Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Bläddra

Guardian of Forever

Guardian of Forever
Hemplanet: Okänd

"Guardian of Forever" är skapad av en okänd uråldrig utomjordisk art. Den fungerar som en tidsportal eller portal till andra tidslinjer eller dimensioner och är placerad på en uråldrig planet dit galaxens alla tidslinjer sammanstrålar. Portalen är medvetande och reagerar på frågor och olika handlingar och den har till och med möjligheten att på något sätt kontrollera tidens flöde.

Den skapar enorma krusningar i tiden som visar sig som störningar i rymden runt planeten den är placerad på.

 

Den upptäcktes av besättningen på USS Enterprise år 2267. Dess kraft visade sig när dr McCoy, som hade fått en överdos av cordrazine, steg in i den och färdades tillbaka i tiden. I dåtiden så förändrade McCoy tidslinjen så att USS Enterprise aldrig hade existerat. Kirk och Spock följde efter honom till 1930-talet och lyckades där återställa tidslinjen. (The City on the Edge of Forever)

 

Under år 2269 så undersökta några forskare, ledda av Kirk och Spock, Federationens historia med hjälp av portalen. Medans Kirk och Spock undersökte orionernas förflutna så undersökte en annan grupp av forskare vulcanernas förflutna och lyckades ta bort Spock från den tidslinjen. Kirk och spock var skyddade från ändringen då de var på Orion och märkte först att ändringen hade skett när de återigen steg igenom portalen. När man väl hade fått reda på orsaken till ändringen i tiden så kunde Spock återvända till sin egna barndom på Vulcan och förhindra sin egna död. (Yesteryear)

 

En bild från det förflutna visas i portalen

 

 

Runt 2800-talet, då olika interstellära nationer krigade mot varandra i det stora Tidskriget, valde Guardian of Forever att gömma sig undan alla andra. År 3189 gav den sig dock till känna när Michael Burnham och Philippa Georgiou kom dit i sökandet efter ett botemedel. Då visade Guardian of Forever även att den kunde förflytta personer mellan olika tidslinjer. (Terra Firma, del 1, Terra Firma, del 2)

Informationen om denna art kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon

Spelades av: Bartell LaRue (röst), James Doohan (röst), Paul Guilfoyle (mänskligt gränssnitt på 3100-talet)

 

Bilder

carl--guardian-of-forevers-manskliga-granssnitt.jpg
Carl, det mänskliga gränssnittet år 3189. (Terra Firma, del 1)
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter