Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning
Vorter
Hemplanet: Okänd

En art som tjänar grundarna och betraktar dessa som gudar. De kommer ursprungligen från planeten Kurill Prime (The Jem'Hadar).

 

Vorterna har ofta med sig en trupp med jem'hadarer både som skydd och för strid. Vorterna är den av dessa raser som är bäst lämpade för strategisk planering och denna kunskap utnyttjas ofta för Dominions framväxt.

 

Vorterna är klonade av changelingarna och är duktiga på strategi. De besitter telekinetiska gåvor vilket gör att de kan skjuta i väg chockvågor som kan neutralisera humanoider och frammana olika typer av kraftfält.

 

Enligt legenden var vorterna från början en lägre stående ras vars medlemmar hjälpte en changeling undan sina förföljare. Som tack förändrade changelingen vorternas DNA och de blev en del av något större än vad de tidigare hade haft. Man såg även till att ge dem utmärkt hörsel fast sämre syn, de gav dem helt enkelt allt man tyckte att de behövde. (Treachery, Faith and the Great River)

 

I bland aktiveras en del vorter och visar sig vara defekta på så sätt att de inte accepterar allt det som de i deras genetiska kod har fått inprogrammerat. När grundarna ändrade deras genuppsättning såg man till att få med en genetiskt inbyggd självmordsfunktion som man kan lätt beordra defekt klonad Vorta att ta sitt liv, De har dock alltid sin tro kvar på changelingarna som gudar. (Treachery, Faith and the Great River)

Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter