Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning
Novans
Hemplanet: Terra Nova
Novans är ättlingar från Terra Nova koloniseringen som försöktes under 2076. Under de första åren av rymdresande kallades det för "The Great Experiment", kolonin hade funnits under 5 år innan rymdbyrån bestämde sig för skicka ytterligare 200 kolonister till kolonin. Relationerna mellan de första kolonisterna och de nya, som nekade de nya kolonisterna, blev spänt och argsint och helt plötsligt så slutade kommunikationen med jorden.

År 2081 träffade en asteroid 500 mil norr om kolonin och orsakade dödlig radioaktivitet och ett giftigt dammoln täckte halva delen av det norra halvklotet under ett år.
Hälften av alla vuxna dog, men barn under fyra år utvecklade immunitet mot detta och flyttade till underjordiska grottor. Efter att de kvarvarande vuxna hade dött, växte barnen upp under jorden och skyllde människorna för "bombningen".

Under 2151 så besökte Enterprise kolonin och avslöjade sanningen om "bombningen" för novanerna. Novanernas vatten var förgiftat och skulle under tid bli dödligt för de kvarvarande 58 novanerna, Archer lyckades att övertyga dem till att flytta till södra halvklotet där vattnet var opåverkat och där det även fanns liknande underjordiska grottor. (Terra Nova)
Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter