Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Profeterna

Hemplanet: Maskhålet

Profeterna är ett folk som för bajoranerna är sedda som gudar. De lever inne i maskhålet i närheten av Bajor, ett maskhål som de själva har skapat. De lever inte i en linjär tid utan dåtid, nutid och framtid är för dem sammanvävda. (Emissary, The Reckoning)

 

När Dominion sänder sin gigantiska flotta in i alfakvadranten via profeternas maskhål övertygar Sisko, deras sändebud, dem om att Dominion är farliga och måste hindras. Detta är början på slutet för deras fäste i alfakvadranten. (Sacrifice of Angels)

 

Profeterna stötte för mycket lång tid sedan ut en ond del av deras ras, en grupp som sedermera kom att kallas pah'wraith'. De blev attackerade av pah'wraith' och blev då härskade över i flera månader innan de hade möjlighet att kontakta Benjamin Sisko för att leda honom på rätt väg för att rädda dem. (Image In the Sand)

 

Slutligen plockar profeterna deras budbärare Sisko till sig men han lovar sin fru att allting som slutar har en början och att dessa, i ett linjärt system, alltid hör ihop. Med förhoppningen om att han kommer tillbaka lämnar så Sisko denna rymd tillsammans med profeterna. (What You Leave Behind)

Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter