Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Talosier

Talosier
Hemplanet: Talos IV

En gång i tiden så var talosierna en väldigt avancerad art, men ett kärnvapenkrig gjorde deras planet Talos IV obeboelig och utrotade stora delar av deras befolkning. De överlevande från detta kärnvapenkrig tvingades att bo under jorden och blev beroende av sina mentala krafter med vilka de kunde skapa nästan verkliga illusioner. De blev så beroende av sina illusioner att de i stort sett tappade allt begrepp om verkligheten och tappade all kännedom om den teknologi som deras förfäder hade lämnat kvar, vilket gjorde dem nästan helt hjälplösa. För att kunna fortsätta med sina illusioner så började de tillfångata andra arter som kom nära deras planet och använda dessa för att återskapa sitt samhälle.

 

År 2236 så kraschade skeppet SS Columbia på Talos IV. Alla besättningsmedlemmar dog förutom en kvinna som hette Vina som var allvarligt skadad. Talosierna hade begränsade medicinska kunskaper och lyckades rädda Vina, men hon blev hemskt vanställd. Med hjälp av sina mentala krafter så kunde dom ge Vina tillbaka sin skönhet. Under år 2254 mottog USS Enterprise, under kommendör Pikes kommando, en nödsignal från SS Columbia och reste mot Talos IV. Pike och flera besättningsmedlemmar kidnappades av talosierna, men de upptäckte att människor hellre skulle dö än leva i fångenskap och de släpptes. (The Cage)

 

Stjärnflottan satte efter denna händelse planeten i karantän och inga skepp fick närma sig planeten. Ändå åkte först Michael Burnham och Spock i en av Discoverys skyttlar till planeten år 2257 (If Memory Serves), samt USS Enterprise till planeten år 2267. Kommendör Pike hade skadats allvarligt i en olycka med deltastrålning och Spock kapade skeppet för att han ansåg att Pike kunde leva sitt liv bättre på Talos (The Menagerie, del I & II).

 

 

Spegeluniversat

I spegeluniversat utövade talosierna sina mentala försvarstekniker mot Terranimperiets flotta, vilket ledde till att kejsare Philippa Georgiou bombade sönder planeten vilket ledde till planetens och talosiernas totala utrotning. (If Memory Serves)

Informationen om denna art kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon

Kända talosier

 

Talosier med okänt namn

If Memory Serves:

talosier-2.jpg

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter