Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Jem'Hadarer

Jem'Hadarer
Hemplanet: Okänd

En ras som är skapad av changelingarna för att tjäna dem. De är effektiva och grymma krigare och följer sina gudar, changelingarna, tveklöst in i allt som de blir beordrade till. (The Jem'Hadar)

 

De behöver medlet "ketracel white" för att överleva. Medlet är egentligen en drog som de är beroende av.

Utdelningen av denna drog sker vid en ritual mellan vortan och den ledande jem'hadaren.

 

De föds upp i speciella födelsekammare och pga detta så har rasen själv ingen möjlighet att fortplanta sig. De är mogna 3 dagar efter att de har lämnat födelsekammaren vilket gör att dom fort kan återta sina förluster i krig. Eftersom att de oftast dör väldigt unga så blir en jem'hadar oftast inte äldre än 15 år. Den lilla skara som lever till en ålder på 20 kallas för "Honored Elders". Det finns ännu ingen jem'hadar som har blivit äldre än 30 år.

 

Då de enbart behöver "ketracel white" för att överleva, så behöver de ej näring och de sover heller ej då de anser att någon form av avslappning skulle göra dem svaga. (To the Death)

 

Alla jem'hadarer har möjlighet att dölja sig själva från både sensorer och det blotta ögat. De har även utmärkt syn då de är genetiskt framkallade. (The Jem'Hadar, The Abandoned, Favor the Bold)

 

De har ett strikt ordningssystem som styr vem som är ledare i deras stridsenheter, men över dem står alltid en vorta.

 

Jem'hadaren som har kommandot över stridsenheten kallas för "First". (To the Death)

 

Innan jem'hadarerna går ut i strid så säger "First" följande till sin enhet:

"I am [rank] [namn], and I am dead. As of this moment, we are all dead. We go into battle to reclaim our lives. This, we do gladly, for we are Jem'Hadar. Remember - victory is life."

 

Enheten svarar då:

"Victory is life."

 

 

Viktigare avsnitt:

 

Diskutera: Jem'Hadarer

Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter