Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning
  • Androider

Bläddra

Androider

Androider
Hemplanet: Okänd

Androider är mekaniska varelser skapade för att efterlikna humanoider. De finns i olika kulturer med olika uppdrag, men oftast är de inte autonoma och arbetar istället som tjänare åt det folk som skapat dem. I ett fåtal fall finns det exempel på att androider har fått en egen kultur med självbestämmande. Ett tydligt exempel på en självständig android är Data.

 

Planeten Mudd

På planeten Mudd levde år 2268 en större grupp androider som styrdes av ett kollektivt medvetande. De finns där troligen fortfarande, men kan inte interagera med människor eller andra ologiska varelser då de inte kan hantera den flod av känslor som utstrålar från dem. (I, Mudd)

 

Harry Mudd använde vid säkert mer än ett tillfälle flera androidkloner i sina försök att undkomma rättvisan. (The Escape Artist)

 

Planeten Coppelius

I slutet av 2300-talet flyr Bruce Maddox, en vetenskapsman med lång erfarenhet av att forska kring androider, till denna planet för att undgå Federationens beslut att förbjuda androider. Han skapar här ett flertal androider, med hjälp av rester från androiden Data. 

Informationen om denna art kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon

Kända androider:

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter