Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv - 2009

Nu kan du vara med och namnge skeppsklasser i Star Trek: Online

Av Fleetadmiral , skriven 09-12-31, kl: 19:53
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online
Star Trek Online har nyligen annonserat att man söker hjälp med att namnge tre helt nya rymdskeppsklasser som skall representera 2400-talets Federationsdesign. Allt du behöver göra är att namnge valfritt antal av dem. Studera konstruktionen och försök hitta ett passande namn. Gå till Källa för vidare instruktioner.

Vinnarna kommer att publiceras 8/1-2010. Var och en av dessa kommer att få en poster med sina namngivna skepp och en kopia av lyxversionen av spelet. De av vinnarna föreslagna namnen kommer att användas i spelet. (Jag har själv föreslagit Archhammer för den tunga kryssaren)

I tur och ordning för bilderna nedan gäller att de är av följande klasser: tung kryssare, lätt eskortkryssare och tungt forskningsskepp
[Klicka på bilderna för förstoringar]

Ljuddesignerna i Star Trek berättar

Av Pjotr'k , skriven 09-12-30, kl: 19:44
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
Nu vet vi att toaletter, eller åtminstone ljudet av dem, fanns med i filmen Star Trek från tidigare i år. Det var ryska tågtoaletter som fick tillhandahålla ljudet som hörs när dörrarna ombord USS Enterprise öppnas och stängs, allt enligt en webbdokumentär på Soundworks Collection. Det är ljuddesignerna själva som intervjuas och vi får höra om ljuden av fasrar, datorn och många andra delar av det viktiga filmljudet. Alan Rankin, Ann Scibelli och Tim Walston är bara några av de intervjuade.

Mythbuster testar Gornkanonen: "Kirk hade omkommit"

Av Aike , skriven 09-12-29, kl: 11:39
Kategori(er): TOS
Nu har Mythbusters testat om Kirks Gornkanon fungerar i verkligheten. Resultatet: Kirk hade omkommit när kanonen tillverkad av bambu hade exploderat i hans ansikte.

I avsnittet Arena kämpar Kirk mot den betydligt starkare Gornödlan. För att vinna striden tillverkar Kirk krut genom att blanda kol, svavel och salpeter. Krutet blandar han sedan med diamanter i ett bambuliknande rör och fyrar av, vilket knockar motståndaren.

Men när Discorveryprogrammet Mythbusters testade hans kanon igår visade det sig först att Kirks hemblandade krut inte ens hade fyrat av kanonen. I stället fick de använda krut direkt. Men resultatet blev inte lyckat, då bamburöret exploderade och dödade Kirk, utan att ens vara nära att träffa fienden.

Inte ens Mythbusters försök att stärka kanonen med metall och trä samt att försegla den med polyuretan visade sig särskilt lyckat. Den förbättrade kanonen träffade förvisso Gornen, men den exploderade fortfarande i Kirks ansikte. Se klipp från olika vinklar från de olika testen här.

Programledaren Tory Belleci, som spelade Kirk, sa så här efteråt:

"Jag är ledsen att behöva säga det, eftersom det här är mitt favoritavsnitt i Star Trek, men det här är en myt. Du kan inte hemma tillverka tillräckligt starkt svartkrut för att skjuta iväg projektilerna, och även om du kunde så skulle inte ett bamburör vara starkt nog att klara explosionen."

Saldana: Star Trek 12 i förproduktion från december nästa år

Av Pjotr'k , skriven 09-12-29, kl: 08:54
Kategori(er): Filmer: 12 Into darkness
Zoë Saldana, som spelade Nyota Uhura i Star Trek, har berättat för både Collider och MTV att förproduktionen av Star Trek 12 kommer att starta så tidigt som december 2010.

I spoke to J.J. and Bryan Burk, his producing partner at Bad Robot, and they are still in the middle of building the script with Alex Kurtzman and Bob Orci, and we’ll probably be going into pre-production around this time next year.


Allt gäller under förutsättning att Paramount ger grönt ljus till konceptet och att J.J. har tid och vilja att arbeta vidare på Star Trek - officiellt har inget bekräftats.

Modifikationen Trek Battles III släppt!

Av Mr Trek , skriven 09-12-28, kl: 22:09
Kategori(er): Quarks: Spel

Modifikationen (modden) för Star Trek: Legacy vid namn Trek Battles III släpptes på juldagen.

Utvecklarna av Trek Battles, New-Gen Mod Team (NGmods) har här skapat en modd som innehåller:
 • fem nya arter utöver de fyra som finns i originalspelet; vulcaner, cardassier, dominion, terraner (från spegeluniversumet) och den blandade arten där skeppsklasser från bland andra breener, kazoner, den galaktiska unionen från Star Trek: Of Gods and Men, xindier, krenimer med flera ingår
 • de sju första uppdragen i en helt ny kampanj, fler uppdrag är på väg!
 • hundratals nya skepp till alla arter
 • nya system att spela i skärmytslingsläget
 • nya spellägen, historiska uppdrag där du kan delta i klassiska slag från TV-serierna och filmerna, och massor med andra spännande uppdrag!
 • förbättringar i grafiken
 • de så kallade STL Tools där du bland annat kan "sätta upp" ett slag där du kan välja fiendens skepp, vilket var en funktion som saknades i originalspelet
 • ett helt nytt menysystem med fler valmöjligheter och mindre eftersläpning ("lag")
 • förbättringar i AI:t (undertecknad kämpar mot ett väldigt smart skepp av Nova-klass)
 • Nya texturer på de redan befintliga skeppsklasserna så att deras ytor är mer detaljerade
 • andra småfixar, med mera

En varning skall dock utfärdas, NGmods tar inte ansvar för eventuella skador på ditt spel (undertecknad har dock inte haft några problem). Om du vill spela Multiplayer (dvs. flerspelarläget) , så måste du ha samma version av spelet som din motspelare. För Multiplayer finns Multiplayer-arten med alla nya arter eftersom det bara går att ha fyra arter i Multiplayer-läget. Om du vill vara säker kan du göra en kopia av programmappen för spelet, så att du har två versioner av spelet och fortfarande har kvar originalversionen.

Får du mot förmodan problem eller har frågor kan du ställa dem i forumet genom att klicka på "diskutera", det finns medlemmar på forumet som har en del kunnighet inom moddning.

Så vill du utöka och förbättra Star Trek: Legacy, så kan detta vara något för dig!

Ladda ner modden här: Trek Battles III

Syntohol under utveckling

Av Fleetadmiral , skriven 09-12-28, kl: 16:31
Kategori(er): Övrigt: Teknik och vetenskap
Vi känner till det alkoholfria alternativet från Star Trek; en dryck som smakar som det alkoholhaltiga alternativet, men inte ger de "fördärvliga" bieffekterna (Se vidare Ordförklaringar).

Vid Imperial College i London framställs nu på prov ett syntetiskt alkohol från kemikalier som är besläktade med valium och därför ger en känsla av välbefinnande och avslappning. En stor fördel med detta syntetiska alkohol är att det inte är beroendeframkallande och lättare kan tas ur kroppen med hjälp av ett motgift.

Konsekvenserna av att ersätta vanligt alkohol men syntetiskt skulle kunna bli enorma för samhället, både ur hälsosynpunkt och ur ekonomisk synpunkt.

Ett glas champagne med syntetiskt alkohol på nyårsafton och du skulle själv kunna ta bilen hem efter firandet utan att riskera att polisen sätter dit dig för rattfylla. (Om man nu inte uppskattar spänningsmomentet med att köra "packad" förstås ;-)

Här är årtiondets tio bästa sf-filmer

Av Aike , skriven 09-12-28, kl: 12:15
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Övrigt: SF
A.I. Artificial Intelligence är 00-talets bästa science-fictionfilm, anser Eugene Novikov vid Cinematical.com. Star Trek hamnar inte ens bland topp tio, utan får dela "The "A for Effort" Award" med Avatar.

Hans tio bästa sf-filmer är:

1. A.I. Artificial Intelligence (Spielberg)
2. Primer (Carruth)
3. Donnie Darko (Kelly)
4. Children of Men (Cuaron)
5. The Road (Hillcoat)
6. Moon (Jones)
7. War of the Worlds (Spielberg)
8. Sunshine (Boyle)
9. The Prestige (Nolan)
10. The Box (Kelly)


Novikov kallar Matrix Reloaded (Wachowskis) och The Chronicles of Riddick (Twohy) för årtiondets bästa uppföljare. Mest underskattade anser han att Mission to Mars (DePalma) och Dreamcatcher (Kasdan) är.

Vilka var dina favoriter bland sf-filmerna de senaste tio åren?

Fler utmärkelser till Star Trek

Av Aike , skriven 09-12-28, kl: 11:33
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
Star Trek fortsätter att prisas. Dessutom kan stuntmännen vinna en Screen actors guild award.
 • Star Trek är årets åttonde bästa film, enligt Moviefone, som listar de femtio bästa filmerna 2009. "Det var allt en sommarfilm borde vara och heder till Abrams för att vara djärv nog att återstarta franchisen -- må den leva länge och framgångsrikt," motiverar sidan sitt beslut med.+
 • Filmkritikerna i Austin, Texas, ansåg att Trek var den näst bästa filmen 2009. +
 • Även kritikerna i Phoenix, Arizona, uppskattade filmen och tog med den på sin lista över årets tio bästa filmer. De prisade även filmens stuntmän. +
 • Hollywood reporters recensent Ray Bennett tyckte att Star Trek var årets åttonde bästa film när han presenterade sin tio-i-topp-lista. +
 • Stuntmännen i filmen är tillsammans med Transformers 2 och Public Enemies nominerade till en Screen actors guild award. Den 23 januari avslöjas vinnaren. +
Klicka på pluset för att läsa mer.

Star Trek var årets fjärde bästa film enligt kritikerna och biobesökarna

Av Aike , skriven 09-12-28, kl: 01:56
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
Star Trek var 2009:s fjärde bästa långfilm visar en unik sammanställning av vad biobesökarna och de amerikanska filmkritikerna tyckte om årets utbud, skriver Awards Daily.

Star Trek fick totalt 88,25 av 100 i medelbetyg baserat på kritikersajterna Rotten Tomatoes (95), Metacritics (83) och BFCA:s (93) betyg samt Internet Movie Databases betyg (82), som röstas fram av biobesökarna. Etta blev Pixars animerade Upp med 92,75. Klicka här för att se sammanställningen som är gjord av Awards Daily-läsaren Ziyad.

Jultomtens släde: Forskare förklarar hur den fungerar

Av Fleetadmiral , skriven 09-12-26, kl: 16:01
Kategori(er): Övrigt: Teknik och vetenskap
Skeptiker har ofta menat att det är omöjligt för jultomten att hinna med att överlämna julklappar till alla barn på julafton. Men nu visar forskare att det är fullt möjligt med den allra senaste tekniken. Beräkningar visar att jultomten kan hinna med att stanna hela 120 mikrosekunder vid varje hem om släden rör sig med relativistiska hastigheter.

Bilden till höger visar jultomtens superavancerade släde (klicka för förstoring).

Star Trek vald till årtiondets reboot

Av Aike , skriven 09-12-25, kl: 10:11
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
Star Trek är det gångna årtiondets bästa reboot eller remake, anser filmsajten Rotten Tomatoes.

De fem bästa 2000-2010:

1. Star Trek 94%
2. Casino Royale 94%
3. The Departed 92%
4. 3:10 to Yuma 88%
5. Batman Begins 85%


Rotten Tomatoes sammanställer amerikanska och brittiska filmrecensioner till ett enda betyg på skalan 0-100 procent.

God Jul & Gott nytt år!

Av Jocke , skriven 09-12-23, kl: 19:36
Kategori(er): Övrigt


Vi här på Star Trek Databas önskar alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Nimoy spelar Spock i Star Trek: Online

Av Aike , skriven 09-12-22, kl: 21:14
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online
Leonard Nimoy ska spela Spock i Star Trek:Online. Bland annat ska han läsa spelets bakgrundshistoria, skriver Cryptic i ett pressmeddelande.
Du kan se en video när Nimoy läser in den här.

Tidigare har även Cryptic knutit till sig den nye Spock, Zachary Quinto, för att göra rösten för spelets onlinemanual.

Ny studie: "Star Trek kan hindra kvinnor från att studera datavetenskap"

Av Aike , skriven 09-12-22, kl: 20:54
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Filmer: 12 Into darkness, Övrigt: Teknik och vetenskap
Star Trek kan vara en orsak till att få kvinnor studerar datavetenskap. Det hävdar ny forskning publicerad i Journal of Personality and Social Psychology, skriver Wired.

I studien lät forskarna två grupper amerikanska universitetsstudenter besöka samma klassrum. Men det fanns en stor skillnad -- hur det var inrett. Den ena gruppen besökte klassrummet när det var inrett med neutrala saker som kaffemuggar, växter och affischer med motiv från tavlor. Den andra kom i stället in när klassrummet hade Star Trek-posters på väggarna samt var fullt med tv-spel och serietidningar. Med andra ord en nörds dröm.

Efteråt fick studenterna fylla i ett frågeformulär om deras attityd till datavetenskap. Kvinnor som spenderade tid i Star Trek-salen var mindre intresserade av datavetenskap än kvinnor som besökte salen när den var neutralt inredd. För män spelade inte inredningen någon roll alls.

En uppföljningsstudie visade samma resultat. 215 studenter fick föreställa sig att de skulle börja arbeta på ett företag som var nördigt inrett eller ett som hade en neutral inredning. Kvinnorna föredrog även här det neutrala företaget.

-Vad den här forskningen visar är att imagen för ämnet datavetenskap -- den här nördiga, maskulina -- kan få kvinnor att känna att de inte hör hemma där,
säger studiens huvudförfattare Sapna Cheryan vid Washingtons universitet.

Cheryan föreslår därför att man ska undvika stereotyper för att uppdatera ämnets image.

Star Treks ene manusförfattare Roberto Orci tror dock inte på det som en lösning, utan skrev så här om studien på Trekmovie:

"We’ll have to have Uhura get her second Ph.D in computer science!"+

Lite pyssel under julen...

Av Fleetadmiral , skriven 09-12-21, kl: 21:50
Kategori(er): Aktiviteter
Är du bra på Memory. Då kan du visa det här...

Försök placera Star Treks posters på filmerna i rätt ordning.

Laddar... Laddar...
Om sidan   ·   Redaktionen   ·   Tipsa om nyhet   ·   Copyright   ·   Cookies
Facebook Google+ Twitter