Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Talaxier

Talaxier
Hemplanet: Talax

Den talaxianska rasen är väldigt gammal och de kan ha haft warpkapabilitet redan under 1450-talet, då deras ras kontaktades av vaadwaurerna. Det är oklart hur det gick med denna första kontakt. Ett ord har överlevt i det talaxanska språket, "vaadwaur" som betyder "dåraktig" vilket tyder på att kontakten inte gick så bra.

De gamla talaxierna hänvisade till sig själva som talax-ilzay. (Dragon's Teeth)

 

Talaxerna hamnade i krig med haakonian ordern under 2340- och 2350-talet. Pga detta så flyttade många talaxier från sin hemplanet till andra regioner i deltakvadranten. Kriget slutade under 2355 då haakonierna anföll månen Rinax med sin metreon kaskad. När den talaxanska regeringen såg skadorna som kaskaden åstadkom så kapitulerade de villkorslöst. (Jetrel)

 

Talaxierna blev direkt, genom Neelix, en av Voyagers allierade efter att de gick emot kazonerna. (Caretaker)

 

Talaxierna är en lojal och förtroendegivande ras. De värderar familjen över allt annat, och firar bland annat den årliga Prixin, (firande av familjen). De har dessutom stark andlig tro och övertygelse på att, när någon dör, de kommer till den Stora Skogen och möter deras avlidna vänner och familj vid Mötesträdet. (Mortal Coil)

 

Talaxierna har även de, i vissa fall, färdats långa vägar för att finna en fredad plats. Detta är dock ovanligt men inte helt okänt. (Homestead)

Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter