Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning
  • 8472

Bläddra

8472
Hemplanet: Flödesrymden

De är inte från deltakvadranten, utan kommer från en annan dimension, kallad flödesrymden (fluidic space), om vilket mycket lite är känt förutom att den består av flytande materia och inget normalt rymdvakuum eller fast materia. Det är bara en sak som är helt klar: art 8472 (som är borgernas beteckning på rasen) är mer kraftfull och skrämmande än borgerna. Borgerna klarade aldrig att assimilera dem, då de ägde en rad biologiska svårigheter, och med en enkel beröring infekterade de deras offer med en sjukdom som skapade en process som dödar cellerna. Deras DNA är en av de mest tätaste som någonsin har setts. De är starka telepater också, och det verkar vara deras enda form av kommunikation. De reser i bioskepp som har en oerhört stark stridsstyrka, med möjlighet att förstöra en borgkub inom några sekunder.

De lyckades förstöra mängder av borgvärldar och hundratals borgkuber. (Scorpion, del I)

 

Med hjälp av borgerna så lyckades doktorn skapa modifierade nanosonder som kunde döda eller söva art 8472. Art 8472 blev tvungna att återvända till flödesrymden när Voyager utrustade sina torpeder med den modifierade nanosonden. (Scorpion, del I & II)

 

En av art 8472 blev kvar i normalrymden och jagades av hirogenerna. Denna flydde till Voyager och räddades av dess besättning. Kommendör Janeway hade tänkt skicka tillbaka den till flödesrymden, men hirogenerna jagade den fortfarande och i en kamp så transporterade Seven of Nine över den till det hirogenska skeppet. (Prey)

 

Art 8472 blev rädda för hotet från människornas modifierade nanosonder och skapade en simulering av stjärnflotteakademin på Jorden i en station i deltakvadranten. Där började de träna för en möjlig infiltration av Jorden. Denna station upptäcktes av Voyagers besättning och infiltrationen förhindrades när de lyckades övertyga art 8472 om att federationen inte utgjorde något hot. De gav art 8472 de modifierade nanosonderna och hoppades att de kunde utveckla ett skydd mot dem. (In the Flesh)

 

Undinkriget 2385c - 2415c

Senare framkom att art 8472 själva kallade sig groundskeepers eller undiner. På 2380-talet attackerade de Federationen genom att infiltrera både Federationen, dess allierade och dess fiender med hjälp av att impersonifiera nyckelfigurer i de olika kulturerna. Gornernas regering blev på så sätt nära till att ha startat krig med klingonerna, ett krig som skulle ha fört in Federationen, tzenkheterna och flera andra makter i ett fullödigt krig. Flera av de viktigaste händelserna mellan 2380-talet och 2409 har sammanfattats i en bok av Jake Sisko och Michael A Martin från 2409. (Star Trek Online: The needs of the many)

 

Sedermera, efter Siskos bok 2409, kom ändå kriget till stånd och de totala effekterna av detta krig har ännu ej uppskattats till fullo. (Star Trek Online)

Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter