Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Bläddra

Sulibaner

Sulibaner
Hemplanet: Okänd

En nomadisk art som från början kom från sektor 3542, men deras hemplanet där blev obeboelig under 1850-talet.

 

En stor del av sulibanerna har bosatt sig i Tandar-sektorn, men sedan sulibanernas "Cabal" började kriga med tandaranerna så har de tillfångataget och placerat sulibanerna i stora läger utan rättslig prövning. (Detained)

 

En större del av sulibanerna är rätt så lik människan, men en liten del av dem har genomgått genetiska förbättringar för att uppnå möjlighet att bli osynliga, bli platta som ett papper, kunna se i mörkret eller annat som kan hjälpa dem i det de vill göra. Dessa sulibaner tillhör "Cabal" och har fått hjälp av en figur från framtiden.

 

Sulibanerna hade första kontakten med mänskligheten när två av dem förföljde klingonen Klaang till Jorden. Dessa lyckades då inte fånga Klaang utan dog när de försökte. Sulibanerna gjorde senare återigen ett försök när Enterprise NX-01 skulle transportera Klaang till Qo'noS och lyckades denna gång. Vid denna incident så dödade man en suliban som Phlox senare kunde undersöka, då han upptäckte att sulibanen var genetiskt förbättrad. (Broken Bow)

 

Enterprise möter Silik nästa gång i 1940-talets USA, när USA är ockuperat av Tyskland. (Storm Front, Storm Front del II)

 

Fler avsnitt från säsong 1-2: Broken Bow, Cold Front, Detained, Shockwave, Shockwave del 2

 

Fler bilder på Sulibanerna

Text markerad med denna färg är ej kanon

Sulibaner:

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter