Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning
Son'a
Hemplanet: (Nomader)

Son'a var en rymdfarande art som ursprungligen kom från Ba'ku, men representerade en annan sida av den infödda arten på planeten. Medan ba'kuerna var fredliga och valt att inte använda avancerad teknologi, var son'aererna fientligt sinnade och ute efter den senaste teknologin. Detta hade lett till en konflikt mellan de två grupperingarna, och efter ett misslyckat försök att ta över kolonin på Ba'ku år 2270, övergick son'aererna till att leva som nomader.

 

Till det yttre skiljde sig son'aererna från ba'kuerna genom att de ofta hade kåpor över huvudet och hud som sträckts över ansiktet. De använde sig av genetisk manipulation och kirurgiska ingrepp för att förlänga sina liv. (Insurrection)

 

Som tidigare allierade med cardassierna var de militärt knutna till Dominion, och det var känt att de tillverkade ketracel white. Under Dominionkriget sändes flera jem'hadarskepp till son'as utpost på Devos II för att skydda produktionen av den för jem'hadarerna så viktiga substansen.

 

Son'a lade under sig raserna tarlac och ellora 2325, och använde dem som tjänare och slavar. Men efter upprepade sanktioner från Federationen slutade de med denna sedvänja. (Penumbra)

 

Son'a emblemSon'a skriftSon'a slagkryssare
Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter