Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Cardassier

Cardassier
Hemplanet: Cardassia Prime

En humanoid och warpkapabel art med en mycket stark militärmakt. Historiskt sett har cardassierna varit stora inom de olika konstvetenskaperna. Hos kvinnorna är den skedliknande utväxten i pannan blåtonad. Cardassierna är väldigt familjekära både när det gäller sina barn men även sina föräldrar och det är inte ovanligt att det bor upp till 4 generationer under samma tak. (Cardassians) De är också mycket noggranna och lägger stor vikt vid detaljer. Det cardassiska köket, inklusive yamoksås och drycken kanar, uppskattas vanligtvis inte av icke-cardassier.

 

År 2152 mötte Federationen cardassierna för första gången, även om de då inte lärde känna deras arts namn eller något annan om dem. Minst en av kropparna ombord en reparationsstation var cardassier, men det gick inte att rädda personens liv. (Dead Stop)

 

Cardassiska militären ockuperade Bajor på ett mycket brutalt sätt i över 50 år. Ockupationen tog slut 2369. De är också kända för att behandla fångar grymt, utsätta dem för tortyr etc.

Cardassiska regeringen lierade sig sedermera med Dominion vilka lurade dem grundligt. På Deep Space 9 finns det numera bara en cardassier kvar, en klädhandlare och skräddare vid namn Garak. Han misstänks vara spion för cardassierna. (Emissary, Past Prologue)

 

År 2369 kommer en cardassier till Deep Space 9 och när det visar sig att han var en krigsförbrytare drar en stor rättsapparat i gång. Allt är dock inte vad det verkar vara. (DS9: Duet)

 

Cardassiernas lurade dessutom en grupp bajoraner att försöka ta makten utan att veta om att de egentligen styrdes av deras mest fruktade och hatade fiende. (The Circle, The Siege)

 

År 2371 upptäcker Sisko att bajoranerna har varit på Cardassia långt innan cardassierna hade rymdfart. (Explorers)

 

Efter att cardassianerna hade varit lierade med Dominion ett tag så vände sig dess medborgare mot den brutala Dominionska-regeringen sent under år 2375. I ett försök att kväsa upproret så jämnade Dominionen flera städer till marken, men detta gjorde upproret av cardassiska medborgare och militär, ledd av legat Damar, ännu starkare.

Även om cardassierna tillslut vann sin frihet så gjorde de det till ett hemskt pris, ca 800 miljoner cardassier massakrerades av Dominionen. (What You Leave Behind)

 

TNG - Viktigare avsnitt:

 

DS9 - Viktigare avsnitt:

 

VOY - Viktigare avsnitt:

 

Diskutera: Cardassier

Informationen om denna art kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon

 

 

Cardassia Prime

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter