Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning
  • El-aurier

Bläddra

El-aurier

El-aurier
Hemplanet: Okänd

El-aurierna är en berest art som har spritt sig över stora delar av galaxen. Det är känt att åtminstone en el-aurian besökte Jorden år 1893 innan ens människorna kände till att det fanns utomjordingar. (Time's Arrow, del I och del II) Borgerna attackerade deras hemvärld under 2265 och assimilerade i stort sett hela arten. De som överlevde spred sig över hela galaxen och har fått ha sina hem hos andra arter. (Q Who, Ensign Ro)

 

Tolian SoranStjärnflottan hade sin första kontakt med arten då de transporterade en grupp el-aurianska flyktingar till Federationens rymd. Transportskeppen fastnade och förstördes i Nexus. Enterprise-B lyckades rädda några av flyktingarna. Bland de som räddades fanns Guinan och dr Tolian Soran. El-aurierna verkar ha en begränsad empatisk förmåga. Flera har använt denna förmåga för goda ändamål medan andra har använt den för att lura och bedra andra personer. Soran använde exempelvis sin förmåga till att försöka återvända till Nexus. (Rivals, Star Trek: Generations)

 

De är fysiskt och socialt väldigt lika människorna. Det enda som egentligen skiljer dom åt är att el-aurierna lever betydligt längre. Hur länge är okänt, men det handlar säkert om flera århundraden.

Informationen om denna art kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter