Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning
Breener
Hemplanet: Breen
Humanoid civilisation med utposter i närheten av det svarta klustret. Utposterna undersöktes av Enterprise-D runt år 2368. De använder sig troligen av skepp som har kamouflerings-förmåga (Hero Worship) och biologisk teknologi. (Scorpion, del I) De har inget blod, vilket tydligen skall bero på extremt kallt klimat på deras hemplanet. (In Purgatory’s Shadow, Crossfire)
Breener, såsom även ferengerna och dopterianerna, är oemottagliga för betazoidernas tankeläsning. (The Loss)
Det är vanligt bland breenerna att få barn vid tidig ålder. (Elogium)
Breenerna anses vara ett folk som man aktar sig för. Romulanerna har exempelvis ett uttryck som säger "sätt inte ryggen åt en breen". (By Inferno’s Light)
Det finns flera exempel på bataljer som involverat breen. Man misstänker exempelvis att federationens skepp SS Vico som förstördes i det svarta klustret var attackerat av breenerna. (Hero Worship) De attackerade dessutom en bajoransk koloni år 2372 (To the Death) och de allierade sig med Dominion under dominionkriget och attackerade då Jorden och San Fransisco år 2375. (Strange Bedfellows, The Changing Face of Evil) Även cardassiska skepp har attackerats och cardassiska medborgare har tvingats till slavarbete i dilitiumgruvor. (Indiscretion)

Andra avsnitt/filmer där breenerna har förekommit eller nämnts:
TNG: Interface
Filmer: Star Trek: Generations
Informationen om denna art kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter