Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv - April, 2005

Enterprise på SVT (del 9)

Av Pjotr'k , skriven 05-04-29, kl: 14:48
Kategori(er): ENT
Vår kontakt på SVT menar nu att de ligger lågt vad gäller en eventuell fortsättning av Enterprise på SVT. Det vore skrämmande om de nu upphörde att visa Star Trek, något som de annars gjort varje år sedan 1998 och även sporadiskt före det. Huvudsakligen är problemen ekonomiska och vi har ju tidigare rapporterat om att SVT antytt ha sig problem med just den ekonomiska prioriteringen. Läs mer bland våra teman om Enterprise på SVT.

Inget har egentligen förändrats sen senast. Pusselbitarna är till 70% ekonomiska och 30% tablårelaterade.
Om man nu kan dela upp det...det har ju med varandra att göra.

Så, tyvärr, inga goda Trek-nyheter för ögonblicket. Vi ligger lågt.

Grattis på 50-årsdagen Janeway!

Av MrsRiker , skriven 05-04-29, kl: 08:51
Kategori(er): Övrigt
Idag den 29 april fyller Kate Mulgrew, Voyagers kvinnliga kommendör Kathryn Janeway, 50 år. Om man vill hedra henne med en present så föreslår hennes hemsida att man donerar en summa pengar till Alzheimersförbundet som är en välgörenhetsorganisation som ligger henne varmt om hjärtat.

Ni glömmer väl inte bort att vi här på databasen har en excellent lista med födelsedagar ifall ni vill veta när er favoritskådespelare fyller år. Listorna ligger i tema-delen under rubriken "databas" och här kan ni se vilka övriga som fyller år i april!

Billingsley om filmandet av sista avsnitten

Av MrsRiker , skriven 05-04-29, kl: 08:43
Kategori(er): ENT
I senaste numret av tidningen DreamWatch har John Billingsley, dvs doktor Phlox, skrivit en artikel om hur filmandet av de två sista ENT-avsnitten gick till. Han skriver bla om hur det var att filma med Jonathan Frakes och Marina Sirtis och är även lite kritisk då han tycker att ENT-besättningen fick för lite tid i rutan i sista avsnittet. För att läsa hela artikeln måste man köpa senaste numret av DreamWatch, men utdrag ur hans artikel finns att läsa här.

"Amelia Earhart" i Desperate Housewives

Av MrsRiker , skriven 05-04-29, kl: 08:34
Kategori(er): Quarks
21.00 på tisdag 3/5 kan vi se Sharon Lawrence i en gästroll i TV-succen Desperate Housewives på Kanal 5. Vi trekkers känner kanske bäst till Lawrence som Amelia Earhart från VOY-avsnittet The 37's, säsong 2.

Star Trekskådisar i andra projekt

Av MrsRiker , skriven 05-04-29, kl: 08:20
Kategori(er): Övrigt
Brent Spiner (TNGs Data) har en roll i en film tillsammans med Hilary och Haylie Duff, Material Girls, en film som beskrivs som en "cosmetics comedy". Inspelningen började den 18 april.

Enligt BBC News har Patrick Stewart (TNGs Jean-Luc Picard) en gästroll i en komediserie på BBC-2 med namnet Extras där han ska spela sig själv. Han är inte den enda berömda skådis som har en gästroll i den serien, Samuel L Jackson och Kate Winslet ska också vara med och gästskådespelarna får tydligen räkna med att bli förlöjligade och utsatta för skämt.

Tim Russ (VOYs Tuvok) håller enligt sin hemsida på med två stycken sci-fiprojekt. Det första är att han regisserar en kortfilm med titeln Déjà Vu där Chase Masterson (DS9s Leeta) och Garret Wang (VOYs Harry Kim) ska vara med. Det andra projektet är att han håller på att utveckla manus till en sci-fiskräckis med namnet Mythe.

Sista avsnittet tillsammans med Roddenberry

Av MrsRiker , skriven 05-04-27, kl: 11:22
Kategori(er): Aktiviteter, ENT
On May 13, 2005, I invite you to join me in celebrating the first 40 years of STAR TREK and the vision of a better tomorrow

Om ni är i Los Angeles den 13:e maj när sista avsnittet av ENT sänds så kan ni passa på att titta på det tillsammans med Gene Roddenberrys son, Eugene. Att delta kostar 15 USD och då ingår mat, dryck och en "goody bag" - om det sedan är ätbart godis eller Star Trekgodis framgår inte. Hela eventet äger rum på ett hotell inte långt ifrån Los Angeles flygplats.

Både Star Wars och Star Trek tar en paus

Av Pjotr'k , skriven 05-04-26, kl: 17:34
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Övrigt: Star Wars

Flera tidningar och webbplatser funderar nu över det faktum att både Star Wars och Star Trek tar en paus i producerandet efter många års produktion. Fansen verkar vilja skapa sina egna produktioner i avvaktan på någon fortsättning. Några av dessa är inom Star Trek New Voyages och Hidden Frontier och inom Star Wars Revelations. Den sistnämnda prisas högt av bl.a. CNET.

 

Los Angeles Times konstaterar att bokutgivandet inom båda genrerna fortsätter i oförtröttlig takt trots TV- och bio-uppehållet.

 

Under tiden finns faktiskt planer på fortsättningar för båda genrerna. George Lucas, som vi tidigare berättat om, har ju planer på två TV-serier inom Star Wars (även USA Today rapporterar nu om det). Sedan har vi ju planerna på Star Treks 11:e film (slå det, Lucas!) med en något yngre besättning. Skall detta kanske locka yngre tittare?

 

Man kan också jämföra fansen med varandra. Att Star Wars-fans väntar i timmar och i bland dagar på att få en biljett till premiären av Star Wars: Episod III är kanske inte något att rynka näsan åt. Trekkers har ju å sin sida kämpat sig blodiga för att försöka rädda Enterprise. I detta engagemang är Star Wars- och Star Trek-fans eniga.

Intervjuer med Park och Berman

Av Pjotr'k , skriven 05-04-26, kl: 17:21
Kategori(er): ENT
Linda Park är inte förvånad över att Enterprise lägger ner i denna säsong, enligt en intervju med henne i Starburst Special. När hon hade fått veta det av B&B att serien skulle läggas ned, kände hon att det var väntat.
I think we all knew it was coming. Talking to Rick and Brannon, that just made it official.
.
Rick Berman själv trodde inte heller på att UPN och Paramount skulle godkänna en femte säsong. Han fick ett samtal direkt från UPN, säger han i en intervju med STAR TREK Communicator, och han ringde sedan tillsammans med Brannon Braga runt till var och en av skådespelarna och de 20 avdelningscheferna. Han säger sig vara stolt över att Star Trek kört i 18 år i sträck, vilket han upplever vara mycket ovanligt i branschen.
We have had a very lucky run - 18 years - and seven of those years we were producing two shows. I think a lot of those facts are practically unheard of in this business.

Två Star Wars-serier planeras

Av Pjotr'k , skriven 05-04-25, kl: 17:50
Kategori(er): Övrigt: Star Wars

Enligt Web.de planerar George Lucas att skapa två tv-serier inom Star Wars. De skall inte vara som Star Trek, menar han, och avvisar alla likheter. Det var till fans på en kongress i Indianapolis, USA, i helgen som han avslöjade planeringen. Och med denna nyhet är vi snabbare än Starwars.nu, men de tipsas nu! :)

 

Får vi också rekommendera, alla Star Wars-fanatiker bland oss trekkers, ett besök till Starwars.nu som är en mycket bra databas för Star Wars-relaterade frågor.

Ny TOS-bokserie!

Av Pjotr'k , skriven 05-04-24, kl: 15:33
Kategori(er): Quarks: Litteratur
Vanguard heter en ny bokserie som utspelar sig under TOS-eran. Marco Palmieri är redaktör bakom serien. Den utspelar sig som sagt under TOS ombord rymdstationen Vanguard. Enligt seriens redaktör Marco Palmieri är det inte fråga om en "DS9" under TOS-tiden. Serien kommer dessutom ha flera författare. I första boken, Harbinger presenteras Vanguard och vilka kan bättre föra oss in i historien om inte TOS-besättningen med Kirk i spetsen!

"Vanguard handlar om en av federationens rymdstationer och om de skepp som tillhör den under tiden för TOS. Den handlar om att jaga ett gammalt mysterium i den avlägsna del av rymden där stationen har etablerats." (Marco Palmieri)

Harbinger ges ut i augusti.

Senaste om "In a Mirror, Darkly, del I-II"

Av Pjotr'k , skriven 05-04-23, kl: 23:00
Kategori(er): ENT
Trailern till In a Mirror, Darkly, del II har släppts på avi- och wmv-format.

Det var dessutom ett alternativt intro för gårdagens avsnitt, In a Mirror, Darkly (andra bilder och annan musik) som kan laddas ner på DailyTrek.de i avi-format. Detta avsnitt fick bättre tittarsiffror än det varit på ett tag och betydligt bättre än föregående avsnittet, vilket vi berättade om tidigare i dag. 2% av amerikanska tittarna tittade på Enterprise och av de som tittade på TV vid den timmen var det 3% som hade satt på kanalen UPN. Tittarsiffrorna blev därför 2.0/3.

Kritik mot "Bound"

Av Pjotr'k , skriven 05-04-23, kl: 11:59
Kategori(er): ENT
TrekToday har samlat i hop olika mediers kritik över avsnittet Bound från förra veckan. Sammantaget kan sägas att de inte var nådiga i sin kritik mot avsnittet, som flera ansåg sexistisk och tillbakadrivande i Star Trek. Avsnittet fick heller inte de höga tittarsiffror som hade önskats.

Elfte filmen med yngre besättning

Av Pjotr'k , skriven 05-04-23, kl: 11:55
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
Star Trek Communicator har i senaste numret en intervju med Rick Berman. Han säger att den elfte filmen kommer innehålla en yngre besättning och vill inte kommentera ryktena om att det som tidigare sagts var att filmen skulle utspela sig efter Enterprise men före TOS nu kanske inte längre stämmer. Ryktena som han inte vill kommentera rörde att filmen skulle kunna utspela sig före Enterprise. Filmen kommer ha större ambitioner på flera plan, säger Berman vidare, och kommer på många sätt inte likna Star Trek som den vi är van vid att se.

Lyssna på kommentarer om Enterprise-avsnitt

Av Pjotr'k , skriven 05-04-22, kl: 17:49
Kategori(er): ENT
För de i USA som kan se de senaste Enterprise-avsnitten är det nu av glädje att höra att StarTrek.com kommer släppa direktkommentarer möjliga till nerladdning direkt från deras sida. Den kommer att kunna laddas ner i iPod-format från denna sida (för kvällens USA-avsnitt) efter det att avsnittet sänts. För att kunna höra det krävs en läsare för detta ändamål, och har ni inte en Pod så kan ni installera exempelvis iPod-program såsom iPodder 2.0 för Windows. Sedan skall det enligt reklamen vara mycket enkelt att lyssna samtidigt som man tittar på avsnittet. Jag vet inte om det går att spara filen på datorn, men om det går kan det ju vara kul att spara tills vi själva kan se avsnitten!

TrekWeb rapporterar redan om positiv respons från exempelvis NY Daily News inför kvällens avsnitt, In a Mirror, Darkly.

Lotteri med Siddig-prylar

Av Pjotr'k , skriven 05-04-22, kl: 13:16
Kategori(er): DS9
Alexander Siddigs fans har ett lotteri just nu där insatsen är 1 USD (ca 8:-) och man kan vinna saker från Deep Space Nine, Vertical Limit och Kingdom of Heaven, sammanhang där Alexander Siddig har medverkat. Dessutom finns där en del Sagan om ringen-prylar och annat smått och gott. Betalar gör man via PayPal och om man vinner står Sidcity för leveransen. Allt överskott går till hjälparbete i Sudan, ett projekt som ligger Alexander Siddig varmt om hjärtat.

Sidan nere under onsdagen den 20/4

Av Jocke , skriven 05-04-21, kl: 16:26
Kategori(er): Databasen & forumet
Tyvärr så var hela sidan nere under onsdagen den 20/4 från ca kl 15:00-03:30. Detta berodde på att internetförbindelsen som vårat webbhotell använder hade fått en fiberskada.
Allting har nu återgått till det normala. Detta är något som händer väldigt sällan, så jag skulle tro att sidan kommer att fungera normalt under en lång tid framöver :)

Kommer Star Trek överleva Viacom?

Av Pjotr'k , skriven 05-04-21, kl: 07:29
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, ENT, Filmer: 11 Star Trek
Kommer Star Trek överleva de föreslagna förändringarna hos Viacom? SyFyPortals källa på Paramount nämnde att det finns många frågor om den framtida risken för Star Trek, särskilt om Viacom delas i två delar, en för filmer och en för television. Han sade att Paramounts TV-chef Les Moonves har kämpat hårt för att bevara Star Trek inom TV-företagsdelen. Detta är härligt att höra från en som inte är trekker och är ett bevis på Star Treks fortsatta värde och möjligheter att få vara kvar som en framtida serie.

Bilder från "These Are the Voyages..."

Av Pjotr'k , skriven 05-04-20, kl: 07:41
Kategori(er): ENT
StarTrekUK har publicerat 7 bilder från det avslutande avsnittet i Enterprise. Bilderna och texten är spoilervarnad!

Paramount planerade en Enterprise-film

Av Pjotr'k , skriven 05-04-20, kl: 07:38
Kategori(er): ENT, Filmer: 11 Star Trek
Scott Bakula berättade för SciFiWire att det till för ett år sedan planerades för en Enterprise-film som den elfte filmen. När kraftiga personalförändringar skedde på Paramount försvann stödet för Star Trek-genren och därmed gick luften ur planeringarna.

Eugene Roddenberry Jr i intervju

Av Pjotr'k , skriven 05-04-20, kl: 07:33
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Filmer (av trekkers)
Galaxens store fågels son, Eugene Roddenberry Jr berättade för TheFandom.com om sin uppväxt med två Sci-fi-kändisar som föräldrar och om hur han vid tidig ålder tvingades att hjälpa sin far vid TNG-inspelningarna när kompisarna gjorde roligare saker. Han hatade detta, men har på senare år blivit allt mer fäst till yrket. Under flera år har han nu arbetat med en dokumentär kallad Trek Nation som handlar om det sociala arbetet som i USA utförs av trekkers. Den dokumentären räknar han med skall kunna köpas i slutet av 2005.

Återbetalningarna har startat

Av MrsRiker , skriven 05-04-19, kl: 11:58
Kategori(er): ENT
Enligt ett inlägg på TrekUniteds forum har nu återbetalningarna av donationer startat. I ovanstående inlägg kan man läsa om återbetalningar som gått iväg. Så har ni donerat pengar är det bara att gå in där och se om er återbetalning är på väg. 3% av de donerade pengarna kommer att behållas av TrekUnited för att täcka återbetalningsavgifter. Om det blir något över av dessa pengar ska de enligt uppgift doneras till välgörenhet.

Temaboxar på DVD?

Av MrsRiker , skriven 05-04-19, kl: 11:30
Kategori(er): Quarks: DVD
Paramount funderar på att släppa DVD-boxar med avsnitt från alla 5 serierna, där alla avsnitt tillhör ett visst tema. Syftet med sådana boxar är att nå ut till en bredare publik - dels blir kostnaden lägre och fler kanske har råd att köpa dem, men det kan även locka nya tittare. På den officiella hemsidan kan man rösta på upp till fem favoritavsnitt inom följande teman: Q, Borg, Klingon och tidsresor. Dessutom kan man föreslå ett eget tema och även säga vilka avsnitt som man skulle vilja se i det specifika temat. Deltagare i omrösningen kan vinna säsong 1 av Enterprise - men som vanligt på den officiella hemsidan så gäller det bara amerikanska medborgare. Men rösta kan vi ju alltid göra i alla fall: klicka här för att delta.

Svenska Trekkers 10 år!

Av Pjotr'k , skriven 05-04-18, kl: 19:34
Kategori(er): Aktiviteter: Svenska föreningar
E-postlistan Svenska Trekkers firar i dag 10 år som ett aktivt forum för snack om Star Trek.

Det första e-brevet på listan skrevs den 18 april 1995 av Sissela Uisk och skickades till dåvarande 8 medlemmar:
Detta meddelande kommer förhoppningsvis att nå:
[...]

Ni är nämligen preliminärt uppsatta på emaillistan svenska.trekkers@[...], en lista för kontakt mellan trekkers i Sverige. Den fungerar som alla vanliga emaillistor: ett meddelande som sänds till listans adress når alla listmedlemmar. Sprid adressen hur mycket ni vill och värva fler medlemmar! Medlem blir man genom att skicka sin emailadress till listan eller direkt till mig.

Eftersom jag har värvat er utan att fråga (de flesta) vill jag gärna att ni som vill vara kvar på listan skickar mig ett meddelande om det. De som inte hört av sig inom en vecka kommer att tas bort.

Men missa inte denna historiska chans att vara en av grundarna av Sveriges Star Trek-nät! Diskutera Star Trek, tipsa om bra listor eller hemsidor, recensera avsnitt/filmer/böcker, avgör om och hur Star Trek ska översättas till svenska... Kommunicera i stället för att sitta ensamma var och en på sin fläck av vårt avlånga land.

Lev länge och väl!
Sissela

Läs gärna en intervju med Sissela i TrekZine 1/97 där det även beskrivs att det utan e-postlistan skulle varit svårt att få i gång WCT - West Coast Trekkers så snabbt.

Ett stort tack riktar vi till Sissela Uisk för denna kreativa idé. E-postlistan är fortfarande högaktuell och diskussionen är stundtals mycket livlig. Läs mer här om hur man går med.

Rapporter från Star Treff 32: AI

Av Pjotr'k , skriven 05-04-18, kl: 14:37
Kategori(er): Aktiviteter: Svenska föreningar
5 treffrapporter presenteras nu på WCTs hemsida: "Bakom kulisserna", "Vem är folk", "Årsmöte", "Triviavinnare" och "Citat". Därutöver är det en hel del bilder därifrån.

Fler webbplatser uppmärksammar nedläggningen

Av Pjotr'k , skriven 05-04-18, kl: 11:49
Kategori(er): Databasen & forumet, ENT
Nu har fler än Star Trek Databas upptäckt att SaveEnterprise och TrekUnited lägger ner kampanjen för att rädda Enterprise. Nyheten kom upp på TrekUniteds eget forum natten till i dag omkring kl 02.00, svensk tid och vi rapporterade om det för några timmar sedan.

SaveEnterprise lägger ned kampanjen!

Av Pjotr'k , skriven 05-04-18, kl: 09:01
Kategori(er): ENT
Enligt Tim Brazeal på SaveEnterprise lägger de och TrekUnited nu ner kampanjen för att rädda Enterprise. Han skriver:
We have brought millions and millions to the table to keep the show going. We have had two companies in Canada that were involved in trying to move it to Canada. We also proposed another way of keeping it in the (United States) so that no one would have to move. This was all thought out very well in advanced [sic] and pushed forward not just by the staff at TrekUnited, but by the other Canadian companies as well.

Förra veckan visade Paramount upp ett brev de tidigare sänt till Brazeal om att Enterprise verkligen var slut och att inget skulle ändra detta. De varnade samtidigt fansen att ge pengar till kampanjer. Detta agerande gör nu att kampanjen tvingats upphöra.

En konstig sak de sista dagarna har varit att den kanadensiska producent (Al Vinci) vi i går berättade om, inte verkar existera. Han går i varje fall inte att återfinna på Internet Movie Database så vem detta skulle vara är mycket oklart.

Pengarna börjar betalas tillbaka med start i dag eller i morgon. Hur stor del av pengarna som nu kommer tillbaka är i dagsläget även det osäkert. SyfyPortal menar att det finns risk för att Tim Brazeal roffar åt sig en del av pengarna för egen vinnings skull. Detta låter inte likt den Tim vi möter på deras forum, men tiden får väl utvisa.

Kommentering borttagen

Av Jocke , skriven 05-04-17, kl: 19:12
Kategori(er): Databasen & forumet
Vi har nu tagit bort möjligheten att kommentera nyheter och avsnitt på hemsidan. Vi tycker det är bättre att ta detta i vårat eminenta forum, så ni är välkomna dit för att diskutera.

Tack till de besökare som har kommenterat nyheter och avsnitt.

TrekUnited berättar om sitt arbete

Av Pjotr'k , skriven 05-04-17, kl: 09:19
Kategori(er): ENT
TrekUnited berättade härom dagen hur hela processen hade gått till väga, med att mängder av företag spontant kontaktade dem efter det första beskedet om nedläggningen av Enterprise. De hade alla förslag på hur saker och ting skulle göras på ett mer kostnadseffektivt sätt, men TrekUnited valde att samarbeta med ett kanadensiskt konsortium bestående av flera företag som menade att man skulle filma i Kanada. TrekUnited hade ett tjatt där en kanadensisk producent förklarade sin aktiva del i processen och denna kan läsas på TrekfansUnited.

Insamlingen är nu uppe i $ 3,144,173.00. I kväll klockan 19, amerikansk tid, kommer det ett viktigt uttalande på TrekfansUniteds forum, följt av en ytterligare tjatt med den kanadensiska producenten. 19.00 EST betyder klockan 02.00 natten till måndagen, svensk tid.

Star Trek Databas omnämns

Av Pjotr'k , skriven 05-04-16, kl: 16:09
Kategori(er): Databasen & forumet
Trektoday uppmärksammade i dag vår intervju med John Cook! Det är visserligen inte första gången vi blir omtalade, men det är alltid roligt!

Trailern inför "In a Mirror, Darkly" släppt

Av Pjotr'k , skriven 05-04-16, kl: 15:48
Kategori(er): ENT
Sin vana trogen har DailyTrek.de lagt ut promo-trailern inför kommande Enterprise-avsnitt på sin hemsida. Avsnittet heter In a Mirror och är första delen av två i vad som verkar vara en spännande miniserie. Den finns för nedladdning under åtminstone den kommande veckan.

Avslutningsfest för Enterprise

Av Pjotr'k , skriven 05-04-15, kl: 09:12
Kategori(er): ENT, Filmer: 11 Star Trek
I Hollywood samlades i går gruppen och skådespelarna bakom Enterprise för en, som de säger det, sista avslutningsfest. John Logan uttalade sig varmt om möjligheten med en ny film med en helt ny besättning. Dominic Keating menade att serien kanske från början borde ha satsat på karaktärsdrivna avsnitt. Men, som han säger, om de hade gjort det så "hade ni nog alla frågat varför vi inte gjorde mer action-avsnitt". Jeffrey Combs sade å sin sida att Star Trek var underbart att arbeta med. "Jag är djupt hedrad över att ha varit en del av det".

Alla intervjuer går att läsa om och även att se i källan nedan.

Nytt avsnitt från "Hidden Frontier"

Av Pjotr'k , skriven 05-04-15, kl: 08:54
Kategori(er): Filmer (av trekkers)
Säsong 6 är i full gång på serien Star Trek: Hidden Frontier och avsnitt 602 har precis kommit med möjlighet till direkt nedladdning. Har ni missat serien? Ladda ner alla avsnitten här.

Intervjun med John Cook är färdigöversatt!

Av Pjotr'k , skriven 05-04-15, kl: 08:20
Kategori(er): Databasen & forumet
Nu är intervjun med John Cook färdigöversatt. Välkommen in för att läsa om hans tankar över Star Trek, tecknande och vad lite han vet om Sverige!

Och på Sev Wide Web kan vi läsa Johns egna reflexioner:
Swedish website Star Trek Databas have posted an interview with me, both in the original english and translated into Swedish. It features many (many, many, many) questions about how sev started, how winning punchlines are chosen, etc. Okay, not that many questions, it just seem that way over the week or so it took me to complete all the answers. :-)

Kirk har namnsdag!

Av Pjotr'k , skriven 05-04-14, kl: 07:44
Kategori(er): TOS
James Tiberius Kirk har i dag namnsdag! Visserligen är det då dagen för det besläktade namnet Tiburtius, men detta är dagen då alla trekkers i vårt avlånga land samlas och firar vår store hjälte! ;)

"Jag ritar vad jag gillar" - möte med John Cook

Av Pjotr'k , skriven 05-04-13, kl: 20:47
Kategori(er): Databasen & forumet
Vi på Star Trek Databas har intervjuat John Cook, skaparen av Sev Trek, och han har nu gett oss sina intressanta svar. Läs intervjun här. Översättningen kommer allt eftersom!

Enterprise-DVD:n närmar sig!

Av Pjotr'k , skriven 05-04-13, kl: 18:44
Kategori(er): ENT, Quarks: DVD
Discshop har ändrat utgivningsdatum från den 25/5 till den 11/5 på säsong 1 av Enterprise på DVD. Enligt Filmmix.com som ingår i Discshop-koncernen har denna utgåva ingen svensk textning.

(Tack till André Backeby)

William Shatner till Galileo7

Av Pjotr'k , skriven 05-04-13, kl: 14:46
Kategori(er): Aktiviteter
William Shatner kommer till Galileo7 i Tyskland i månadsskiftet november/december. Autografer kan redan nu beställas och betalas, vilket är nödvändigt att göra då enbart 500 signeringar kommer ges.

--> Konvent

Paramount säger absolut nej tack

Av Pjotr'k , skriven 05-04-13, kl: 14:35
Kategori(er): ENT
Tyvärr har Paramount nu bekräftat att de inte tänker ta emot pengar från tittarna för att fortsätta producera Star Trek: Enterprise eller någon annan serie för den delen. De tackar för all support för serien men säger att de "kan inte och skall inte acceptera pengar från tittare". Hela brevet från John Wentworth på Paramount till Tim Brazeal på SaveEnterprise kan läsas på StarTrek.com och den ursprungliga artikeln återfinns på SciFiWire. Brevet skall ha sänts den 15 mars, men SaveEnterprise arbetar oförtröttligt vidare. De menar att då SaveEnterprise mer är att betrakta som ett företag än som en mängd med tittare, att brevet inte skulle vara giltigt. Wentworth har i artiklar förnekat att någon på Paramount skulle vara i förhandlingar med SaveEnterprise, något som SaveEnterprise menar har varit i full gång under en längre tid. Vad som är rätsidan i denna historia lär debatteras ett tag framöver.

Samtidigt ger Stephen Hawking (som hade en liten roll som sig själv, som hologram, i TNG) nu sitt stöd för att rädda Star Trek.

William Shatner intervjuas

Av Pjotr'k , skriven 05-04-11, kl: 19:42
Kategori(er): TOS
Elizabeth Shatner intervjuar på Fandom.com sin pappa, legenden William Shatner (Kirk) om alla hans senaste projekt såsom Invasion Iowa, Miss Secret Agent 2, Boston Legal och hans senaste CD. Intervjun kan laddas ner som mp3-fil (11.2 MB).

Trailern inför "Bound" släppt

Av Pjotr'k , skriven 05-04-11, kl: 19:35
Kategori(er): ENT
På fredag har Bound premiär i USA och UPN har nu släppt trailern till avsnittet. Sedan tidigare har vi rapporterat om att det kommer bli en tjatt med en av avsnittets gästskådespelare, Menina Fortunato, på SciFi Universe. Den äger rum på torsdag, dagen före USA-premiären, alltså.

Ron Perlman till London

Av Pjotr'k , skriven 05-04-11, kl: 19:29
Kategori(er): Aktiviteter
Ron Perlman, mer känd som Hellboy i filmen med samma namn och som remanernas viceroy i Star Trek: Nemesis, kommer till London Film and Comic Con i juni. Även Charisma Carpenter som spelade Cordelia i Buffy kommer, men det är ju som bekant en helt annan TV-serie. Läs mer bland våra teman.

Balladen om Wesley Crusher

Av Pjotr'k , skriven 05-04-11, kl: 16:04
Kategori(er): Quarks, TNG
Punkrockmariachibandet (sic!) Carne Asada har lagt ut sin låt vid namn The Ballad of Wesley Crusher för lyssning på deras hemsida. Detta är alltså ytterligare några som driver med och förlöjligar allas vår favorit Measley, förlåt... Wesley Crusher.

Tjatt med Menina Fortunato

Av Pjotr'k , skriven 05-04-10, kl: 14:47
Kategori(er): Aktiviteter, ENT
På torsdag kl 21, svensk tid, är det en direkttjatt med Menina Fortunato som spelar med i fredagens världspremiär på avsnittet Bound. Hon spelar där en orionsk slavflicka vid namn Maras.

Första fotona från "These Are the Voyages"

Av MrsRiker , skriven 05-04-10, kl: 13:52
Kategori(er): ENT
Den amerikanska TV-tidningen TV Guide hyllar Enterprise i sitt senaste nummer och publicerar också de första officiella fotona från finalavsnittet, These Are the Voyages. Fotona, som inte är av allra bästa kvalité eftersom de är inskannade från tidningen, finns att titta på här.

Mera om "Threshold"

Av MrsRiker , skriven 05-04-09, kl: 11:23
Kategori(er): Övrigt: SF
Trekweb går det att läsa mer om storyn till TV-serien Threshold som Brannon Braga håller på att utveckla och som Brent Spiner ska ha en roll i. Det ska handla om utomjordingar som invaderar oss - men på ett nytt sätt. Vi ska aldrig få se utomjordingarna, utan invasionen sker genom att de förändrar oss biologiskt - ändrar vårt DNA:
The aliens have figured out a way to activate it [DNA:t, min kommentar] and are slowly, literally, changing our chromosomes. They're basically, over the course of generations, turning us into them. Along with that they've got genetic racial memories, things like that, that they're starting to implant in us.

David Goyer ska regissera pilotavsnittet och han har tidigare regisserat bla Blade: Trinity.

DNA-mutationer? Det verkar som att den här serien får mer gemensamt än bara namnet med det avskydda VOY-avsnittet?!

Patrick Stewart i sci-fi miniserie

Av MrsRiker , skriven 05-04-09, kl: 10:57
Kategori(er): Övrigt: SF
StarTrekUK meddelar att Patrick Stewart (kommendör Jean-Luc Picard om han behöver någon närmare presentation) ska spela in en sci-fi miniserie i fyra delar - Eleventh Hour. Stewarts roll är en briljant vetenskapsman, professor Alan Hood som i varje avsnitt kommer att bli ombedd av regeringen att avvärja en katastrof som orsakas av ny vetenskaplig forskning. Inspelningen börjar nästa månad. Vi får hoppas att vi får möjlighet att se den här hemma i Sverige också!

FedConuppdatering

Av MrsRiker , skriven 05-04-09, kl: 10:45
Kategori(er): Aktiviteter: FedCon
James Darren, dvs hologrammet Vic Fontaine i DS9, har dessvärre ställt in sin medverkan vid FedCon XIV i Bonn i maj pga schemaproblem. Han skulle egentligen ha gett en konsert på lördagkvällen, men FedCon meddelar att James Horan (flertalet roller i ST - bla "future guy" i ENT) istället kommer att stå för underhållningen.

Träff i Växjö lördag

Av Pjotr'k , skriven 05-04-08, kl: 22:36
Kategori(er): Aktiviteter: Svenska föreningar
I morgon lördag är det TNG-träff i Växjö med TSS. Dit är medlemmar i de olika svenska föreningarna välkomna. Det är maximerat till 10 personer pga lokalen, men hittills är bara 5 anmälda. Om ni är i närheten, så kom dit! Är ni inte medlemmar kan ni bli det vid träffen!

Schemat blir:
13.00 - 14.40 Encounter at Farpoint
14.40 - 15.30 The Naked Now
15.30 - 15.40 Paus
15.40 - 16.30 Code of Honor
16.30 - 17.20 The Last Outpost
17.20 - 18.30 Middagspaus
18.30 - 19.20 Where No One Has Gone Before
19.20 - 20.00 Lonely Among Us
20.00 - 20.50 Justice

Enterpriseuppdatering

Av MrsRiker , skriven 05-04-07, kl: 11:04
Kategori(er): ENT
TrekToday meddelar idag att scenerna 8 och 9 som använts för att spela in Star Trek i princip sedan 1978 nu står tomma, all scenografi är nedplockad och rekvisitan borttagen. Och även om TrekUnited inte har givit upp sin kampanj för att rädda Enterprise så går insamlingen trögt. Hittills har 3 139 620 dollar och 50 cent samlats in, vilket är en ökning med bara 9 244 dollar och 24 cent sen vi senast rapporterade läget 050324, och det är långt från de 32 miljoner dollar som behövs för att finansiera en ny säsong.
Är det kanske dags att sluta hoppas nu?

Terry Farrell till London

Av MrsRiker , skriven 05-04-06, kl: 10:20
Kategori(er): Aktiviteter
Terry Farrell (DS9s Jadzia Dax) har blivit bokad till London Film & Comic Con i slutet av juni. Tidigare Star Trekkändisar bokade till den mässan är Kate Mulgrew (Janeway) och Robert Beltran (Chakotay) - det är ingen dålig line-up!

Dock har det fortfarande inte bekräftats om Brent Spiner kommer att delta eller inte.

ENT nominerad till Spacey-awards

Av MrsRiker , skriven 05-04-06, kl: 10:09
Kategori(er): ENT
Enterprise har blivit nominerat i tre kategorier i kanadensiska Spacey Awards: bästa TV-serie, bästa manliga karaktär (Archer) och bästa kvinnliga karaktär (T'Pol). Det är tittarna som utser vinnarna genom att rösta på ovanstående kategorier plus några flera - där ENT inte är nominerade. Det är tredje året i rad som Spacey Awards delas ut och röstningen pågår fram till 050515. Man behöver inte heller vara kanadensare för att delta i rösningen, så skynda iväg och rösta på er favorit - som väl självklart är Enterprise?!?

Bilder från "Bound"

Av MrsRiker , skriven 05-04-06, kl: 09:42
Kategori(er): ENT
Nu finns bilder släppta från det kommande ENT-avsnittet Bound. Så ni som inte vill vänta med att se bilder på orions kan se dem här.

Stephen Culp i Desperate Housewives

Av MrsRiker , skriven 05-04-05, kl: 22:27
Kategori(er): Övrigt
Stephen Culp, dvs Major Hayes i ENT, har en roll i den omtalade serien Desperate Housewives som började på Kanal 5 förra tisdagen, 21.00. Där spelar han Rex van de Kamp, en desperat make bland alla desperata hemmafruar. Det är långt bort från rymdskepp och Xindis - men väl värt att titta på ändå!

Rea!

Av MrsRiker , skriven 05-04-05, kl: 19:40
Kategori(er): Quarks: DVD
Nu har rean på CDON börjat. Priset för boxarna är som rapporterat 769 kronor styck. Det gäller dock inte de nyaste VOY-boxarna, dvs säsong 5 och 6.

Dessutom pågår en tävling fram till 050412 där man kan vinna en Star Trekprisma (se bilden nedan) genom att svara på 3 frågor. Det krävs inga specialkunskaper för att klara detta utan svaren finns på CDONs hemsida. Så skynda er iväg och tävla - det vore väl roligt om någon här på forumet vann priset.

Favoriterna av Enterprise-avsnitten

Av Pjotr'k , skriven 05-04-05, kl: 19:33
Kategori(er): ENT
De absoluta favoriterna inom Enterprise har nu avslöjats till största delen. På tredje plats återfanns Similitude som repriserades den 25 mars. Nummer 2 bland UPN-tittarna blev The Andorian Incident och denna sändes därför i fredags. Nu på fredag kommer nummer 1 av favoriterna, men vilken denna är avslöjas först på fredag. Vi har alltså haft en från första och en från tredje säsongen. Vågar vi gissa på att det blir ett avsnitt från fjärde säsongen?

T-shirtar

Av MrsRiker , skriven 05-04-05, kl: 08:08
Kategori(er): Quarks
Enligt den officiella hemsidan finns nu T-shirtar, diverse andra klädesplagg och prylar med nya mönster att köpa under en begränsad tid. Bla finns USS Columbia, men också flera motiv från spegeluniversat. Priserna varierar beroende på vad man är intresserad av, men en vanlig T-shirt kostar ca $18 och sedan tillkommer internationell frakt på $7.

Kommande rea på CDON.com

Av Pjotr'k , skriven 05-04-03, kl: 21:13
Kategori(er): Quarks: DVD
Det ryktas om en storrea på Cdon.com, på Star Trek-boxar. Den skall enligt ryktet starta på tisdag eller onsdag den kommande veckan och boxarna skall då ligga på 769:- styck, i stället för de 949:- de normalt kostar där. Det skall också bli en tävling om en Star Trek prisma, vad det nu kan vara... (Tack till: maciej för nyhetstipset!)

DVD-förseningar

Av Pjotr'k , skriven 05-04-02, kl: 19:20
Kategori(er): Filmer: 08 First Contact, Quarks: DVD, VOY
Star Trek: First Contact (specialutgåvan) och Star Trek: Voyager, säsong 7 har senarelagts till den 6 juni. Paramount har ännu ej förklarat varför.

Chase Masterson möter "Invasion Iowa"

Av Pjotr'k , skriven 05-04-02, kl: 19:17
Kategori(er): Övrigt
William Shatner kommer till den framtida födelseplatsen för James T Kirk, Riverside i Iowa och ämnar göra hans och Leonard Nimoys efterlängtade film som de skrivit tillsammans. Staden engageras och det verkar bli ett riktigt härligt möte. Plötsligt verkar allting spåra ur och det visar sig snart att staden har utsatts för ett riktigt stort spratt. Tre som var med och arbetade med "inspelningen", Ernie Grunwald (Shatners andlige rådgivare), Garz Chan (studiochef) och Desi Lydic (skådespelerska), intervjuades i tisdags av Chase Masterson på TheFandom.com och som vanligt kan man enkelt och lagligt ladda ner hela showen som mp3-fil.

Bilder från "Demons" och "Terra Prime"

Av Pjotr'k , skriven 05-04-01, kl: 22:41
Kategori(er): ENT
Star Trek UK har tillgång till bilder från avsnitten Demons (se dem här) och Terra Prime (se dem här). Vi har lagt in vissa av bilderna i vår bilddatabas (Demons och Terra Prime). Alla bilderna är dock inte från avsnitten utan från inspelningen och bakom scenen.

Bilder på Tim Russ från Cityakuten

Av Pjotr'k , skriven 05-04-01, kl: 17:08
Kategori(er): VOY, Övrigt
Vi har lagt upp tre bilder från insatsen av Tim Russ på Cityakuten härom veckan. Se dem här. Har ni fler bilder? Skicka dem till mig!

Filmnytt: Nichelle Nichols i O2

Av Pjotr'k , skriven 05-04-01, kl: 15:08
Kategori(er): TOS, Övrigt
Nichelle Nichols(Uhura i TOS) skall vara med i den kommande filmen O2. Även Biff Yeager (örlogskapten Argyle) är med, men vilka roller som är deras är osäkert. Filmen inspelas i Kalifornien och Oregon. Vi vet inte vad filmen handlar om, kan det möjligen vara en uppföljare till filmen O från 2001 som baserades på Shakespeares Othello? (Tack för tipset, "Stanley Tweedle")

Trekdag i Stockholm i morgon

Av Pjotr'k , skriven 05-04-01, kl: 15:00
Kategori(er): Aktiviteter: Svenska föreningar
Programmet för morgondagens trekdag i Hagsätra i regi av Stockholm Trekkers är nu släppt. Om det inte blir några förändringar kommer det att se ut som följer:
Det kostar 100:- för medlemmar med grad Cadet och Engineer och Bridge Officers har fritt inträde. Detta kräver en liten förklaring. Graderna har man utifrån vilket medlemskap man har löst från första början. Medlemsavgifterna är:

Cadet: 20Kr (engångsmedlemsskap/ provmedlemsskap/ medföljare till ordinarie medlem)
Stödjande: 100Kr (ingen särskild rabatt vid inträdet)
Engineer Officer: 200Kr (andra föreningars medlemskap motsvarar detta. Är du medlem i TSS och/eller WCT så går du alltså in som Engineer)
Bridge Officer: 700Kr

Filmnytt (The Game of Their Lives)

Av Pjotr'k , skriven 05-04-01, kl: 08:58
Kategori(er): TNG, Övrigt
I filmen The Game of Their Lives ser vi Patrick Stewart (Picard) med ett väldigt tydligt amerikanskt uttal. Vi ser även John Rhys-Davies (Leonardo da Vinci) i denna film som handlar om genomförandet av USA:s första nationella lag i fotboll. Trailern (som också innehåller de ovan nämnda personerna) kan ses här. Den kommer troligen inte på svenska biografer, men kanske så småningom på DVD? Premiär i USA den 22/4.

Första recensionen av Enterprise, säsong 1 på DVD

Av Pjotr'k , skriven 05-04-01, kl: 08:53
Kategori(er): ENT, Quarks: DVD
Enterprise är på väg ut på marknaden till början av maj, och The Digital Bits har fått tag på en kopia och ger blandad kritik på både innehåll och framförande.
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter