Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: Deep Space NineSäsong 1

1.11 - The Nagus

Stjärndatum: Okänt
Sändes (US): 1993-03-21
Sändes (SE): 2008-06-09
6.4 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Under ett besök av ferengernas affärsledare, nagusen, på Deep Space 9, blir Quark plötsligt utnämnd ledare över ferengernas finansiella imperium. Han upptäcker att han inte bara är populär, han är också ett populärt mål att döda. När Odo och Sisko försöker hitta den potentiella mördaren, vägrar Quark att ta emot deras assistans och finner sig snart fångad i en rymddocka och är på väg att skickas ut i rymden.

 

Arter: ferenger, *hupyrianer, algolianer, corvanska gilvor, tribblar

Trivia:

Avsnittet, som från början var tänkt att heta "Friends and Foes", är delvis en hyllning till filmen Gudfadern. Speciellt tydligt är det i akt fyra, då Nava kommer till sin nye nagus Quark, i en scen som försökte efterlikna början av Gudfadern ända ned till detaljer som ljussättningen och att Quark har ett husdjur i sitt knä.

Max Grodénchik som Rom

Aron Eisenberg som Nog

Wallace Shawn som Zek

Tiny Ron som Maihar'du

Lee Arenberg som Gral

Lou Wagner som Krax

Barry Gordon som Nava

Regi: David Livingston

Story: David Livingston

För TV: Ira Steven Behr

Recension

Av: Mr Trek, 2015-03-30
Betyg: 7
The Nagus är avsnittet där man tillslut får till ferengerna (de blev ju inte så bra i TNG). Här får vi till exempel för första gången lära oss några Rules of Acquisition. Detta leder till många roliga avsnitt i framtiden och gör avsnittet till något av en milstolpe. Jag tycker att avsnittet i sig är riktigt underhållande. Quark blir nagus och har inte en aning om vad man gör med så mycket makt... men tillslut visar det sig att det hela bara var en listig plan av Zek, med sin underbart nasala röst. Avsnittet har också en riktigt fin sidohandling med Jake och Nog, där man få se mer av deras vänskap och hur kommendör Sisko börjar acceptera den, istället för att se Nog som en dålig influens för sin son. Överlag är avsnittet som sagt riktigt underhållande. Ferengerna bjuder på mycket humor. Det får 7/10 tribblar.

Betyg

6.4
25 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
The Nagus
The Nagus
The Nagus
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter