Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Bläddra

De forntida humanoiderna

Progenitor (TNG)
Hemplanet: Okänd

De forntida humanoiderna (Eng: The Ancient Humanoids) eller "De första humanoiderna" (Eng: The First Humanoids) var en art av humanoider som räknades till en av universums äldsta intelligenta arter. Sannolikt var också de forntida humanoiderna de första humanoiderna som utvecklades i vintergatan, och de utforskade galaxen redan för omkring 4,5 miljarder år sedan. De fann dock inga livsformer som liknade dem själva, och insåg att om de ville att humanoiderna skulle finnas kvar efter att de själva försvunnit (de var på det klara med att alla livsformer förr eller senare skulle dö ut), så måste de plantera fröet - motsvarande kodade DNA-fragment - för arten på mängder av platser där livet precis hade startat, inklusive Jorden, Vulcan, Qo'noS, Cardassia Prime, Bajor, Betazed, etc.

 

DNAt var programmerat att styra utvecklingen mot en art som liknade deras egen, med mindre variationer bl.a. dikterade av miljön på planeten. Artens grundkonfiguration var dock densamma med två armar, två ben, två ögon och två öron (symmetriskt tvåsidig), luktorganet placerat över munnen, hjärnan placerad i huvudet, upprätt gång, osv. Genom att jorden respresenterade den ideala planeten (eller ett genomsnitt av en lämplig planet) för artens utveckling, kunde den sägas skapa själva grundformen för humanoiden, där den motsvarande arten på andra planeter, som Qo'noS, Cardassia Prime, Vulcan, etc., istället i mycket formades efter de speciella förhållanden som rådde på planeten.

 

Fragmenten av DNA bestod också av delar av ett dataprogram som innehöll ett meddelande förklarande den första humanoida arten och dess handlingar. Man hoppades att de "nya" humanoida arterna skulle komma tillsammans i en anda av samarbete och förståelse, och gemensamt sätta samman programmet. (The Chase)

 

Det har spekulerats att de forntida humanoiderna var desamma som bevararna (Eng: The Preservers).

Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter