Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning
  • Hologram

Bläddra

Hologram

Hemplanet: Okänd

Hologram, en via dator skapad presentation som från början inte var intelligent utan helt styrd av de datorsystem och oftast humanoider som stod bakom programmeringen. Med tiden har man dock behövt skilja på förnimmande (alltså de mer eller mindre intelligenta) och icke-förnimmande hologram. Hologram har över hela det kände universat blivit allt mer sofistikerade och intelligenta. De överskrider det som de är programmerade för och har därför också börjat att kräva rättigheter som levande varelser. Ett av många exempel på detta är Vic FontaineDeep Space 9, ett annat exempel är doktornVoyager.

 

Att hologramteknologin är framgångsrik även i deltakvadranten märks tydligt när Voyager svarar på ett nödanrop från ett hologram där besättningen är död och den är övergiven. (Revulsion)

 

Hologramdoktorn får uppleva verklig smärta för första gången i början av år 2372, (Projections) men får något år senare vid ett tillfälligt besök i 1900-talets USA en smärtsam återkoppling till denna känsla.

 

Senare stöter Voyager även på hologram som med våld kämpar för sin frihet och som dödar alla organiska som kommer i vägen. (Life Line, Critical Care, Body and Soul, Flesh and Blood, del I-II)

 

Lista över hologram i urval

  • Vic Fontaine
  • Doktorn
  • Gigolo
Informationen om denna art kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter