Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Changelingar

Changelingar
Hemplanet: Dominion

Changelings är en art som består av vätska och kan ändra sin form till i stort sett vad som helst. En del saker kräver dock lite övning, såsom att återskapa hår. (The Forsaken)

 

De kommer från gammakvadranten och deras hemplanet var från början placerad i Omarion-nebulosan. De blev senare tvungna att flytta till sin andra hemplanet då deras första förstördes när de anfölls av Obsidian-ordern och Tal'Shiar. (The Search, del I, The Die Is Cast)

 

De ser sig själva som en droppe i ett stort hav, som de kallar den stora länken (eng: The Great Link). De har möjligheten att utbyta information sinsemellan genom att återgå till sin flytande from och länka ihop. (The Search, del II)

För längesedan så utforskade changelingarna universumet, men de var fruktade av de solida, som de kallar de som inte kan formskifta, så fruktade att de förföljdes och dödades. För att skydda sig själv så återvände de till sin hemplanet i Omarion-nebulosan. Det var från denna plats som changelingarna skapade Dominionen. Dessa kom senare att kallas grundarna. De skapade ordning på hundratals planeter med hjälp av våld och fruktan. Vid denna tid så skickade de även iväg hundra spädbarn som var och en hade en stor önskan att återvända när dom blev äldre och på detta vis kunde changelingarna lära sig om universumet. OdoDeep Space 9 var en av dessa spädbarn. (The Search, del I & II, Chimera)

 

Grundarna av Dominionen är changelings och är den stora delen av ledarna i Dominionen. De använder jem'hadarerna för att få de olika planeterna och befolkningarna i sitt imperium att lyda. Grundarna behöll sin kontroll över jem'hadarerna med hjälp av drogen "ketracelwhite" (kallades även enbart "white") som jem'hadarerna behövde för att överleva. Denna drog delades ut av vorterna. (The Jem'Hadar, The Abandoned)

En stor del av jem'hadarerna såg aldrig en grundare och de såg dem som en myt eller till och med som gudar. (Hippocratic Oath)

 

Changelingarnas möjlighet att kunna ta i stort vilken form de vill är så bra att de är i stort sett omöjliga att upptäcka, även med avancerade skanningsapparater. Skulle en del av en changelings kropp separeras från huvudkroppen så återgår den till sin flytande form. Genom att använda sig av sina formbara egenskaper infiltrerar de både federationen, romulanerna och cardassierna, allt med avsikt att finna information om hur man bäst skall ta över makten. (The Die Is Cast, The Adversary, Homefront, Paradise Lost)

 

Referenser: Grundarnas 1:a hemplanet, Grundarnas 2:a hemplanet, jem'hadarer, Odo, Omarion-nebulosan, Polaronfaskanon, Slagkryssare, Slagskepp, Weyoun, vorter

 

Andra viktigare avsnitt: Större delen av säsong 6-7.

Text markerad med denna färg är ej kanon

Se även nyheten från 2008 om formskiftande robotsvärmar.

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter