Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv - 2007

Första miniskytteln snart i trafik

Av Fleetadmiral , skriven 07-12-23, kl: 15:12
Kategori(er): Övrigt: Teknik och vetenskap
En liten skyttel, som påminner om dem man kunde se i The Motion Picture, kommer att bli världens första PRTS (Personal Rapid Transport System). Skyttlarna kommer att börja trafikera fasta spår på London Heathrow-flygplatsen under 2009 mellan bilparkeringen och terminalerna. De kommer tyvärr inte att kunna flyga och rör sig med måttlig fart (c:a 50 km/t), men vadå, dom ser ju iallafall coola ut!

Ikväll visas den första delen av STOG&M

Av Fleetadmiral , skriven 07-12-22, kl: 14:55
Kategori(er): Filmer (av trekkers)
Påminner de som är intresserade av Star Trek fanfilmer, att det första avsnittet av Star Trek: Of Gods and Men släpps för visning ungefär kl. 23.00 svensk tid idag.

STOG&M är en tredelad miniserie som regisseras av Tim Russ. När de övriga delarna kommer att visas är dock ännu inte klart.

Ytterligare tre roller tillsatta för Star Trek XI

Av Fleetadmiral , skriven 07-12-20, kl: 15:30
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
Enligt The Trek Movie Report kommer Winona Kirk, mor till kommendör James T. Kirk, att gestaltas av Jennifer Morrison, som bl.a. spelat Allison Cameron i House.

Rachel Nichols kommer att spela en orionflicka. Nichols är känd som karaktären Rachel Gibson i J.J. Abrams Alias.

Sonita Henry som kunnat ses i The Fifth Element, kommer att ha en liten men viktig roll. Det är oklart vad hon ska spela, möjligen är det en romulanska.

Dödlig rymdstråle upptäckt

Av Fleetadmiral , skriven 07-12-18, kl: 13:20
Kategori(er): Övrigt: Teknik och vetenskap
En mäktig jetstråle från ett supermassivt svart hål, i en galax som fått namnet Döda stjärnans galax, attackerar en närliggande galax med dödlig kraft av strålning och energi, detta enligt nya data från NASAs röntgensatellit Chandra. Energin i strålen anses tillräcklig för att förinta hela stjärnsystem och sterilisera dess planeter på allt eventuellt liv, men kan också trigga bildningen av nya stjärnsystem.

[Bilden visar huvudgalaxen och granngalaxen. En stråle lämnar det supermassiva svarta hålet i centrum av huvudgalaxen och träffar granngalaxen i sidan. Strålen upplöses och böjs av som en följd av kollisionen]

Paul McGillion i Star Trek-roll

Av Pjotr'k , skriven 07-12-17, kl: 09:26
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
Skam den som ger sig - Paul McGillion nekades rollen som Montgomery Scott i den elfte Star Trek-filmen men har nu fått en biroll i samma film. Exakt vad rollen går ut på är inte känt i sammanhanget. (Källa)

Sedan kommer det en teaser på de amerikanska biograferna i januari om förelöpare till filmen som sedan beräknas komma till biograferna i slutet av 2008. Det skall bli spännande att se om denna korta trailer kommer att visa något av handlingen. (Källa)

STARTREK.COM läggs ner (igen)?

Av Jocke , skriven 07-12-16, kl: 08:18
Kategori(er): Allmänt om Star Trek
CBS interaktiva organisation omorganiseras och detta har tyvärr fått till följd att teamet som har gjort hemsidan STARTREK.COM har upplösts. Ödet för STARTREK.COM är därför okänt i dagsläget. För ca 2 år sedan tänkte man också lägga ner sidan, men då klarade den sig. Vi får hoppas att den även klarar sig denna gång.

Den lilla information som än så länge finns ute kan man läsa här.

(Tack till Göran Arvidsson "Thalaxian")

TV4 Science fiction tar in nya serier

Av Pjotr'k , skriven 07-12-15, kl: 19:51
Kategori(er): Övrigt: SF
Det är tydligen inte bara tidigare visade serier som skall visas på den nya TV4-kanalen för science fiction-intresserade. I en intervju med programchefen för nya TV4 Science fiction avslöjas att de kommer att visa bl.a. nya serien Masters of Science Fiction.

(Tack till Human)

TV4 startar science fiction-kanal i Norden

Av Pjotr'k , skriven 07-11-30, kl: 18:43
Kategori(er): Övrigt
Den 29 februari 2008 lanseras TV4 Science fiction i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Kanalen kommer att bli Nordens enda kanal helt ägnad åt science fiction-genren.

"Det är en spännande utmaning att rulla ut en ny kanal i så många länder samtidigt, men genren utspelar sig ju i ett gränslöst universum, så det passar bra", säger kanalens programchef Bo Thörnwall. "Det är en spännande genre, med hängivna, dedikerade tittare som helt säkert kommer att älska den här kanalen".

Innehållet består av serier, filmer och dokumentärer. Bland serierna finns Star Trek: Deep Space 9, Star Trek: Voyager och Gene Roddenberrys Andromeda.

Distribution är i dagsläget klar med Viasat i Sverige och MTV3 i Finland och ytterligare förhandlingar pågår.

För mer information kontakta Bo Thörnwall, programchef på TV4 Science fiction, 0708-37 55 88, 08-459 4665, e-post.

(Tack till Erik)

Sarek och Quinto

Av Pjotr'k , skriven 07-11-22, kl: 08:43
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
Snabba och nyinkomna nyheter om filmen Star Trek:

Ben Cross, mer känd för biroller i bl.a. Exorcist: The Beginning, skall enligt Trekmovie.com spela Sarek i kommande filmen. Även här finns en viss likhet med Mark Lenard som spelade originalets Sarek. Även om JJ Abrams med team inte lyckats med likheten i samtliga fall så känns det bra att de i varje fall försöker. (Källa)

En fransk webbplats har dessutom lagt upp fler och bättre bilder (utan vattenstämplar) av Quinto som Spock samt av Jennifer Morrison som spelar okänd roll. (Källa)

(Tack till Marcus (Tuvok på forumet))

Kommer engelskan vara ett ensamt världsspråk om 200 år?

Av Fleetadmiral , skriven 07-11-16, kl: 15:47
Kategori(er): Övrigt: Teknik och vetenskap
I Star Trek talar ju alla engelska, vilket iochförsig är ganska naturligt eftersom ST produceras i USA.

Men det leder ändå lätt in på frågan om engelska språket kommer globalt att vara än mer dominerande om t.ex. 200 år.

Enligt många språkforskare kommer engelskan att tappa mark som modersmål, men bli än mer viktigt som ett andraspråk, speciellt inom akademikervärlden, och i synnerhet då som ett "teknikspråk". Vi kommer troligen se ett större inflytande i våra egna språk från i första hand språk som kinesiska (mandarin), arabiska, spanska och hindi, och exempelvis svenskan kommer utvecklas mindre s.a.s. innifrån.

Det är intressant att se att ett språk som svenska under en tidsperiod på tusen år inte har ändrat sig mer än ungefär 15%. Med andra ord vore det t.ex. inte speciellt svårt att förstå den svenska som talades under Gustav Vasas tid.

(Bilden: Framtidens språkkompatibla regioner)

Chris Hemsworth och Clifton Collins Jr i den nya Star Trek-filmen

Av Jocke , skriven 07-11-14, kl: 12:31
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
Enligt Variety så kommer Clifton Collins Jr spela Neros onda hantlangare Ayel och Chris Hemsworth kommer spela Kirks far, George Kirk, i den nya Star Trek-filmen.

Zachary Quinto sedd som Spock!

Av Jocke , skriven 07-11-14, kl: 11:48
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
Man har lyckats ta bilder på Zachary Quinto när han är sminkad som Spock. Tyvärr är bilderna vattenstämplade, men vi får ändå en glimt av hur Quinto kommer att se ut i den nya filmen.


För mer info och bilder besök JFX Online och IESB.net

Winona Ryder som Spocks mamma

Av Pjotr'k , skriven 07-11-10, kl: 10:58
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
Winona Ryder har fått rollen som Spocks mamma Amanda Grayson i den kommande filmen. Det är alltså nu klart att Spocks föräldrar kommer att finnas med. Intressant val av skådespelare och en viss likhet finns ju ändå med den ursprungliga Amanda. (Källa, Tack till Marcus (Tuvok på forumet))

Dessutom spanar vi in nyheten att Jennifer Morrison (sedd i TV-serien House) har fått en hittills obenämnd roll i filmen som beräknas ha premiär julen 2008. (Källa)

Det ryktas dessutom om att Chris Hemsworth skulle få rollen som Kirks far. Eftersom han är endast 24 år och då Winona Ryder som Spocks mamma också är relativt ung, så är det troligen så att vi kommer att få se Kirk och Spock som mycket unga först, tillsammans med deras föräldrar. (Källa)

Bruce Greenwood som Pike

Av Pjotr'k , skriven 07-11-08, kl: 16:03
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
Hollywood Reporter rapporterar att Bruce Greenwood har fått rollen som Christopher Pike. Greenwood kanske inte är så känd på svensk mark men han har bl.a. haft en mindre roll i filmen National Treasure: Book of Secrets som har Sverigepremiär 11 januari 2008.

(Tack till Marcus (Tuvok på forumet))

Star Trek spelas nu in

Av Pjotr'k , skriven 07-11-08, kl: 09:06
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
Igår började inspelningen av Star Trek, den elfte Star Trek-filmen. De har börjat att filma i södra Kalifornien (det blev alltså inte i Sverige...) och då kulisserna till Enterprise (vilket senare troligen leds av kommendör Christopher Pike) inte är färdigbyggda än så kommer bryggscener, etc, att spelas in på Paramounts område i början av nästa år. Ryktena förtäljer att samma studio som använts till filmer och TV-serier under tidigare 27 år skall användas på nytt. Men kulisserna såldes av under 2005, så de får bygga upp allt igen...

Releasedatum för STOG&M

Av Pjotr'k , skriven 07-11-01, kl: 22:22
Kategori(er): Webbserier
Star Trek: Of Gods and Men (eller STOG&M som den också kallas) får sitt releasedatum den 22 december kl 23.01 (svensk tid), nästintill 14 månader efter att efterproduktionsarbetet startade. Detta gäller alltså det första webbavsnittet. Datum för det andra avsnittet kommer att annonseras runt den 22 december. Sammanlagt 3 avsnitt är planerade.

Allt detta enligt en notis på det officiella forat för 25 minuter sedan. Nu äntligen närmar det sig!

Patrick Stewart som Macbeth

Av Pjotr'k , skriven 07-10-21, kl: 14:47
Kategori(er): Övrigt
The Guardian prisar Patrick Stewart i hans uppsättning av Macbeth och de övriga brittiska tidningarna fortsätter sina hyllningar. Just nu spelar alltså Patrick Stewart (Jean-Luc Picard) den kända rollen i en uppsättning på Gielgud Theatre, London. Anita Thåström i West Coast Trekkers (och som för övrigt är medlem även i övriga svenska ST-föreningar...) har gjort ett teaterbesök och har några bilder från signeringen efteråt upplagda på trekkers.se.

Battlestar Galactica säsong 3 på Kanal 5

Av Jocke , skriven 07-10-21, kl: 11:43
Kategori(er): Övrigt: SF
Säsong 3 av Battlestar Galactica kommer att sändas med start idag söndag 21/10 kl. 23:45 på Kanal 5.

(Tack till Human)

Karl Urban spelar McCoy

Av Pjotr'k , skriven 07-10-18, kl: 16:57
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
Karl Urban från Nya Zeeland är nu bekräftad i sollen som Leonard McCoy, enligt StarTrek.com. Det har ryktats om detta ett par veckor, men nu säger alltså officiella källor att så är fallet. Karl Urban är känd från större filmer som The Bourne Supremacy, The Lord of the Rings: The Two Towers, The Return of the King och The Chronicles of Riddick. Han har dessutom gästspelat i Xena och Hercules.

Nu är hela listan över originalrollerna klara och filmning är planerad att ske under november 2007.

(Tack till Marcus (Tuvok på forumet))

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter