Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning
Hemplanet: Okänd

Tkoner var en humanoid art hemmahöriga i Tkonimperiet (Eng: Tkon Empire), ett imperium som existerade för över 600 000 år sedan, och hade en folkmängd som kunde räknas i billioner. Till höger visas en del av en utskrift som förekom i en historiebeskrivning av imperiet. Tkonimperiet stod på en oerhört hög teknologisk nivå, och kunde förflytta hela stjärnsystem. Planeter kunde placeras strategiskt, och utrustas enbart för försvar av andra världar som ingick i imperiet. Dessa planeter använde sig av väktare, kallade portaler (Eng: Portals) för att försvara utposterna och agera portvakter för andra arter som ville besöka imperiet. Åtminstone en av dessa väktare (Portal 63) överlevde Tkonimperiets kollaps - som en följd av att imperiets centralstjärna exploderat i en supernova (alldeles efter "Age of Makto") - och påträffades av federationsskeppet USS Enterprise-D på en planet i Delfi Ardu-systemet år 2364.

 

Detta var den första kontakten med det utdöda Tkonimperiet, såväl som med ferengierna, som USS Enterprise-D förföljt eftersom man misstänkt dem för stöld.

 

Inte mycket är för övrigt känt om Tkonimperiet, förutom ett antal planeter som ingick i imperiet och en grundläggande förståelse av skriftspråket. (The Last Outpost)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter