Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Spela 2048 på klingonska

14-04-11 kl. 15:44 av loghaD
Kategori(er): Quarks: Spel

2048_klingon_small_140411.jpgOm du äger en smartphone, eller känner någon som äger en smartphone, eller någon gång har sett någon använda en smartphone på bussen, då har du antagligen kommit i kontakt med sifferspelet 2048.

Spelet, som är en klon av det några dagar äldre spelet 1024 (som i sin tur är tydligt inspirerat av spelet Threes), har spridits som en löpeld över världen, och den öppna källkoden har gjort det lätt för andra utvecklare att skapa sina egna varianter, exempelvis med Doktorn från Doctor Who, svenska nationalsymboler och Star Trek-karaktärer med blomsterkransar.

 

Men som så mycket annat så är 2048 bäst på originalspråk, och i dagarna har det Klingonska Imperiet gått ut med ett pressmeddelande där de anklagar jordens invånare för att ha plagierat det populära klingonska spelet cha'SaD loSmaH chorgh. Som bevis på att det var de som var först har de visat upp tre versioner för olika plattformar:

 

? HTML5 (fungerar med de flesta webbläsare)

? iOS (för iPhone och iPad)

? Android

 

Sugen på att skapa din egen variant av 2048? Prova verktyget Make Your Own 2048, och dela gärna med dig av dina skapelser på vårt forum!


Skapa ditt eget planetsystem i ett onlinespel

14-04-10 kl. 20:51 av Fleetadmiral
Kategori(er): Quarks: Spel, Övrigt: Teknik och vetenskap

Astronomen dr Stefano Meschiari konstruerade spelet Super Planet Crash för att vem som helst ska kunna se hur gravitationen påverkar planeterna. I spelet placerar du planeter kring en stjärna för att bygga upp ditt eget solsystem. Det är inte särskilt svårt att få ett system med små kroppar stabilt. Men utmaningen är att placera så många massiva kroppar som möjligt inom 2 AE, och få det stabilt under minst 500 år. Du kan spela spelet här.

 

Under ytan drivs det här lilla beroendeframkallande spelet av en ytterst sofistikerad programvara som astronomerna använder för att hitta planeter bortom vårt solsystem (s.k. exoplaneter).


Digitalt kortspel lanseras för Star Trek

14-03-24 kl. 21:13 av Fleetadmiral
Kategori(er): Quarks: Spel

Den australiensiska spelutvecklaren Lightmare Studios släpper i slutet av april det digitala kortspelet Infinity Wars som innehåller ett tillägg för Star Trek: The Next Generation. 20 TNG-kort innehåller karaktärer som kan sätta sig i kaptensstolen och användas i strid. Bland fraktionerna finns Stjärnflottan och Klingonimperiet.

 

Spelet kan installeras på PC, Mac, Android- och iOS-plattformar.

 

Läs mer om spelet på vår spelsida.


PC-spelet "Sins of a Solar Empire" får en Star Trek-mod

13-12-29 kl. 13:59 av loghaD
Kategori(er): Quarks: Spel

 

2013 har varit ett blandat år för Star Trek-spel. Å ena sidan har dator- och konsolspelet Star Trek fått katastrofala recensioner, och det nyligen släppta mobilspelet Star Trek: Trexels ser ut att gå ett liknande öde till mötes. Samtidigt har Star Trek: Online fått sig ett uppsving i och med den nya Legacy of Romulus-expansionen och många efterlängtade förbättringar för den klingonska fraktionen.

 

Vi närmar oss årets slut, och om du känner att du fortfarande inte är riktigt nöjd med årets Star Trek-spelupplevelser kanske räddningen kan komma i form av en modifikation för strategispelet Sins of a Solar Empire. På själva julafton släpptes modden Star Trek: Armada III, som är en sorts andlig uppföljare till det klassiska spelet Star Trek: Armada II.

 

 

Om du inte redan äger spelet Sins of a Solar Empire och expansionen Rebellion så kan det vara värt att slå till nu, eftersom Steam erbjuder 75% rabatt på spelet.


Star Trek Trexels för iPhone, iPad och iPod touch

13-12-12 kl. 21:42 av Fleetadmiral
Kategori(er): Quarks: Spel, TNG, TOS

Är du redo att ge dig in i den trexeliska rymden? Då är det läge att göra det nu, då [x]cube GAMES och YesGnome har gemensamt utvecklat Star Trek Texels, ett mobilspel där de som har en iPhone, iPad eller iPod touch kan gå med i Stjärnflottan och föra befäl över sina egna rymdskepp.

 

I spelet har en tidsspricka öppnat sig och lett till att gamla och nya fiender tagit sig in i en inte kartlagd region i rymden. I den här 8-bitarsrymden navigerar spelare ett skepp som dom byggt och leder en besättning de själva valt ut. De kommer att träffa på bekanta karaktärer från Star Trek: The Original Series och Star Trek: The Next Generation och bekanta platser samt nya utomjordingar, besättningsmedlemmar och planeter. Spelet innehåller också musik från originalserien, ett användargränssnitt som baserar sig på LCARS och med Georg Takei (Sulu) som berättare. Välkända Star Trek-scenarier kommer också att spelas upp.

 

Läs mer om spelet på vår spelavdelning.


Nytt frågespel släpps för Star Trek

13-09-24 kl. 20:44 av Fleetadmiral
Kategori(er): DS9, ENT, Filmer, Quarks: Spel, TAS, TNG, TOS, VOY

TRIVIE är ett populärt frågespel för iOS- och Android-enheter som nu finns för Star Trek. Spelet har det största trivia-biblioteket på Google Play och iTunes. Star Trek-fans kan välja mellan två officiella Star Trek-spel, Star Trek: Captains och Star Trek: Complete.

 

Star Trek: Captains och Star Trek: Complete är båda kostnadsfria premiumspel. Star Trek: Captains innehåller hundratals spännande triviafrågor om Stjärnflottans kommendörer. Star Trek: Complete har 2000 frågor om Star Treks serier och filmer.

 

Läs mer om spelet på vår speldatabas.


Nichelle Nichols hörs i kommande utbildningsspel för barn

13-06-26 kl. 02:49 av loghaD
Kategori(er): Quarks: Spel, Övrigt: Personer

tumme_novaproject_130626.pngVi känner alla igen Nichelle Nichols som kommunikationschefen ombord stjärnskeppet Enterprise, och nu har hon fått ett jobb som kommunikationsofficer - eller, mer specifikt, som Marketing Spokesperson - för spelutvecklingsföretaget iMedia.

 

Just nu samlar de in pengar för att utveckla ett "edutainment"-spel, där en karaktär spelad av Nichols ska ledsaga barn på ett lärorikt rymdäventyr.

 

Tycker du att det låter intressant så kan du spana in deras Indiegogo-sida.

 


Star Trek Rivals - Ett nytt Star Trek-spel för mobila enheter

13-05-17 kl. 20:29 av loghaD
Kategori(er): Quarks: Spel

Har du någonsin undrat vad som skulle hända om man kombinerade Star Trek med Pokémon? Skulle Kirk resa från planet till planet, fånga targs och kämpa mot gymledare? Skulle min favoritfilm heta Star Trek II: The Wrath of Kangaskhan?

 

Okej, det är kanske lite väl långsökt, men nu finns du i alla fall "fånga fler" i det ultimata gränslandet, tack vare det nya mobilspelet Star Trek Rivals.

 

Rivals är ett turbaserat kortspel med Star Trek-tema, där man samlar på karaktärer från Star Trek och utmana dina kompisar (eller slumpmässigt utvalda "rivaler") över internet.

 

Spelreglerna är svåra att beskriva, men Final Fantasy-spelare kommer nog att känna igen flera likheter mellan Star Trek Rivals och Triple Triad.

Om det inte säger dig så mycket kan du istället spana in den här videon ... eller ladda ner spelet själv!

 

Spelet i sig är gratis, men vill du ta dig fram i spelet så fort som möjligt kan du köpa till extra federationskrediter och guldpressad latinum.

 

Läs mer om spelet i vår speldatabas.


Fler svenska recensioner för Star Trek-spelet

13-05-09 kl. 00:37 av Aike
Kategori(er): Quarks: Spel

Nu kommer ytterligare svenska recensioner för Star Trek-spelet. Och hör och häpna två är faktiskt ganska positiva.

 

GP ger spelet tre fyrar utav fem. 

 

"Grafiskt är det stundtals riktigt snyggt gjort, men vid lika många tillfällen är detaljerna såväl i omgivning som på figurerna, rent skissartade. En del banor är snabba, fartfyllda och fulla av olika varianter, medan nästföljande får en fyrkant att framstå som innovativ. Slarvigheten hade kunnat förstöra det här totalt men det är just noggrannheten i detaljerna mellan karaktärerna och mellan explosionerna som får mig som gammal trekkie att faktiskt tycka Star Trek är ett rätt hyfsat spel, kanske det första hyfsade någonsin.

Eller så är jag bara svältfödd på bra science fiction."

 

Av Varvat får det 6/10:

 

"Kontentan av det hela så är Star Trek ett helt okej spel som vill lite mer än vad det är kapabelt till. Det vill bjuda in dig på ett spännande äventyr och visst, det har sina stunder, men det räcker inte riktigt hela vägen. Det som drar ner betyget mest är alla buggar och den urusla AI:n."

 

Gameelite.se är dock betydligt mer negativa och ger spelet 2/10 med följande motivering:

 

"Jag kan inte ge dig något annat råd än att undvika att köpa Star Trek. Det är ett dåligt spel som inte borde ha släppts. Irriterande buggar, dålig artificiell intelligens (AI) och tråkigt gameplay är några orsaker till att du ska hålla sig borta från Star Trek."

 

Nya-Wermlandstidningen sågar spelet totalt och tilldelar det 1/5:

 

"Ett av spelets största problem är att det vill få oss intresserade genom storslagna explosioner och hetsiga actionsekvenser, men på grund av bristande produktionsvärden är grafiken allt annat än imponerande, och regin är så stel att ingen spänning infinner sig. Dessutom har Kirk förvandlats till en blåst bimbo med fjortistendenser, vilket knappast lär glädja fans av filmerna. Högst ologiskt, som Spock skulle uttryckt det."

 

FZ.ses recension är också mycket negativ. Betyget blir 1/5 även här:

 

"Nej, Star Trek är ett stort skämt som får spelen i rea-backen att skämmas."

 

Level 7 ger Star Trek 4/10:

 

"Den känslan som stannar kvar är hur meningslöst allt med Star Trek känns. Det finns så många intressanta element både i de äldre tv-serierna och de nya filmerna. Förvisso tar dessa element mindre plats i nya Star Trek men att utvecklarna hos Digital Extremes bara gör en cover-skjutare efter standardmall känns redan mindre intressant än vad det först lät som. Inte blir det bättre av alla problem. Tvärtemot det man hoppas på så finns ingen upptäckarglädje och inga alternativa lösningar på konflikter annat än att avlossa phasern. Söker du spel som hanterar dessa saker bättre, skaffa hellre Mass Effect eller varför inte FTL."


Loading om Star Trek-spelet: "Det är en själlös, framstressad produkt"

13-05-04 kl. 12:19 av Aike
Kategori(er): Quarks: Spel

De dåliga recensionerna för Star Trek-spelet fortsätter. Nu ger svenska Loading.ses spelet 3/10.

 

Man skriver följande:

 

"JJ Abrams nystart av det sönderexploaterade Star Trek-universumet möttes av både jubel och burop från publiken. Det var en film som retade många gamla fans, men roade nya. En enorm succé blev det hur som helst, och nu är den oundvikliga uppföljaren här. Med den följer naturligtvis ett spel, märkligt nog titulerat endast Star Trek, utan någon undertitel. Som om det vore det ultimata Star Trek-spelet.

 

Det är det inte.

 

Star Trek är den allra värsta sortens dåligt. Det är en själlös, framstressad produkt som bara existerar för att försöka snika till sig lite pengar på den hype som filmen genererar. Spelet är närmast groteskt i sin beräknande iver att tilltala största möjliga publik. Det är ett känt varumärke, det lånar covermekaniken från Gears of War, det har fokus på multiplayer i co-op och det inkluderar Uncharted/Assassin’s Creed-doftande klättring, samt stora fläskiga explosioner i mängder."

 

(Tack till Kalle Kuckel)


Aftonbladet sågar det nya Star Trek-spelet

13-05-03 kl. 23:31 av Pjotr'k
Kategori(er): Quarks: Spel

Star Trek, det nya datorspelet som utspelar sig den tidsera som skapades i och med den förra Star Trek-filmen sågas rejält av Aftonbladets nöjesredaktion idag. 

 

Med rubriken "En svidande förolämpning mot fansen" går de till hårt angrepp mot spelet och mot skaparna Digital Extremes som de menar inte har någon förståelse för vad Star Trek egentligen handlar om. Spelet får bara 1 plus av 5 möjliga och recensionen fortsätter med att klaga på hackiga bilder, att spelet är fullt av buggar och "hopplöst långtråkigt". 


Första recensionerna för Star Trek-spelet ute

13-04-27 kl. 20:21 av Aike
Kategori(er): Quarks: Spel

Star Trek Into Darkness första recensioner är lysande, men för spelet Star Trek som släpptes i USA för några dagar sedan går det trögare.

 

X360 Magazine ger det 60 poäng utav 100. Tidningen skriver att "spelet ser fantastiskt bra ut och röstskådespeleriet hjälper att fånga publiken, men att det är inte tillräckligt för att rädda det." Kritiken riktar sig främst mot att Gorn är fienden. "De är så konstigt formade och så långa från huvud till svans -- att när de tar skydd bakom något så lämnar de minst en tredjedel av sig själva oskyddade, vilket förstör till stor del vad ett tredjepersonsactionspel faktiskt är." X360 Magazine ogillar också att spelet är alltför linjärt.

 

Kotaku är missnöjda med hur Kirk agerar när man spelar som Spock, utan en mänsklig partner. Här är ett exempel på vad sidan kallar för korkad AI: 

"...under en särskilt spännande del av spelet där Spock och Kirk klättrar på utsidan av en rymdstation som är i omloppsbana runt en sol samtidigt som stationens värmesköld hade slutat att fungera, så var jag ständigt tvungen att påminna AI Kirk att inte ska stå ute samtidigt som eldinfernot från en döende stjärna stormade omkring oss. Rymden brann, och han bara stirrade på det. Lysande." 

Kotaku avslutar därför sin recension med att tipsa att man bör spela Star Trek med en vän.

 

Edge Online ger spelet 4/10 och skriver att det är buggigt. "Även när spelet fungerar som är utvecklaren ville, så är det ett trist, glädjelöst spel som blygsamt färdas var mängder av mediokra spel har färdats förut."

 

Eurogamer är något mer positiva och ger spelet 6/10. Recensionen klagar över att spelet är alltför generiskt, men att det är filmspel som faktiskt ibland är riktigt roligt att spela. "Det är dock bara delvis framgångsrikt, det är alltför blygsam design och för många tekniska skönhetsfläckar för att det ska vara spelet som Trek förtjänar".

 

Hardcore Gamer sågar spelet totalt: "Tyvärr det finns inget sätt att inte säga det på, så jag säger det rakt ut: Star Trek är ett dåligt spel. Det har alla som du älskade från filmen från 2009, men detta är ett dåligt försök att fånga Star Trek. Istället för kvalitet har tillverkaren fokuserat på kvantitet. Man har gjort banorna långa genom att stoppa in flera olika spelsätt i en redan blek upplevelse." Betyget blir därför bara 3/10.

 

Intuisitr berättar kort bakgrundsberättelsen att Nya Vulcan, som uppstod efter händelserna i Star Trek (2009), har använt en maskin för att försöka skapa en ny planet, men av misstag öppnade den även en portal i rymden som Gorns kunde komma igenom. "Spelet ställer dig mot dinosaurier med laserpistoler, och du fortsätter att skjuta mot dem tills de ger tillbaka maskinen. Det upprepas ständigt och är inte alls kul". Sidan rekommenderar alla, utom trekkers som behöver alla spel för att känna sig trygga, att undvika denna titel.

 

Ett ljus i mörkret är dock nedanstående videorecension från TGN som ger spelet 9,3 av 10 poäng. Recensenten kallar spelet "för det bästa Star Trek-spelet någonsin".

 


Trekmovie testar Star Trek-spelet

13-04-19 kl. 21:50 av Aike
Kategori(er): Quarks: Spel

Nu är det bara en vecka tills Star Trek-spelet släpps på PC, X-box 360 och Playstation 3. Trekmovies redaktör Anthony Pascale har förhandstestat spelet och är mycket positiv.  "... nöjesspelare som älskar Star Trek kommer verkligen att njuta av detta spelet och dess berättelse".

 

Pascale överraskades av att spelet har mindre action än vad många trailers visar. "Under den halvtimman jag spelade så använde jag min tricorder mer än min faspistol." Han berättar också att spelet innehåller en del sekvenser som liknar plattformsspel.

 

Enligt Pascale kommer spelet att ta cirka 13 timmar att spela igenom.


Vulcanerna får ett nytt hem i browserspelet "New Vulcan: Reborn"

13-03-29 kl. 15:00 av loghaD
Kategori(er): Quarks: Spel

Det är spelnyhetssidan IGN som står som värdar för det nya browserbaserade spelet, där du får träda in i rollen som en arbetsledare för 24 olika uppdrag kopplade till koloniseringen av vulcanernas nya hemplanet.

 

Genom att spela är du dessutom med och tävlar om en massa fina priser.

Trött på den lilla finstilta texten som säger "Open exclusively to residents of the United States and Canada."? Oroa dig inte; den här gången får även vi vara med! Det är till och med så att varje deltagande land har sin egen tävlingsklass, så det räcker att vara bäst i Sverige för att vinna.

Undantaget är de slumpmässigt utdelade "Spot Prizes" som dras varje vecka; där är Sverige-bor uteslutna från dragningen (antagligen på grund av juridiska skäl).

 

Så spetsa öronen och ladda upp logikkretsarna, så ses vi på New Vulcan!

 

 

Tips: Det verkar inte vara möjligt att upprepa ett uppdrag efter att man har klarat det en gång, så läs instruktionstexten noggrannt.


Star Trek-appen frestar med mystiskt meddelande *Uppdaterad*

13-03-28 kl. 16:05 av loghaD
Kategori(er): Quarks: Spel

Den senaste manifestationen av Star Trek Into Darkness-gängets förkärlek till mystik är den här nyhetsartikeln från Star Trek-appen. Vi har ingen aning vad det handlar om, men vi kommer att hålla ett vaksamt öga det närmaste dygnet!

 

 

Uppdatering 2013-03-28, kl. 17:49

Texten ändrades nyligen från "Någonting speciellt kommer imorgon" till "Någonting speciellt kommer idag". Var på er vakt!

 

 

Uppdatering 2013-03-29, kl. 00:09

"The wait is over!" som Nero skulle ha sagt. Se William Shatner ta upp striden mot gornkaptenen igen i den här reklamfilmen för det kommande Star Trek-spelet!

 


Nya detaljer om det kommande Star Trek-spelet

13-03-01 kl. 21:10 av loghaD
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness, Quarks: Spel

star-trek-gorn_130301.jpg

I tisdags ägde en presentation av det kommande Star Trek-spelet rum i London, och det har kommit ut en hel del ny information om spelet.

 

På gästlistan fanns bland annat bloggarduon Trekkie Girls, som rapporterar att de delar av spelet som de har sett är smockfulla med allusioner för oss Star Trek-fans. De har även filmat en intervju med verkställande producent Brian Miller, som bekräftar att det kommer att vara möjligt att spela co-op över internet. Han antyder även att det kan komma att släppas tilläggsmaterial över nätet, men att det inte är deras fokus just nu.

 

Där fanns även en korrespondent från Who's Jack London, och även han har lagt upp ett videoklipp där Brian Miller svarar på frågor om spelet. Han hävdar även att om du äger en 3D-TV så är det här spelet som äntligen kommer att ge dig valuta för pengarna.

 

Spelet sägs ha en del likheter med action-äventyrsspelsserien Uncharted, som är känt för att på ett sömlöst sätt sammanfläta spelmoment med filmscener för att förmedla en berättelse.

"Vi är väldigt medvetna om att Star Trek aldrig har kretsat kring 'nu går vi och skjuter saker' eller 'nu går vi och skjuter en massa ödlor'," berättar Brian Miller Miller för Whatculture!, som har skrivit ett utförligt reportage om spelet.

 

Flera som har fått en förhandstitt av spelet har varit imponerade av möjligheten att på egen hand utforska skeppet Enterprise. En av dem är Paul Bradley på Masonic Gamer, som dock har både gott och ont att säga om spelet. Enligt honom kommer nog Star Trek-fans att tycka om spelet, medan vanliga gamers kanske finner det något begränsande.


Star Trek-spelet är kanon

13-02-28 kl. 16:47 av Aike
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness, Quarks: Spel

Det nya Star Trek-spelet är kanon, säger Brian Miller, Senior vice president vid Paramount och spelets producent.

-Vi vill göra ett spel som lever upp till Star Trek. Därför behövde Paramount vara involverat. Det utspelar sig mellan Star Trek (2009) och Star Trek Into Darkness och är definitivt kanon. Vi har arbetat nära med alla som skrivit den senaste filmen samt CBS. Detta är vad som händer mellan filmerna, säger han till Outside Xbox.

 

Han tar också upp kritiken mot spelet att det är mer actionorienterat än mycket annan Star Trek.

-Det är rätt Star Trek har aldrig handlat om att springa runt och skjuta på saker. Men Star Trek har alltid haft fantastiska actionsekvenser. Så vi ville ha en balans mellan vad man vill spela med vad man förväntar sig från Star Trek som upptäcktsresande och optimism.

 

Miller berättar också att de har utvecklat spelets fiendeart gorns.

-Vi har skapat en kultur och nu finns det femton olika gorns med i spelet.


Ny förhandstitt på Star Trek-spelet

13-02-23 kl. 17:47 av loghaD
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness, Quarks: Spel

GameTrailers har släppt en förhandstitt på det kommande Star Trek-spelet, med nya klipp och fler detaljer från verkställande producent Brian Miller.

 

Se hela avsnittet här. Star Trek-delen börjar vid tidsindex 1:45.

 

Det nya Star Trek-spelet släpps den 26 april i Europa.


Ny virtuell tur för USS Enterprise-D

13-02-23 kl. 12:04 av Fleetadmiral
Kategori(er): Quarks: Spel, TNG

En imponerande virtuell tur på USS Enterprise NCC 1701-D följer med den nya boken On Board the USS Enterprise-D. Här får du en inblick i ett av Star Treks mest kända rymdskepp. Du får se några av de mest bekanta platserna på skeppet återgivna i högupplösning och med hjälp av den senaste datortekniken.

 

Den virtuella turen har utvecklats av CG-gurun Tobias Richter.

 

Du kan läsa mer om denna produkt på vår spelsida.


Senaste nytt om det kommande Star Trek-spelet

13-02-19 kl. 21:20 av loghaD
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness, Quarks: Spel

Underhållningstidsskriften Entertainment Weekly har gått ut med en ny artikel om det kommande Star Trek-spelet. Artikeln, som innehåller två sprillans nya skärmdumpar från spelet, bjuder oss på nya inblickar från verkställande producent Brian Miller, och diskuterar även spelet utifrån Star Trek-varumärkets tidigare bidrag till spelhistorien.

 

Även Roberto Orci figurerar i artikeln, där han bland annat tycker till om spelets plats i förhållande till det nya filmuniversumet.

"Det här är så nära kanon som ett Star Trek-spel kan komma," menar Orci, "i och med att det är skapat inom ramen för det här nya universumet."

 

Vill du veta mer? Läs originalartikeln på Entertainment Weeklys hemsida.


Star Trek-spelet – Bakom kulisserna

13-02-16 kl. 01:57 av Aike
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Quarks: Spel

Med lite drygt två månader kvar tills det nya Star Trek-spelet släpps har utgivaren Namco gått ut med en kort film där verkställande producent Brian Miller berättar en del om spelets grundidéer. Detta är den första i vad som ska bli en serie filmer som tar oss bakom kulisserna hos teamet bakom actionäventyrsspelet, som släpps den 23e april i år.

Liksom den senaste Star Trek-filmen har spelet fått både ris och ros för dess actionfokus och för dess särpräglade visuella profil, och den här presentationen fortsätter i samma spår: Vi bjuds på exploderande rymdskepp, ett bra antal närstrider och en glidflygning som nog hade fått till och med världsrekordhållaren i fallskärmshopp Felix Baumgartner att kippa efter andan.

 

Mellan actionscenerna berättas det dock att detta även kommer att vara ett karaktärsdrivet spel. Kirk beskrivs som en hetlevrad, cowboy-aktig karaktär, medan Spock förstås är den raka motsatsen, och detta ska bidra till en mer varierad spelupplevelse.

I grund och botten är detta även ett spel som lägger stor vikt vid samarbete: Kirk och Spock syns ofta slåss sida vid sida, och vid ett tillfälle ser vi till och med hur Spock måste hjälpa sin skadade kapten ta sig fram, samtidigt som de försvarar sig från anfallande gorner.

 

Vad tror du? Blir det här det nervpirrande Star Trek-spel du länge har väntat på, en duglig aptitretare inför Star Trek Into Darkness, eller en skymf mot allt som gör Star Trek stort? Diskutera gärna i vårt forum!

 

(Tack till logdaH för nyhetstexten.)


Ny trailer för Star Trek-spelet släppt

13-02-13 kl. 10:53 av Aike
Kategori(er): Quarks: Spel

Namco har släppt en ny trailer för spelet Star Trek, som släpps i slutet av april. Se den här.


Dataspelet "Star Trek" släpps tre veckor innan "Star Trek Into Darkness" har premiär

12-12-21 kl. 00:59 av Fleetadmiral
Kategori(er): Quarks: Spel

Dataspelet Star Trek för Xbox 360, PlayStation 3 och PC ges ut den 23 april nästa år. För PlayStation 3 och PC kommer spelet att kunna laddas ned digitalt.

 

Spelet Star Trek fungerar som en länk mellan 2009 års Star Trek-film och den kommande Star Trek-filmen.

 

Skådespelarna Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Simon Pegg, Karl Urban, John Cho och Anton Yelchin bidrar med sina röster.


Ny trailer för dataspelet "Star Trek"

12-08-15 kl. 14:28 av Fleetadmiral
Kategori(er): Quarks: Spel

För fans som längtar efter det kommande spelet Star Trek har Paramount Pictures och Namco Bandai släppt en ny trailer och skärmdumpar från spelet.

 

Star Trek baseras på en berättelse skriven av Marianne Krawczyk i samarbete med Roberto Orci och Alex Kurtzman. I spelet styr spelaren både Kirk och Spock i en resa av episka proportioner över outforskade planeter och fienders slagskepp beväpnade med de senaste vapnen och verktygen från 2200-talet. Kirk och besättningen träffar på gornerna som kunde ses i originalseriens Arena.

 

Skådespelarna Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Simon Pegg, Karl Urban, John Cho och Anton Yelchin ger röster åt de karaktärer de spelade i Star Trek XI.

 


Star Trek: Infinite Spaces ställs in

12-08-11 kl. 12:49 av Aike
Kategori(er): Quarks: Spel

Utvecklaren Gameforge ställer in Star Trek: Infinite Space. Orsaken är att det saknas ett företag som vill publicera spelet, skriver Strategyinformer.com.

 

Problem att hitta marknadsföringspartners för spelet, som skulle vara gratis att spela, påverkade också beslutet att lägga ned projektet.

 

"Sedan hösten har vi ansträngt oss för att hitta företag som vill publicera och marknadsföra Star Trek: Infinite Space. Tyvärr hade vi ingen framgång. Så med ett tungt hjärta har vi beslutat att överge spelet," skriver Gameforge i ett pressmeddelande.

 

Om Star Trek: Infinite Space skulle publiceras har varit osäkert sedan november 2011, då spelet missade sitt släppdatum, samtidigt som Gameforge friställde 100 anställda.


Senast i forumet

Aktuella träffar


(3 månader framåt)

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Om sidan   ·   Redaktionen   ·   Tipsa om nyhet   ·   Copyright   ·   Cookies
Facebook Google+ Twitter