Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Barkonier

Barkonier
Hemplanet: Barkon IV

Mänskliga invånare på planeten Barkon IV. Utmärkande drag av barkonierna är att de har symmetriska lilafärgade markeringar på deras pannor. År 2370 var deras civilisation vid en förindustriell ålder.

 

Då en djuprymd sond ifrån Federationen kraschade på planeten Barkon IV sändes Data för att återta det radioaktiva innehållet. Data tappade minnet vid en olycka och tog kontakt med folket vid en by i närheten av kraschplatsen utan att veta att det strider mot Federationens lagar. För att skaffa sig mat och logi sålde Data sina metallbitar, ovetandes att det var det radioaktiva material som han skulle hämta, till byns smed.

Smeden gjorde smycken av metallen och detta orsakade att en sjukdom bröt ut hos dem som kom i kontakt med de radioaktiva metallerna. Data tar sig an att lösa mysteriet med sjukdomen samtidigt som andra bybor börjar misstänka honom för orsaken. Data lyckas hitta ett botemedel och precis efter det att han släppte ut botemedlet i byns vattensystem genomborras han av ett spjut kastat av en av byns medlemmar, vid ett uppror.

 

Enterprises besättning lyckas efter ett tag att lokalisera honom samtidigt får de reda på denna egendomliga historia om den blekhyade främlingen som botade hela byn av en ung flicka som han blev vän med. (Thine Own Self)

Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter