Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning
Voth
Hemplanet: Voth
Vother, en kallblodig art. Denna ras är en av de mer unika arterna som Voyager mötte på sin resa genom deltakvadranten. De är en extremt avancerad ras och deras skepp innehåller bemantlingsteknik och kan nå transwarphastighet. (Distant Origin)

Samhälle
De styrs i form av ett matriarkat där en kvinna har högsta befattningen, men de verkar vara ett relativ jämställt samhälle och män och kvinnor har i princip lika tillgång till alla sorts arbeten (Distant Origin). De är starkt territoriella i sina anspråk på den närliggande rymden men utövar även handel med andra, enligt dem lägre stående, varelser. Bland annat syntes ett av deras skepp dockad till en av de markoniska handelsstationerna år 2376. (Survival Instinct)

Ett antal doktriner styr vad votherna får tycka och inte tycka och kan ses som huvudlagarna i deras samhälle. Flera doktriner har fått ändras när nya upptäckter har gjorts. Bland annat så har en tidigare stark doktrin sagt att transwarp inte var en möjlighet, men detta har votherna frångått och använder sig nu av denna teknik ytterst flitigt. (Distant Origin)

Ursprung
Det som är mest unikt med dem är att de härstammar från alfakvadranten, mer exakt från jorden, och de verkar vara resultatet av evolutionen av dinosaurier. Inom vothernas samhälle finns det vissa som hävdar den teoretiska utgångspunkten att de verkligen kommer från en annan plats än deltakvadranten. Teorin kallas "Det avlägsna ursprungets teori" (eng. Distant origin theory) och är förbjuden av matriarket genom en doktrin där det uttalas att släktskap även på långt håll med varmblodiga däggdjur som t.ex. människor inte kan accepteras. (Distant Origin)
Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter