Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Bläddra

Ledosier

Ledosier
Hemplanet: Ledos

Ledosierna delar hemplaneten Ledos med ventuerna. Ledosierna lever i ett teknologiskt utvecklat samhälle med warp-teknologi. Ventuerna är ledosiernas genetiska förfäder.

I många århundraden levde ledosierna och ventuerna vid sidan av varandra tills en dag då en avancerad utomjording upptäckte att ledosierna, vars samhälle började utveckla avancerad teknologi, förorenade området som tillhörde den mera primitiva arten ventuer. Utomjordingarna placerade en energibarriär runt ventuernas område för att skydda dem från ledosiernas inflytande. Sedan dess har ledosierna försökt att penetrera energibarriären utan att lyckas.

 

År 2377 kontaktade USS Voyager ledosierna, som erbjöd besättningen att stanna kvar för landpermission. Seven of Nine skulle medverka på en tre dagar lång konferens på planeten, men innan hon och Chakotay kom dit kraschade deras skyttel på väg ner innanför barriären. De lyckades med hjälp av ventuerna att neutralisera energibarriären, men besättningen på USS Voyager återupprättade barriären snart igen då man var rädd att ledosierna skulle lägga sig i och förstöra ventuernas sätt att leva. (Natural Law)

 

Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter