Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning
  • Crepusculaner

Bläddra

Crepusculaner

Crepusculaner
Hemplanet: Okänd

Crepusculaner, en art som inte har warpkapabilitet. De levde på en planet utan känt namn i alfa- eller betakvadranten. (The Vulcan Hello)

 

Utseende

De liknar jordiska krabbor med flertalet mjuka tentaklar samt med ett skyddande hårt hölje över huvud och rygg. De har två ögon. Deras avkommor läggs i äggsäckar som förvaras i exempelvis bergsskrevor för att skydda mot vädrets makter. 

 

Artens utveckling

De hade levt på sin planet i mer än 1000 år, en planet med stora öknar. På grund av ett meteorfall, torkade grundvattnet ut och arten hotades år 2256 av utrotning då en väntad torka skulle drabba planeten i de närmaste 89 åren. Även om de inte verkar ha tillgång till avancerad teknologi, i Federationens standard, ägde de kunskapen att bygga brunnar för att hämta upp vatten. 

 

Federationens kontakt

För att rädda arten men samtidigt inte trampa för långt ut på kanten av Generalorder Ett, valde USS Shenzhou att skicka sin kapten och försteofficer till planeten för att få igång en av artens viktigaste brunnar. De undvek direktkontakt med planetens invånare när de åstadkom vad de var tänkta att göra, men hann bli sedda av åtminstone en crepusculan. 

Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter