Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Horizon-skaparen Tommy Kraft gör ny sci-fi-film

Tommy Kraft vill fortsätta göra filmer. Efter ett par motgångar siktar nu den forne fanfilmsskaparen på att göra en ny kortfilm med en egen berättelse, och än så länge ser det ut som att han kommer att klara sina finansieringsmål.

 

När vi först pratade med Tommy Kraft för drygt två år sedan kunde man lätt tro att han hade tagit sig vatten över huvudet: Med en budget på 18 000 dollar skulle han producera en proffsigt gjord långfilm där han var producent, regissör, manusförfattare, kompositör, 3D-animerare, inspelningschef och kostymdesigner. Han lyckades dock, och den 26 februari i år hade fanfilm Star Trek: Horizon premiär.

 

Sedan dess har han arbetat med att skapa en uppföljare, innan CBS' jurister rådde honom att sluta, och de nyligen publicerade riktlinjerna för fanproduktioner innebär nog att han inte lär försöka igen. Han valde då att försöka sig på att göra en ny film utan koppling till Star Trek, men tyvärr lyckades han inte samla in ens 10% av de 250 000 dollar han hade satt som budget, så han fick lägga det projektet på is.

 

Nu har Kraft ett nytt projekt på gång, och den här gången är hans finansieringsmål betydligt lägre: Han vill samla in 13 000 dollar (mindre än budgeten för Star Trek: Horizon) för att göra en ny kortfilm, och efter bara tre dagar har han redan dragit in nästan hälften. Kortfilmen heter Runaway, och handlar om en android som heter Maria och som försöker fly till någon av de delstater där androider har några rättigheter. I videon som följer med Kickstarter-kampanjen säger Kraft att han vill använda filmen som ett medium för att utforska amerikansk historia och nuvarande rasrelationer.

 

Vill du veta mer? Då kan du spana in Runaways kampanjsida på Kickstarter eller följa Star Trek: HorizonFacebook.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter