Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Kelvaner

Kelvaner
Hemplanet: Kelva

Kelvanernas planet är en del av kelvanimperiet som ligger i Andromedagalaxen. När kelvanerna blev medvetna om den höga strålningen som skulle göra deras galax obeboelig 10 000 år in i framtiden bestämde dom sig för att skicka iväg skepp med besättningar som hade uppdraget att ta sig till den närmaste galaxen och erövra nya planeter som dom kan bo på. Eftersom resorna till den närmaste galaxen var cirka 300 år lång hann dom som först fick uppdraget dö och deras platser togs över av nya generationer kelvaner som fick växa upp på skeppen.

 

Trots att kommendör Kirk erbjöd att hjälpa kelvanerna med att hitta obebodda planeter som dom kunde använda, valde dom först att inte acceptera hjälpen, eftersom dom ser sig själva som erövrare. Tids nog kunde kommendör Kirk med hjälp av Spock, doktor McCoy och Scotty övertala kelvanerna att ta emot hjälpen istället.

 

Kelvanerna är mycket större än människor, så för att kunna ta sig runt ombord på USS Enterprise valde dom att byta till en humanoid form. Deras riktiga utseende har man aldrig fått se, men dom sägs ha ett hundratal tentakler. (By Any Other Name)

Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter