Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Coridaniter

Coridaniter
Hemplanet: Coridan

Warpkapabel ras som med sina skepp kan nå upp till hastigheten av warp 7.

 

Vulcanerna har hjälpt den sittande regeringen med många frågor, vilket fraktioner inom samhället inte ser som positivt. Det coridanitiska samhället är starkt uppdelat i boendestandard.

 

Runt huvudstaden bor lika många som inne i staden, fast då i fattiga kåkstäder.

 

Före år 2155 hade coridaniterna redan handlat med orionsyndikatet i flera århundraden. (Demons)

 

På 3100-talet, efter den stora Branden, hade handeln återigen blomstrat i förhållande till orionerna, nu då till Smaragdkedjan som orionerna hade tillsammans med andorierna. (Far From Home

Informationen om denna art kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon
En coridanit?

 

Enligt TOS-avsnittet Journey to Babel var coridaniterna en kortvuxen ras, vilket inte styrks av ENT-avsnittet Shadows of P'Jem. (ENT: Shadows of P'Jem, TOS: Journey to Babel, TNG: Sarek)

Coridaniternas utseende verkar ha förändrats radikalt i avsnittet Demons om man jämför med coridaniterna i avsnittet Shadows of P'Jem.

I TOS avsnittet Journey to Babel så pratar Sarek om "Coridanplaneterna". Det är möjligt att det finns flera planeter med detta namn eller så finns det flera intelligenta arter på deras planet.

Ambassadören i avsnittet Demons nämnde endast coridan i förbigående så det är inte säkert att denna är en coridan. Se bild till höger.

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter