Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Människor

Människor
Humanoid mellan 150 och 210 cm långa (extrema undantagna).
Hemplanet: Jorden

Kolbaserad humanoid livsform. De har inte någon särskild fysisk eller mental styrka som attribut, såsom många av de andra humanoida arterna i Alfakvadranten. De har vistats i rymden sedan år 2063, lokal tid.

 

Även om människorna redan år 1961 lämnade sin atmosfär, är det inte förrän 102 år senare som Zefram Cochrane testade sin warpmotor för första gången och de tog del i det galaktiska samhället. (Star Trek: First Contact)

 

Kolonisation

De har koloniserat flera planeter i den närmaste delen av alfakvadranten, bl.a. Terra Nova där det fortfarande bor ättlingar till de första kolonisatörerna som grundade koloni år 2078. Gruppen av människor kallas novaner men är alltså människor. (Terra Nova)

 

Tidigare kontakter med andra arter

Ytterligare kolonier har bestått i att utomjordingar före år 2063 tagit människor från Jorden med syfte att ha dem som slavar eller andra anledningar. År 2153 lade Enterprise NX-01 märke till en planet där det levde människor motsvarande 1800-talets amerikanska västern. Det visade sig att skagarerna på 1800-talet hade tagit en mängd människor från den delen av Jorden till denna planet som de koloniserade, för att ha dem som slavar. Människorna gjorde uppror och det var nu skagarerna som levde som förtryckta (North Star). 115 år senare möter USS Enterprise amerikanska indianer på en annan planet. De hade flera hundra år tidigare blivit tagna från Jorden men levde år 2268 ett autonomt liv skyddade av en kraftfull datamaskin som de vördade som en gud (The Paradise Syndrome).

 

År 1937 kidnappade briorierna flera hundra människor från Jorden och transporterade dem till brioriernas hemvärld i deltakvadranten för att arbeta som slavar. Planeten är av klass L och var därför möjlig för människor att bo och leva på. Så småningom, oklart hur lång tid efter bortförandet, revolterade människorna. De dödade briorierna och med hjälp av deras teknologi och vapen etablerade de en civilisation på denna planet. Voyager besökte planeten i slutet av år 2371 och vid denna tid har de en stor civilisation med åtminstone 3 stora städer. (The 37's)

 

Alternativ verklighet

I den alternativa verklighet mer känd som spegeluniversat var människorna den art som i Terranimperiet förtryckte många andra arter i motsvarande Federationens område.  (The Wolf Inside)

Informationen om denna art kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter