Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning
Triller
Hemplanet: Trill

En humanoid art. De har möjligheten att sammanfoga sig med en annan art från deras planet, kallad symbiont. Detta kräver en lång utbildning (The Host) och trillerna anser det vara en ära att bli sammanfogade. När värdkroppen fått en symbiont inopererad så får den också tillgång till minnen från de tidigare värdarna. Förhållandet är symbiotiskt, och 93 timmar efter föreningen så kan de inte överleva utan varandra. Och om värdkroppen dör måste symbionten överföras till en ny värdkropp (The Host). Symbionten kan på så sätt överleva i flera hundra år och föra vidare kunskap från tidigare värdar till blivande. Jadzia Dax som arbetar på bryggan på Deep Space 9 är trill och bär på en symbiont. (Emissary, Dax)

 

Besättningen måste kämpa för Jadzias liv när en desperat trill tar gruppen som gisslan och kidnappar Daxsymbionten med avsikt att transplantera in den i sig själv. (Invasive Procedures)

 

Vid olika tillfällen, om trillrådet godkänner det, kan en trill få möta tidigare värdar till sin symbiont, genom att personligheterna får ta över en annan kropp så att Jadzia kan tala med den mer direkt. (Facets)

 

Det finns lagar som styr över att triller inte får ha äktenskapligt samröre med tidigare värdars partner, vilket Dax tvingas reflektera över. (Rejoined)

 

Andra viktigare avsnitt: Afterimage

Informationen om denna art kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon

Trillen Kell Perim, år 2375

 

Trillen Odan, år 2367

 

 

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter