Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: Deep Space NineSäsong 1

1.3 - A Man Alone

Stjärndatum: 46421.5
Sändes (US): 1993-01-09
Sändes (SE): 2008-05-28
7.2 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Relationerna på stationen börjar utformas. Jadzia Dax får utstå flörtar från doktor Bashir, Dax och Benjamin Sisko verkar ha en fördjupad relation sedan lång tid genom hennes trillsymbiont och Keiko O'Brien är orolig över vad hon skall syssla med som botanist på stationen.

Samtidigt blir Odo anklagad för mord på en känd smugglare och medan bevisen hopas mot honom blir stämningen ombord stationen allt mer hotfull, mot Odo och mot stationens hela säkerhet.

 

Arter: bajoraner, ferenger, lurianer, *lauriento, *garanska boliter, tribblar

Teknik: holosvit

(*=nämns här för första gången någonsin)

En längre sammanfattning av hela avsnittet kan läsas här.

 

Trivia:

I Ibudans personliga loggbok syns att skeppet han kommit till Deep Space Nine med hade avgång från Alderaans rymdhamn. Alderaan är prinsessan Leias, i Star Wars, hemplanet.

Max Grodénchik som Rom

Aron Eisenberg som Nog

Rosalind Chao som Keiko O'Brien

Edward Laurance Albert som Zayra

Peter Vogt som bajoransk man #1

Stephen James Carver som Ibudan

Tom Klunis som gammal man

Regi: Paul Lynch

Story: Gerald Sanford och Michael Piller

För TV: Michael Piller

Recension

Av: Pjotr'k, 2015-03-27
Betyg: 7
A man alone tyckte jag var riktigt riktigt bra. Förstår inte den kritik som tidigare lämnats på webben om detta avsnitt, jag älskar hur karaktärerna börjar hitta sig och att relationer börjar skapas. Den får betyget 7 av 10 och orsaken att den inte fick mer var för att flera karaktärer känns svagt beskrivna fortfarande. De kunde också ha dragit ut den här skola-grejen på två avsnitt för att få ett bättre djup om varför den skulle finnas med - att Rom gick med på det så snabbt kändes inte helt förklarat.
Av: Mr Trek, 2015-03-26
Betyg: 6
A Man Alone överraskade mig just positivt. På internet får man en lätt en ganska negativ bild av avsnittet, som jag inte tycker att det helt förtjänar. Det är inte direkt det bästa avsnittet någonsin, men jag tycker inte alls det är dåligt. Odo tror jag helt klart utvecklas av händelserna i avsnittet och bättre börjar förstå sin nya chef, Federationen, och dess syn på rätt. I detta avsnitt träffas också Jake och Nog för första gången. De börjar genast bli vänner, vilket båda deras föräldrar starkt ogillar. Keiko O'Brien startar också en skola för att ge barnen på DS9 och henne själv något att göra. Denna underliggande story i avsnittet som visar hur det börjar skapas ett normalt liv för stationens invånare är något jag verkligen kan uppskatta i avsnittet. Betyg på avsnittet får nog bli 6,5/10.
↓ Läs mer ↓

Betyg

7.2
33 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
A Man Alone
A Man Alone
A Man Alone
A Man Alone
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter