Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Fanfilmen Raven: "Vi kommer bara att följa de riktlinjer som krävs av lagen."

raven_fanfilm_160702.jpg

Det har gått en dryg vecka sedan CBS och Paramount släppte riktlinjer för fanproduktioner, och de har fått ett blandat mottagande. Nu säger fanfilmen Raven att de kommer att försöka följa riktlinjerna, men att de kanske kommer att bryta mot de regler som de inte anser krävs av lagen.

 

I ett inlägg på fanfilmens hemsida tackar skaparen David Whitney CBS och Paramount för att de har gjort sina riktlinjer offentliga, eftersom det hjälper fanskapare att förstå vad de tittar på när de bedömer fanproduktioner. Han säger dock att han anser att vissa av riktlinjerna går utöver vad CBS och Paramount har rätt att kräva enligt rådande upphovsrättsskyddslagstiftning:

 

"De regler som har att göra med direkta upphovsrättsintrång och intellektuell egendom kommer att följas. De regler som inte har med deras upphovsrätt att göra, eller upphovsrättslagstiftning, kommer att ignoreras.

Mer specifikt kommer vi att bortse från krav rörande filmens längd, ersättning för medverkande, vilka kostymer som används och uppmuntran till bidragsgivare som inte har någon koppling till Star Trek eller CBS. Till sist kommer vi även att bortse från kravet vilka typsnitt som får användas. Vi kommer däremot inte att använda ett Star Trek-relaterat typsnitt på vår titelbild. Och eftersom vi vanligtvis inte använder oss av online-insamlingar anser vi att många av punkterna är irrelevanta, och flera andra punkter blir irrelevanta eftersom vi kommer att ta bort namnet "Star Trek" från projektet.

 

Jag gör bedömningen att om vi följer de regler som är kopplade till upphovsrättslagstiftningen så kommer vi att ligga inom vad lagen tillåter och det kommer bli väldigt svårt för CBS att utmana oss i domstolen."


Tiden får utvisa hur Star Treks ägare kommer att reagera på det här beslutet.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter