Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Great Scott! Skotsk politiker hotar med Khans vrede + Ställ dina frågor till Simon Pegg

 

Ibland smyger sig Star Trek in i de mest oväntade sammanhang; från statliga kärleksförklaringar till klingoner till jedi mind melds i amerikanska kongressen. Nu har allas vår favoritserie även gjort sig tillkänna i den skotska självständighetsdebatten, tack vare en man som vet att sùghan är en rätt som är bäst när den serveras kall.

 

Svea rike ligger och guppar i svallvågorna av 2014 års superval, och det politiska kölvattnet fullkomligt sjuder av efteranalyser och framtidsvisioner, allt medan en ny kapten försöker finna sina sjöben. Knappt tusen sjömil västerut har besättningen ombord skutan Skottland tampats med ett eget beslut av historiska proportioner, och efter en oväntat nära omröstning har mannarna valt att låta sina Alba-trossar ligga fast förtöjda i Hennes Majestäts trygga hamn.

 

Krystade sjöfartsvitsar åsido (men erkänn att om Alba-trossar var rätt bra?) så har det forna kungadömets egna befolkning röstat nej till självständighet, men segermarginalen blev oväntat knapp och det är långt ifrån alla som är nöjda. En av de missnöjda är Alex Salmond, riksdelen Skottlands valda försteminister och kanske ja-rörelsens mest uttalade ledare. Han menar att den brittiska regeringen har lurat skotska väljare med upptrissade löften om ökat självstyre, och varnar ministrarna och parlamentarikerna i Westminster om hårda repressalier om deras löften ej går i uppfyllelse:

 

"Det är folket som röstade nej till självständighet, eftersom de trodde på löftena från sina ledare i Westminster, som känner sig argast, mest kränkta, och mest besvikna i Skottland idag. Khans vrede kommer att framstå som ingenting alls när det liknas vid vreden av en nej-röstare som har blivit dragen vid nästan av ledarna i Westminster."

 

Hårda ord och inga visor från en av världens mest skotska skottar. Om du skulle föredra ett mer lättsamt samtal med en av världens mest berömda låtsasskottar så kanske det kan smaka med vår nye Scotty, Simon Pegg? Skådespelaren kommer att hålla i en publik frågestund på Reddit idag, från klockan 21.00 svensk tid och antagligen under ungefär en timmes tid.

 

 

Börja fnula på dina frågor och styr sen skutan till /r/IAMA, där en diskussionstråd lär dyka upp strax före frågestunden börjar. Vill du ha inspiration så kan du spana frågorna och svaren från en liknande frågestund som skådespelaren genomförde i fjol, då i sällskap av Nick Frost och Edward Wright.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter