Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv

Allt mer av Star Trek-innehåll på Skyshowtime

Av Pjotr'k , skriven 23-11-07, kl: 19:20
Kategori(er): ENT, Filmer, PRO - Prodigy, RIP, SHT, SNW - Strange New Worlds, TNG, TOS, VOY

Det har tagit sin tid, men nu ser vi allt mer av Star Treks produktioner på streamingtjänsten Skyshowtime. Läs mer för att se deras betydligt större utbud. 

 

Sedan en tid tillbaka kan vi på Skyshowtime hitta samtliga Star Trek-filmer. Dessa serier kan vi också avnjuta i sin helhet:

  • Star Trek: Originalserien
  • Star Trek: The Next Generation
  • Star Trek: Voyager
  • Star Trek: Enterprise
  • Star Trek: Strange New Worlds
  • Star Trek: Short Treks (säsong 1)
  • Star Trek: Prodigy

 

Så det som saknas är nu egentligen bara Den animerade serien, Deep Space Nine, säsong 2 av Short Treks, Picard, Discovery och Lower Decks

Svårigheter att se Discovery på SkyShowtime

Av Pjotr'k , skriven 22-09-26, kl: 21:21
Kategori(er): DIS, TNG

För 6 dagar sedan övergick Paramount+ i den nya streamingtjänsten SkyShowtime. Vid denna lansering fick tjänsten in Star Trek: The Next Generation, som tidigare bara synts på Netflix. Dessutom fördes i princip allt Star Trek-relaterat som tidigare legat i utbudet hos Paramount+. Men flera trekkers har hört av sig med frågetecken kring varför en viss serie inte finns med i den nya streamingtjänsten.

 

Serien det handlar om är Star Trek: Discovery som inte går att hitta om man har ett direktabonnemang på SkyShowtime. Men om man som undertecknad redaktör har ett abonnemang på Tele2 Play, där SkyShowtime ingår, går det utan problem att finna den populära TV-serien. 

 

Vi har försökt få kontakt med SkyShowtime som i Sverige representeras genom Paramount Nordics, men har ännu inte fått något svar på våra frågor. 

 

Är det fler som upplever detta problem? Diskutera i vårt forum eller i Facebookgruppen Star Trek: Universe (Nordics)

Vad visas av Star Trek på svensk TV?

Av Pjotr'k , skriven 22-09-20, kl: 20:57
Kategori(er): DIS, DS9, ENT, LOW / LDS - Lower Decks, PRO - Prodigy, SNW - Strange New Worlds, TAS, TNG, TOS, VOY

Idag gick streamingtjänsten Paramount+ upp i SkyShowtime och för framtidens Star Trek är det alltså dit vi skall börja gå för att se Star Trek. Men allt finns inte där än. Fortfarande är Netflix den dominerande tjänsten för serier utgivna från 1960-talet fram till 00-talet. Här är en lista på var ni hittar Star Trek på den svenska och nordiska marknaden. 
 

Från Originalserien fram till Enterprise (60-tal till 00-tal)

Dessa serier finns samtliga på Netflix, åtminstone fram till den 13 april 2023. Då har de nämligen funnits på den populära streamingplattformen i 8 år och då många streamingkontrakt arbetar med fyraårscykler är det troligt att serierna då försvinner från Netflix. 

 

En serie som redan börjat synas på en annan tjänst är The Next Generation som från och med idag finns på både Netflix och SkyShowtime. 

 

tumme_tos-tas-(besattning)_220920.png tng-(besattning)_220920.png tumme_ds9-(besattning)_220920.png

ent-(besattning)_220920.png voy-(besattning)_220920.png

 

discovery-cast_220920.jpgDiscovery (2017-...)

Discovery började sändas 2017 och finns idag att se på SkyShowtime om du har tjänsten via Tele2 Play. Fram till 2021 var Netflix platsen för denna serie, men med mycket kort varsel togs den bort från Netflix och fördes då in istället i Paramount+ (nuvarande SkyShowtime). Sammanlagt 4 säsonger har getts ut och en femte spelas in för närvarande och är därmed på gång någon gång under 2023.

 

Det konstiga i att SkyShowtime endast visar DIscovery om man har SkyShowtime i ett annat paket (såsom Tele2 Play) men alltså inte i sin egen huvudtjänst, går inte att förklara, men diskuteras i vår nyhet här.

 

tumme_picard-cast_220920.jpgPicard (2019-...)

Picard går att hitta på Prime Video. Två säsonger är utgivna och den tredje och utannonserade sista säsongen kommer till streamingtjänsten den 16 februari för den nordamerikanska marknaden - troligen den 17 februari här i Nordeuropa.  

 

 

lds-cast_220920.jpgLower Decks (2020-...)

Lower Decks är en animerad serie med stort fokus på humor och igenkänning. Även denna serie finns på Amazon Prime. Serien fokuserar inte på bryggans besättning utan istället på de som arbetar på golvet, de så kallade "Lower Decks". I skrivande stund visas den tredje säsongen. 

 

snw-cast_220920.jpgStrange New Worlds (2022-...)

Strange New Worlds utspelar sig ett tiotal år före originalserien. Huvudskådespelarna hade gästroller som just dessa karaktärer i serien Discovery och deras framträdande blev så bejublat att fansen krävde en egen serie för dessa. Ni hittar TV-serien på SkyShowtime och det är hittills en säsong utgiven, med en andra säsong på gång. 

 

tumme_prodigy-cast_220920.jpgProdigy

Prodigy är den tredje animerade serien och denna riktar sig främst till barn och unga. Det är den enda serien som dubbas med svenska röster. Serien visas på SkyShowtime och på Viaplay. Den kommer eventuellt även till Nickelodeon då den är samproducerad med detta TV-bolag

 

Filmerna

  1. The Motion Picture
  2. The Wrath of Khan
  3. The Search for Spock
  4. The Voyage Home
  5. The FInal Frontier
  6. The Undiscovered Country
  7. Generations
  8. First Contact
  9. Insurrection
  10. Nemesis: SkyShowtime
  11. Star Trek (2009): SkyShowtime, Viaplay
  12. Into Darkness: SkyShowtime
  13. Beyond: Netflix (sedan 1 september 2022), SkyShowtime

Andra filmer:

  • For The Love of Spock: Netflix

Släkten Soong

Av Pjotr'k , skriven 22-04-12, kl: 07:31
Kategori(er): ENT, PIC, TNG

De med anknytning till släkten Soong i Star Trek börjar till antalet bli rätt så många nu. Och då har vi inte räknat alla Coppelius-androider som kan räknas som skapade barn till Altan Inigo Soong. Vi beslöt oss därför för att göra en sammanställning av vad vi idag vet om släkten Soong. Vilka uppgifter saknas, ser ni något? Skriv då direkt i vårt forum eller i Facebookgruppen Star Trek: Universe (Nordics)

 

Missa heller inte den kortfilm som släpptes i natt om Brent Spiner och alla hans karaktärer i Star Trek. De börjar ju bli en hel del... Och klicka gärna på bilden nedan för en i större storlek!

 

TNG lämnar Netflix i USA

Av Pjotr'k , skriven 22-03-08, kl: 15:10
Kategori(er): TNG

Den 1 april lämnar Star Trek: The Next Generation det amerikanska Netflix. Det här är bara en i raden av flyttar som gjorts från den populära streamingtjänsten och från och med april månad finns därför bara Deep Space Nine för amerikanska trekkers att se där. Flytten sker såklart till Paramount+, dit Paramount/Viacom vill att allt material skall samlas. 

 

Här i Sverige har vi fortfarande möjlighet att se både originalserien, den animerade serien, The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager och Enterprise, men det är väl bara en tidsfråga innan serierna börjar droppa av även där. 

Discovery vinner Emmy för visuella effekter

Av Aike , skriven 21-09-13, kl: 21:49
Kategori(er): DIS, DS9, ENT, TNG, VOY

Avsnittet Su´Kal i Discoverys tredje säsong vann i helgen en Emmy för bästa visuella effekter. Det är tredje året i rad som serien är nominerad för detta pris, men första gången effektmakarna lyckades vinna. Det skriver Trekmovie.com.

 

Tidigare har även The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager, och Enterprise vunnit samma pris.  Nedan ser du seriens bästa effekter från den tredje säsongen. Vi säger grattis till teamet bakom dem!

 

Norman Lloyd är död

Av Aike , skriven 21-05-12, kl: 23:10
Kategori(er): TNG, Övrigt: Personer

galen_210512.jpg

Norman Lloyd som spelade Dr. Galen i TNG-avsnittet The Chase har avlidit. Det skriver Variety.com.

 

Lloyd hade en gedigen rollista bakom sig, bland annat var han med i filmer som Döda poeters sällskap och Oskuldens tid samt tv-serier som Wings, Alfred Hitchcock Presents, St Elsewhere och Seven Days. Han var även verksam som regissör och producent. Lloyd blev 106 år.

Star Trek Picard i rubrikerna 9 maj 2021

Av Aike , skriven 21-05-09, kl: 14:53
Kategori(er): PIC, TNG, Övrigt: Personer
  • Nyligen läckte det ut bilder från inspelningen av den andra säsongen av Picard-serien. På dem syns Patrick Stewart samspråka med andra skådespelare mellan tagningarna. Du ser dem här. (+)
  • Tyvärr kommer inte TNG-skådisarna som inte var med i den första säsongen att dyka upp i den kommande. Gates McFadden (Crusher) i en intervju med Trekmovie.com säger: "Jag är inte med i den andra säsongen. Jag är ledsen att jag inte är det. Saker har ändrats på så många nivåer.  Jag är besviken för att det skulle ha varit så kul att arbeta med dessa personerna. Men vi får så. Jag har ingen aning. Jag önskar jag kunde berätta för dig." (+)
  • Michael Dorn (Worf) avslöjade redan i januari i en intervju med Trekmovie.com att "inte han förväntar sig att vara med". (+)
  • LeVar Burton (La Forge) sa i slutet av april att han inte är med i den andra säsongen i en intervju med Whoopi Goldberg:

     

Levar Burton kommer att leda Jeopardy

Av Aike , skriven 21-04-22, kl: 20:27
Kategori(er): TNG, Övrigt: Personer

Levar Burton (Geordi La Forge) kommer att vara programledare i amerikanska frågesporten Jeopardy. I alla fall som så kallad gästvärd. Det skriver WSBTV.

 

Star Trek Databas rapporterade nyligen om att det har skapats ett upprop för att Burton ska ta över programmet, som leddes av Alex Trebeck fram till i vintras när han gick bort. Just nu har över 250 000 personer skrivit på uppropet.

 

Sedan Trebecks död har programmet letts av gästprogramledare. Och nu får alltså Burton chansen.

Vilka styrkor och svagheter tycker du att respektive ST:serie har? (Helgens diskussion)

Av Pjotr'k , skriven 21-04-16, kl: 18:01
Kategori(er): DIS, DS9, ENT, LOW / LDS - Lower Decks, PIC, RIP, SHT, TAS, TNG, TOS, VOY

Den 8 september 1966 sändes det första avsnittet av Star Trek i USA, och sedan dess har ett antal serier producerats, alla med sin speciella charm. Den kommersiella framgången har varierat och mottagandet av nästan alla serier har till en början varit mindre bra för att uttrycka det milt. Men vad tycker du är respektive series styrka samt svaghet?

 

Svara i vårt forum eller i Facebookgruppen Star Trek: Universe (Nordics) - det skall bli spännande att se vilka favoriter ni hittar och varför de är bäst eller sämst enligt er!

tumme_tos-logo_210416.jpgtumme_tas-logo_210416.jpgtumme_tng-logo_210416.jpgtumme_ds9-logo_210416.jpgtumme_voy-logo_210416.jpgtumme_ent-logo_210416.jpgtumme_sht-logo_210416.jpgtumme_dsc-logo_210416.jpgtumme_pic-logo_210416.jpgtumme_lds-logo_210416.jpg

Vilket är det bästa avsnittet med Worf? [Omröstning]

Av Pjotr'k , skriven 21-04-09, kl: 19:43
Kategori(er): DS9, TNG

I samarbete med Facebookgruppen Star Trek: Universe (Nordics) drar vi nu igång "helgens tråd" och första tråden kommer att handla om allas vår favoritklingon!

 

Worf blev snabbt en högt älskad karaktär när han för första gången syntes på bryggan USS Enterprise, även om han just i det första avsnittet, Encounter at Farpoint, inte fick möjlighet att briljera särskilt mycket med sina grymtanden och imponerande uppsyn. Men karaktären fick snart synas mycket mer och skådespelaren Michael Dorn har visat sig grymt imponerande i gestaltandet av denna roll. 

 

Det finns många nyckelavsnitt för karaktärens utveckling, såväl Sins of the FatherFamilyLooking for par'Mach in All the Wrong PlacesSons and Daughters och You Are Cordially Invited... är avsnitt som särskilt utvecklade karaktären. Men han har ändå varit med i hundratals avsnitt av TNG och DS9 - så frågan är därför:

 

Vilket avsnitt är det bästa med Worf?

 

Svara i vårt forum eller i Facebookgruppen Star Trek: Universe (Nordics) - det skall bli spännande att se vilka favoriter ni hittar och varför de är bäst enligt er!

Kampanj för att LeVar Burton ska leda Jeopardy

Av Aike , skriven 21-04-08, kl: 13:30
Kategori(er): TNG, Övrigt: Personer

Den amerikanske tv-legenden Alex Trebeck och mångårige programledaren för amerikanska Jeopardy gick bort i höstas. Nu lanseras LeVar Burton som ny programledare för den populära frågesporten, skriver Foxnews.com.

 

Redan i november skapades ett upprop på Change.org för att Burton skulle få jobbet. Nu är antalet signaturer nästan 200 000 stycken. Själv skriver Burton på Twitter när han länkar till namninsamlingen: "Leaving this here in the event that the powers that be are listening”. Burton har även fått stöd från andra i Star Trek-sfären: Jonathan Frakes, Anson Mount, George Takei och Bryan Fuller vill alla se att Burton presenterar svaren i Jeopardy, skriver Trekmovie.com.

 

LeVar Burton spelade Geordi La Forge i The Next Generation ,och är även för den amerikanska publiken känd som programledare för barnprogrammet Reading Rainbow, där han högläste barnböcker.

Humor: En roande syn på Star Trek

Av Pjotr'k , skriven 21-02-22, kl: 11:08
Kategori(er): TNG

Veckans avsnitt av YouTube-serien Every Episode of Popular Space Show tar sig an Star Trek: The Next Generation. Som vanligt lyfter de upp absurditeter till ytan som är helt sjuka om man tänker på dem. Avsnittet är endast 1 minut långt men hinner pricka av många egenheter inom Star Trek på denna korta tid. 

 

Favoritcitat från avsnittet: "We represent the vegetarian space socialists who are always right". :)

 

Nasa-astronaut läser Levar Burtons barnbok i rymden

Av Aike , skriven 20-11-22, kl: 11:47
Kategori(er): TNG, Övrigt, Övrigt: Personer, Övrigt: Teknik och vetenskap

Nu blir det sagostund från rymden. I det senaste avsnittet av Storytime from space, som spelas in ombord på den internationella rymdstationen (ISS), läser astronauten Kathleen Rubins barnboken The rhino who swallowed a storm. Bokens författare är Levar Burton.

 

Levar Burton är i USA inte bara känd som Geordie La Forge i The Next Generation, utan även för sitt tv-program Reading Rainbow som visades på PBS. Reading Rainbow var ett barnprogram där Burton uppmuntrade amerikanska barn till läsning. Det sändes mellan 1983-2009.

 

The rhino who swallowed a storm skrev Burton, tillsammans med Susan Schaefer Bernardo, 2014.

Fira Star Trek Day den 8 september

Av Pjotr'k , skriven 20-09-05, kl: 08:23
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, DIS, DS9, ENT, LOW / LDS - Lower Decks, PIC, SNW - Strange New Worlds, TNG, TOS, VOY

Star Trek Day, som varit en viktig dag i många år för Star Trek, kommer firas på ett särskilt sätt detta år. Star Trek Day markerar att det var den 8 september 1966 som Star Trek såg sitt första ljus med visningen av The Man Trap, det första visade avsnittet av Star Trek

 

Inget slår självfallet firandet år 2016, 50 år, men i år kommer CBS All Access erbjuda för alla fans världen över: Paneler med skådespelare och andra från de flesta av Star Trek-serierna. Det här blir betydligt mer än vad som erbjöds vid San Diego Comic-con för ett tag sedan och även om vi inte kan kalla det tillfället för en besvikelse så var det ändå bara tre relativt korta paneler med inte särskilt mycket information. 

 

Men denna gång kan vi räkna med 3½ timme med material, så visst blir det mer. Tiderna ger dock mer att önska, för oss i Sverige, iallafall om man har ett jobb att sköta dagen efter. Så här är planen: 

 

Tisdag 8 september

21.00 Discovery - Sonequa Martin-Green och David Ajala tillsammans med Alex Kurtzman och Michelle Paradise.

21.30 Deep Space Nine - Terry Farrell, Alexander Siddig, Armin Shimerman, Nana Visitor och Cirroc Lofton tillsammans med producenten Ira Steven Behr.

22.00 Strange New Worlds - Anson Mount, Rebecca Romijn och Ethan Peck tillsammans med producenterna Akiva Goldsman, Henry Alonso Myers, Akela Cooper och Davy Perez.

22:30 Originalserien - George Takei och sonen till Great Bird of Galaxy, Rod Roddenberry.

23:00 Voyager Kate Mulgrew, Robert Picardo, Robert Duncan McNeill, Garrett Wang, Tim Russ och Ethan Phillips.

23:20 Enterprise - Scott Bakula, Linda Park, John Billingsley, Dominic Keating, Anthony Montgomery och Connor Trinneer.

23:40 Lower Decks - Tawny Newsome, Jack Quaid, Noël Wells och Eugene Cordero tillsammans med seriens skapare  och producent Mike McMahan.

00:05 Picard och The Next Generation - Patrick Stewart och Jonathan Frakes.

 

Allt binds samman av formatet The Ready Room under ledning av Wil Wheaton och Mica Burton. 

 

Tittare i USA kommer dessutom, innan panelerna, att få se nästan ett helt dygn av utvalda avsnitt från Star Treks historia, helt fritt. 

 

San Diego ComicCon@Home 22-26 juli

Av Pjotr'k , skriven 20-07-22, kl: 08:45
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, DIS, LOW / LDS - Lower Decks, PIC, TNG

San Diego ComicCon@Home startar idag och håller på veckan ut. Det finns en hel del i programmet som är intressant för oss trekkers och här har vi de flesta, om inte alla, godbitarna. Allt kommer att kunna ses på Youtube via länkarna nedan, fast först vid den aktuella starttiden. Alla tiderna nedan är anpassade till svenska tider.

 

23 juli kl 19:00-20:30 - Star Trek: Universe

Tre paneler äger rum direkt efter varandra. https://youtu.be/JDGNY8EosSI (alla länkar här och nedanför fungerar först vid den aktuella starttiden).

 

1. Discoverys besättning från slutet av säsong 2 kommer att direktsända en genomläsning av första delen av andra säsongens finalavsnitt. Det här kan bli riktigt bra, och blir då som en radiouppläsning. Efter att första scenen lästs live blir det en kortare möjlighet till frågor och svar från skådespelarna och producenterna. 

 

2. Den andra panelen har fokus på Star Trek: Lower Decks, som har premiär i Nordamerika den 6 augusti. Mike McMahan, skaparen av serien, erbjuder här en något längre första visning av serien, så här är den bästa och första reella chansen att se något av serien, för oss som bor i Europa och inte verkar få hit den i augusti. Skådespelarna som står för rösterna i serien kommer att vara med. Här blir det inga "Frågor och svar", men McMahan leder en diskussion i gruppen som enligt vad det sägs kommer att vara rolig. Detta tyder på att denna panel inte sänds live utan redan är inspelad. 

 

3. Star Trek: Picard är den tredje panelen, här med skådespelare från den första säsongen. Patrick Stewart, Brent Spiner, Raffi Musiker, Jeri Ryan, Alison Pill, Isa Briones och många fler finns med. 

 

23 juli kl 21:00-22:00 - Alla kvinnor i stjärnflottan: Då och nu

Med Una McCormack (författare), Swapna Krishna (journalist), Cassandra Rose Clarke, LJ Jackson (manager på Saga Press) och moderator Kendra James (redaktör på StarTrek.com). https://youtu.be/Bn8F0BDks_g

 

24 juli kl 02:00-03:00 - LGBT-karaktärer på TV - vad kommer nu?

Med Jamie Chung (Once Upon A Time), Jamie Clayton (Roswell: New Mexico), Wilson Cruz (Star Trek: Discovery), Tatiana Maslany (Perry Mason), Anthony Rapp (Star Trek: Discovery), J. August Richards (Council of Dads), Harry Shum, Jr. (Shadowhunters) och Brian Michael Smith (9-1-1: Lone Star) diskuterar under ledning av Jim Halterman (TV Guide magazine). https://youtu.be/Xe86B_9TF2g

 

24 juli kl 02:00-03:00 - Vetenskapen i Star Trek- råd från tre generationer

Med Larry Nemecek (trek-expert och författare), Naren Shankar (rådgivare på TNG, säsong 5-6), André Bormanis (rådgivare på TNG, säsong 7, DS9, VOY och ENT) och doktor Erin Macdonald (rådgivare för DSC, PIC, SHT, LOW/LDS, etc). https://youtu.be/XW07eXULxUc

 

24 juli kl 23:00-24:00 - Psykologin i Star Trek vs Star Wars

En genomgång av Discovery, Picard och Rise of Skywalker. https://youtu.be/aFbQAJsNobk

 

24 juli kl 23:00-24:00 - Hemligheten bakom musiken

Med bland annat Jeff Russo. Diskussionen modereras av Mary Chieffohttps://youtu.be/kKX0Qh049ds

 

25 juli kl 03:00-04:00 - Fansens favoriter, enligt TV Guide Magazine

Med bland andra Jeri Ryanhttps://youtu.be/x4X505oQZpE

 

25 juli kl 19:00-20:00 - 30 år sedan Best of Both Worlds 

Inglorious Treksperts anordnar denna panel och med på scenen har vi Elizabeth Dennehy (kommendör Shelby), Mark A. Altman (författare), Daren Dochterman (VFX Supervisor på Star Trek: The Motion Picture) och Ashley E. Miller. https://youtu.be/2BqxKFkRnQU

 

25 juli kl 22:00-23:00 - Picard 2020 - ett litterärt perspektiv

Med bland annat Una McCormack och David Mackhttps://youtu.be/omVgRLt2QdM

 

25 juli kl 23:00-24:00 - IDW framöver

Om alla kommande serietidningar som skall ges ut av IDW, de som idag har licensen för Star Trek. https://youtu.be/tt4kEMGGENQ

 

26 juli kl 03:00-04:00 - Afrofuturism – “Black To The Future 3(D): Real A.F.”

Diskussion om "Black Productions Matter" med bl.a. Tim Russ. Modereras av Jimmy Diggshttps://youtu.be/CXRzF8I7_H4

Star Trek i rubrikerna - vecka 17, 2020

Av Pjotr'k , skriven 20-04-24, kl: 21:49
Kategori(er): PIC, TNG, Övrigt: Personer

I denna vecka har vi sett en massa intressanta saker som säkert kan intressera även er. Vi samlar några av de mest intressanta (och ibland nördigaste) sakerna här.

 

Rosario Dawson, som möjligen är aktuell i rollen som Ahsoka Tano i Star Wars-serien The Mandalorian, har länge haft en dröm om att få spela i Star Trek. Vid ett gästbesök på Variety's After-Show talade hon om att hon kunde ta vilken roll som helst, även en karaktär som bara syns i bakgrunden vid något tillfälle. Skulle hon välja helt fritt skulle hon dock tänka sig att spela Q och dyka upp i exempelvis Picard eller Discovery, eller båda två. (Variety's After-Show)

 

Ethan Peck skulle göra nästan vad som helst för att få spela Spock igen. "Självklart är jag partisk, nu när jag är en del av Star Trek, men det är något nästan religiöst över Star Trek. Ideologin den talar om ger hopp som människor kan hålla fast vid. [...] Det firar det som gör oss speciella som människor, förstärker det som är det bästa hos oss." (Ars Technica)

 

YouTube-kanalen Ryan's Edits har vävt in bloopers från Star Trek: The Next Generation i de riktiga scenerna och gör det så bra att man ibland börjar undra om scenen verkligen var så skruvad som den nu blir. (Ryan's Edits)

 

Robert Picardo (Doktorn i Star Trek: Voyager) var imponerad av hologrammen i Star Trek: Picard, och han borde veta då han en gång var ett hologram. I en video med GalaxyCon Live pratar både han Gates McFadden (Doktor Crusher i TNG) omde nya Star Trek-serierna. McFadden sade till de fans som inte var så förtjusta i Picard att hålla ut. (GalaxyCon Live)

 

Chris Pine (James T Kirk i de senaste tre Star Trek-filmerna) fortsätter sin reboot-karriär och är nu i diskussioner kring en medverkan i rebooten av filmen The Saint (Helgonet). (Variety)

 

Vi återkommer i ett särskilt inlägg om ett minikonvent som alla är välkomna att gå på, online. Visst låter det bra - att kunna lyssna på, prata med och få autografer av Star Trek-kändisar utan att lämna soffan hemma...

Legendariske manusförfattaren DC Fontana är död

Av Aike , skriven 19-12-03, kl: 23:41
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, DS9, TAS, TNG, TOS, Övrigt: Personer

Dorothy Catherine Fontana har avlidit, skriver Startrek.com. Hon dog den andre december efter en kortare tids sjukdom.

Fontana skrev flera manus till originalserien, TAS, The Next Generation samt Deep Space Nine.


DC Fontana är kanske mest känd för att ha skapat mycket av Spocks bakgrund och personlighet. Detta skedde i avsnittet Journey To Babel (TOS). Här figurerar Spocks föräldrar Sarek och Amanda för första gången. Dessutom skrev hon avsnittet Yesteryear i TAS, vilket av många är ansett att vara det bästa avsnittet i den animerade serien från 70-talet.

 

DC Fontana började arbeta med Gene Roddenberry redan under hans första tv-serie The Lieutenant. Deras vägar följdes till The Next Generation, där hon skrev pilotavsnittet Encounter at Farpoint tillsammans med Roddenberry.

 

DC Fontana föddes 1939 och blev 80 år gammal.  

Demokratisk presidentkandidat i USA är trekker

Av Aike , skriven 19-09-07, kl: 20:03
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, TNG, TOS

Cory Booker, demokratisk senator från New Jersey, är inte bara presidentkandidat i det amerikanska valet 2020 utan även trekker. Det berättar han i en intervju med New York Times. Han avslöjar också vem i Star Trek han tycker president Donald Trump är mest lik.

 

Cory Booker berättar att hans pappa introducerade honom för originalserien.

-Han såg hopp i serien. Star Trek var mer än verklighetsflykt. Det var en portal som sa att framtiden kommer att vara annorlunda. Vi kommer att enas som en mänsklighet. Det kommer att vara en plats där dygd guidar dig. Jag tror att det var något av detta som han fann väldigt kraftfullt, säger Booker.

 

Booker och hans bror hade massor med actionfigurer från Star Trek-världen som de lekte med under barndomen.

-Min bror och jag brukade skapa världar, rymdskepp och fort.

 

Favoritkommendören är dock inte Kirk, utan Picard.

-Förutom hans underbara frisyr, så älskar jag hur intellektuell han är och hur han resonerar och är tankfull.

 

Hans favoritavsnitt är också från TNG: The Inner Light från säsong fem.

-Det avsnittet fick mig att gråta, för jag tänkte på min far som levde ett fantastiskt liv som hög chef på IBM, men i slutet av livet fick demens. Jag tror att han började förlora perspektivet på sina prestationer i livet. På många sätt så lärde han mig att tänka att livet handlar om den stora striden. Det stora valet. Den stora segern. Men i verkligheten vad min pappa lärde mig var att livet handlar om de små ögonblicken. Vänlighet vi delar med andra varje dag.

 

Och vem är då Trump mest lik?

-Fergengier. Men skulle du fråga min far så skulle han säga att han är en tillbakagång till många saker som vi som art måste komma vidare från.

Peter Allen Fields har avlidit

Av Aike , skriven 19-06-23, kl: 17:41
Kategori(er): DS9, TNG, Övrigt: Personer

Manusförfattaren Peter Allen Fields är död, skriver Io9.gizomodo.com. Fields var en av de främsta manusförfattarna för 1990-talets Star Trek.

 

På meritlistan står bland annat följande klassiker:

 

 

Totalt skrev Field tretton Star Trek-avsnitt. På hans cv fanns även serier som The Man from U.N.C.L.E., Knightrider och Xena: Warrior Princess. Fields avled den 19 juni 84 år gammal.


Laddar... Laddar...
Facebook Twitter