Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning
kazon
Hemplanet: Okänd
Voyager mötte denna ras direkt när de kom till deltakvadranten och de avslöjade sig direkt som en väldigt aggressiv ras. Kazonerna lever i många separata sekter (såsom Ogla, Nistrim, etc). Antalet sekter är omkring 12, men detta ändras kontinuerligt pga de flitiga krigen mellan sekterna. De har warpkapabilitet, men är inte högt avancerade vad gäller resten av teknologin, så de är intresserade av att få tag på Voyagers mer utvecklade teknologi, speciellt transportörssystemen, för att integrera dem i sina egna skepp. De är en kultur vars kultur baseras på krig, och påminner därför om klingonerna i alfakvadranten. (Caretaker, State of Flux)

Kazonerna är indelade i olika territorier, men gränser mellan deras olika sekter såväl som antalet sekter ändras dagligen. I början av år 2372 fanns det ungefär 18 sekter. (Initiations)

En gång i tiden var kazonerna ett starkt folk, både inom kultur och rymdfart, men de blev ockuperade av traberna som uppmuntrade dem till att kämpa mot varandras sekter, något som bara stärkte trabernas kontroll. På 2340-talet enades dock kazonerna och övervann sina härskare. (Maneuvers)

Kazonerna har infiltrerat Voyager genom att en ur besättningen blir lovad ersättning mot att spionera för kazonerna. (Lifesigns, Investigations)
Detta misslyckas dock men vad de lyckas med i ett senare skede är att ta kontrollen över Voyager i sin helhet och inkorporera den i sin flotta. (Basics del I och II)

Andra avsnitt: Shattered
Text markerad med denna färg är ej kanon
Trivia
Kazonerna var från början tänkta att finnas med som en social kommentar om gängbildningar i USA, men det utvecklades senare till något betydligt större. (Michael Piller i Captains' Logs Supplemental - The Unauthorized Guide to the New Trek Voyages)
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter