Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Till minne av Ulf Norlinger (Fleetadmiral)

Det är med stor sorg i hjärtat som jag härmed får meddela att Ulf Norlinger, amiral vid Star Trek Databas och allas vår Fleetadmiral, har avlidit efter en hjärtinfarkt. Han är oerhört saknad i vår redaktion och i vårt forum där han varit en mycket trogen, trevlig, aktiv och engagerande medlem. 

 

Han har varit medlem i vårt forum sedan september 2004 och visst är det tydligt att han rätt så snart satte sina spår när det gäller diskussioner om teknik i Star Trek. Med en utbildningsbakgrund inom Matematik, Fysik, Datateknik och Teoretisk filosofi (han doktorerade dessutom i Filosofi) så var det naturligt för honom att diskutera både de tekniska frågorna som uppkommit inom Star Trek såväl som de existensiella spörsmålen. 

 

Efter ett par år tog undertecknad (chefredaktör på Star Trek Databas) kontakt med honom och efter ett tag nappade han på vår önskan om att han skulle bli redaktör. Det som intresserade honom mest var fysiken och den vetenskapliga basen för Star Trek, så när han i maj 2007 började sitt ideella arbete som redaktör fick han ett särskilt fokus på teknik samt på spel-avdelningen, en avdelning som han i princip helt själv har byggt upp med värdefulla fakta om alla de spel som funnits i Star Treks historia. 

 

Hans bidrag till webbplatsen har varit många, riktigt många, och vi kan konstatera att med 5558 bidrag (små som stora) var han väl förtjänt de sju guldmedaljer som han fått under sina sju år som redaktör här. De artiklar och teman som han har byggt upp har alltid varit mycket välskrivna och intressanta och vi som nu skall försöka träda i hans skor, så att säga, inser att det är stora skor att fylla. 

 

Som professionell översättare har han dessutom varit en stark bidragande faktor när det gäller vår ordlista med Star Trek-termer och ordförklaringar, listor som var så bra utförda att de sedan användes flitigt av översättare inför de senaste två Star Trek-filmerna. 

 

Han har varit saknad i redaktionen sedan i augusti och efter många efterforskningar är det tyvärr först nu som vi lyckats få fram besked om att han i slutet av augusti avled i sin lägenhet i Huddinge, av sviterna efter en hjärtinfarkt. Han var senast aktiv på Databasen på kvällen den 20 augusti, så han hade sina tankar med oss här in i det sista. Våra tankar går nu även till hans syster med familj och hans mor. 

 

För er som vill läsa mer om vad Ulf Norlinger har gjort på vår sida kan här hitta hans skrivna nyheter (784 stycken!), böcker och samtliga bidrag

 

Med ord i bajoranernas bön vid en nära väns eller anhörigs bortgång, är vår förhoppning att vi alla minns Ulf och vad han betydde för oss och så många andra. Bidrag till forskning kring hjärtinfarkter mottages tacksamt av exempelvis Hjärt- och lungfonden där vi nu alla kan ge en gåva till minne av Ulf Vi lyser frid över hans minne. 

 

Ahn-kay ya, ay-ya vasu. Coh-ma-ra, di-nay-ya.
Ahn-kay ya, ay-ya vasu. Coh-ma-ra, di-nay-ya.


/ Peter Rydén, storamiral och chefredaktör vid Star Trek Databas

Senast i forumet

Bokutgivningar

Juli 2021:
Augusti 2021:
September 2021:

Aktuella träffar

  • 29:e juli -21
    Övriga grupper: IVPN

Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter