Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning
Kelpier
Hemplanet: Kaminar

Kelpier (eng: Kelpiens), en av två arter från sin planet. De var där inte den dominanta arten utan lever under ständigt hot från en mer kraftfull art som jagar kelpier som byte. Som ett resultat av detta har kelpierna utvecklat väldigt starka överlevnadsinstinkter, vilket kan få dem att framstå som fega i andras ögon. Kommendörkapten Saru, som den enda kelipern i Stjärnflottan, beskrivs dock som en mycket formidabel officer som ej bör underskattas. Kelpierna har i sin utveckling blivit "biologiskt bestämda" för ett enda syfte, nämligen att ana när döden är nära. När död eller fara närmar sig viker deras hotganglier, på baksidan av huvudet, ut sig. 

 

Familjestrukturer

När en kelpier dör en för tidig död, är det tradition att sjunga en minnessång för den avlidne för att hedra denne. (The Red Angel)

 

Upptäckter år 2257

När Kelpier når en viss grad av mognad får de lära sig att antingen död eller galenskap väntar dem. Det finns då ritualer som låter ba'uler ta dem tillfånga innan galenskapen eller döden kommer. Detta för att bevara naturens ordning (ST The Brightest Star). Men när kelpiern Saru, som den enda kände kelpiern utanför hemplaneten, kom till denna mognadsgrad, hände inte detta. Han blev istället av med sin hotganglier och insåg där och då att de blivit ljugna för genom alla tider. (An Obol for Charon)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Kända kelpier

 

Trivia

Det här är första gången vi ser denna art i något Star Trek-sammanhang. 

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter