Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv - Augusti, 2004

Enterprise i fara på SVT?

Av Pjotr'k , skriven 04-08-31, kl: 14:16
Kategori(er): ENT
Det har i dag, efter vissa uttalanden av hallåan på SVT i går kväll, ryktats om att Enterprise inte har en säker fortsättning på SVT. Nu har SVT:s programservice svarat med följande:
Hej
I Star Trek har man som du säkert vet vanan att avsluta sina säsonger med första halvan av ett dubbelavsnitt, vilket sedan får sin upplösning iom kommande säsongspremiär.
Så även i Enterprise, och så även i den nu rullande säsong 2.
Tyvärr är läget så att vi ännu avvaktar med ett beslut om fortsättning av serie. Vi är mitt uppe i en prioriteringsprocess.
Oavsett vad som sker så blir det ett uppehåll, och istället för att låta ett avsnitt hänga i luften efter en sedvanlig cliffhanger har vi tagit beslutet att vänta med denna första halva.
Hälsningar Gittan
Publikservice

Detta går stick i stäv med vad de själva skrev 2004-07-29 så vi får bara hoppas att det inte stämmer att Enterprise-sagan är slut på SVT.

(Tipsat av: Thalaxian)

Enterprise, säsong 4.1-4

Av Pjotr'k , skriven 04-08-31, kl: 11:58
Kategori(er): ENT
Något om de första fyra avsnitten på Enterprise fjärde säsong har avslöjats av StarTrek.com. Säsongen börjar med ett dubbelavsnitt i Storm Front, del 1-2 där det kalla tidskriget än en gång står i centrum. Efterdyningarna av dessa avsnitt konfronteras i 4.3 Home.

Slutligen påbörjar Brent Spiner, mer känd som Data och Lore från Star Trek: The Next Generation, sin roll som doktor Arik Soong. Det kommer enligt planerna bli en trilogi som börjar med avsnittet 4.4 Borderland.

Senaste nytt

Av Pjotr'k , skriven 04-08-29, kl: 18:00
Kategori(er): Aktiviteter: Svenska föreningar
Som ni säkert har märkt har antalet nyheter varit få här på startrekdb.se, mest beroende på Swecon-förberedelser och efterdyningar. Tack och lov så är övriga nordiska Star Trek-sidor något mer aktiva i denna period och en sammanfattning av nyheterna är på sin plats:

WCT Swedish Trekkers rapporterar om vissa försök att skapa en talande William Shatner-docka. Läs mer på Filmforce. Scottys "uppfinning" som levererades i filmen ST IV: The Voyage Home, genomskinligt aluminium, har nu funnits av amerikanska vetenskapsmän. Läs mer på Physics Web.

Star Trek-träffar i framtiden är bl.a. 4/9 i Stockholm och den 9/10 i Göteborg.

Sedan skadar det ju inte att påminna om de sista avsnitten för denna säsong på SVT av Enterprise. De är nu på måndag och tisdag kl 18.15 i SVT2.

Swecon 2004 är över

Av Pjotr'k , skriven 04-08-26, kl: 11:32
Kategori(er): Aktiviteter: Swecon
I helgen 20-22 augusti ägde Sveriges första Star Trek-konvent rum på Årsta Folkets Hus, i en femtiotalsförort i Stockholm. Det var i själva verket ett Science Fiction-konvent med Star Trek som tema, men så här nära ett fullständigt Star Trek-konvent har vi ju faktiskt aldrig varit i Norden! Med på konventet var bl.a. självaste Mr Tuvok, Tim Russ. På mässan fanns allt från bokförsäljning, paneldebatter, kurser i klingonska samt fotosessioner med Tim Russ.

2004-08-27:
Jag har nu gjort ett tema med kortfattad information om Swecon 2004 tillsammans med länkar till alla de bilder som lagts upp av olika personer. Där finns även länkar till rapporter, ljudfiler och officiella hemsidor. Uppdateras så länge som det finns fler saker att uppdatera med, så kolla in den sidan ofta ett tag framöver!

Swecon 2004 presenterar sitt program

Av Pjotr'k , skriven 04-08-18, kl: 14:30
Kategori(er): Aktiviteter: Swecon
Äntligen kommer Swecon 2004 med ett mer detaljerat program. Det kan läsas här och innehåller allt från shower till filmvisningar.

Svar från SVT

Av Pjotr'k , skriven 04-08-17, kl: 10:48
Kategori(er): ENT
SVT beklagar att det tyvärr inte är möjligt att tidigarelägga visningen av säsong 3 av Star Trek: Enterprise. Som vi rapporterat tidigare är planerna från SVT att säsong 3 skall visas nästa sommar. Många e-brev har skickats till SVT och svaret som erhölls i dag var kort och konsist:
Sorry, det är inte möjligt för oss...

beklagar
SVT Programinköp
Henrik von Sydow

ST: Enterprise säsong 3 på SVT

Av Jocke , skriven 04-08-12, kl: 12:05
Kategori(er): ENT
Enligt SVT så kommer de att sända ST: Enterprise säsong 3 som tidigast sommaren 2005. Antagligen så kommer de att visa The Expanse, sista avsnittet i säsong 2, innan de börjar visa säsong 3. Vi drar denna slutsats då detta avsnitt inte finns med i deras nuvarande tablå.
Vi får hoppas att de beslutar att visa säsong 3 tidigare, annars har vi tyvärr en lång väntan framför oss.

(Tack till G'Brr)

Ny tävling hos StarTrek-se.com

Av Jocke , skriven 04-08-12, kl: 11:58
Kategori(er): Aktiviteter, Webbplatser och tidningar
StarTrek-se.com har ännu en tävling och denna gång har du möjlighet att vinna en bok. Det finns två böcker att vinna, The Physics of StarTrek och Star Trek Klingon. Tävlingen pågår till den 5:e september.

Mer info om tävlingen finns hos StarTrek-se.com

Doohan får en stjärna på Hollywood Walk of Fame

Av Pjotr'k , skriven 04-08-09, kl: 09:39
Kategori(er): TOS
James Doohan, Scotty ska belönas med en stjärna på Hollywood walk of fame den 31 augusti. Han har drabbats av sjukdomen Alzheimers och ska göra sitt absolut sista uppträdande på The James Doohan Farewell Convention & Tribute, tillsammans med de andra i orginal serien, den pågår 27-30 aug.

15.000 dollar kostar det att få en stjärna plus att Hollywood Chamber of Commerce måste ge sitt godkännande. Undrar du vad alzheimers är kolla länken.

Tack till Aliline för tipset!

Tidigare nyheter:
040129: Skall "Scotty" få en stjärna?

Flera boxset utkommer i höst!

Av Pjotr'k , skriven 04-08-08, kl: 13:58
Kategori(er): DS9, Filmer, Quarks: DVD, TNG
I höst bombarderas marknaden med Star Trek-sets, alltså där hela serier finns i en utgåva. Det är billigare än att köpa alla säsonger var för sig.

Deep Space Nine (september), The Next Generation (oktober) och Originalserien + 6 TOS-filmer (december)
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter