Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Suecica Astrum Erratus Praemium 2013: Science fiction-bokhandeln

2013 års mottagare av Suecica Astrum Erratus Praemium - Star Trek Databas Award - är ... 

 

Motivering: Science fiction-bokhandeln har utsetts till årets Suecica Astrum Erratus Premium-pristagare för att de med stor innovation lyckats föra fram science fiction på en bokhandelsmarknad som idag är hårt konkurrensutsatt av Internetbokhandlare. Med en aktiv närvaro på sociala medier har de det senaste året även lyckats med konsten att nå en större grupp än tidigare. Science fiction-bokhandeln, som finns i Stockholm, Göteborg och Malmö, har tidigare varit nominerad flera gånger till priset. 

 

Science fiction-bokhandeln började som ett hobbyprojekt i Stockholm  för 35 år sedan. Sedan dess har de lanserats i de tre största städerna i Sverige och har också en webbutik som komplement till sin butiksförsäljning. Från att bara ha sålt science fiction säljer de idag det mesta inom SF, fantasy och skräck.  Bokhandeln fick mest poäng av alla nominerade, både från redaktionen och från medlemmarna på Star Trek Databas, aldrig har ledningen varit så stor för en pristagare. Science fiction-bokhandeln är en mycket värdig mottagare av priset 2013. 

 

Redaktionen har talat med Lennart Uhlin, styrelseledamot i SF-Bokhandeln AB, som var positivt överraskad att bokhandeln fick detta pris. Han ser gärna att Star Trek Databas i framtiden har någon form av samarbete med Science fiction-bokhandeln, vilket vi självklart ser som positivt, och avslutade med orden att det "alltid är roligt att bli gillad" :) . 

 

Övriga toppnominerade:

  • Föreningen West coast trekkers kom på andra plats i år, tätt följd av föreningen Trekkers i södra Sverige.  

Övriga nominerade (utan närmare förklaring): Stockholm trekkers, Christer Nyberg, Peter Opsvik och Jesper Isberg.

 

Information om priset

Star Trek Databas ger ut priset Suecica Astrum Erratus Praemium, ett pris som delas ut till personer eller grupper som särskilt arbetat för Star Trek eller i Star Treks anda. Alla medlemmar på Star Trek Databas och dess forum kan nominera de som skulle kunna passa för priset.

 

Grundläggande kritierier

Priset föräras person(er)¹, organisation eller annan grupp som på ett tydligt sätt verkar eller har verkat för Star Trek eller i Star Treks anda i norra Europa (i första hand Sverige, Norge, Finland och Danmark). Priset utdelas den 5 april varje år, dagen då jorden enligt sägnen får sin första kontakt med vulcanerna. Nomineringar kan ske av forummedlemmar på Star Trek Databas och juryn består av redaktionen på Star Trek Databas. Beslutet från juryn kan inte överklagas.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Juli 2021:
Augusti 2021:
September 2021:

Aktuella träffar

  • 29:e juli -21
    Övriga grupper: IVPN

Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter