månader uppbokad av en välgöranhetsmiddag för Röda korset i Florida, vilket gjorde det omöjligt för honom att återvända till Los Angels i tid.

-På eventet, som hade tusen gäster, sa jag: "Jag skulle vilja ta det här ögonblicket för att minnas Leonard och Maurice Hurley. Jag visste inte ännu att Harve Bennett hade gått bort. Så jag fick ungefär 1000 personer att tänka på Leonard och Maurice. För mig var det ingen fråga vad jag var tvungen att göra.

 

Startrek.com har även sammanfattat Nimoys liv med 21 stycken citat. Här följer några oöversatta och i vissa fall kortade om Spock, Star Trek och livet:

 

"Spock is definitely one of my best friends. When I put on those ears, it's not like just another day. When I become Spock, that day becomes something special."

 

"If people were to ask me, 'What are you thinking now about the original Star Trek series?,' one of the things that comes to mind immediately is the people who have not had enough recognition, and I include Walter (Koenig) and Nichelle (Nichols) and George (Takei) in that, as well as DeForest Kelley, Jimmy Doohan and Gene Coon, who gave us some wonderful writing and worked very hard as a producer."  

 

"I finally got a real good sense of closure for myself with Star Trek [by appearing as Spock Prime in Star Trek (2009)], and I was very happy to see Zachary Quinto take over the character. I think he?s an excellent, well-trained actor and excellent for the job."  

 

"The miracle is this: the more we share the more we have."

 

Fler citat läser du här.


Laddar... Laddar...
Facebook Google+ Twitter