Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning
  • Röda ängeln

Bläddra

Röda ängeln

Röda ängeln
Hemplanet: Okänd

Röda änglar, det namn som Spock gav denna art. Inte mycket är ännu känt om arten, mer än att de är teknologiskt högt avancerade. De är humanoider med en avancerad exodräkt (Light and Shadows). Omgivande exodräkten är det ett tätt lager av energi, ett kvantfält som Spock inte lyckades infiltrera vid en sinnesförening (If Memory Serves). 

 

De förflyttade en grupp människor och den kyrka vari de tog skydd mitt under tredje världskriget år 2053, från Jorden till en planet som senare fick namnet Terralysium, mer än 50.000 ljusår därifrån. Den teknik de använde för detta torde vara omfattande. (New Eden)

 

De har även vid flera tillfällen manipulerat stora händelser, såsom den politiska stabiliteten på planeten Kaminar (The Sounds of Thunder), så att många anat att det finns en agenda bakom. Många, såsom Section 31, är övertygade om att de därmed är ett hot mot Federationens säkerhet (Light and Shadows). 

 

Ursprung (ny information under senare delen av 2257 - *SPOILER*)

Vid Spocks sinnesförening med den röda ängeln år 2257 kunde han förstå att "ängeln" hade mänskliga tankar, vilket då tyder på att ängeln inte är en separat art, utan en människa (If Memory Serves). Senare misstänks att det med största sannolikhet var Michael Burnham som var den röda ängeln, bara för att man sedan avslöjar att det var Burnhams mamma som både skapat ängelns exoskelett och sedan agerat som den röda ängeln (The Red Angel). 

Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter