Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: Deep Space NineSäsong 1

1.4 - Past Prologue

Stjärndatum: Okänt
Sändes (US): 1993-01-09
Sändes (SE): 2008-05-29
7.2 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

En återträff med en medlem av den bajoranska motståndsrörelsen tvingar Kira att välja mellan sitt folk och sin plikt som underlydande till en federationsofficer. Vad är egentligen sambandet mellan terroristen som säger sig ha ändrat sin karaktär och de klingonska överlöparna, Lursa och B'Etor av huset Duras?

 

Arter: klingoner, cardassier, bajoraner, lurianer

Skepp: USS Yangtzee Kiang, *USS Ganges

(*=nämns här för första gången någonsin)

Trivia: 

Vilket avsnitt är avsnitt två då? Det kan faktiskt diskuteras. A Man Alone var det andra avsnittet som producerades, medan Past Prologue var det andra avsnittet som sändes. Väljer man att titta i sändningsordning skapas ett litet kontinuitetsproblem, då Kiras hår i detta avsnittet är kortklippt, istället för långt som det var i Emissary och A Man Alone. Det kortare håret var Nana Visitors idé. Hon trodde inte att Kira, som hon spelar, var den typen av person som fixar håret på morgonen.

Andrew Robinson som Garak

Gwynyth Walsh som B'Etor

Barbara March som Lursa

Jeffrey Nordling som Tahna

Vaughn Armstrong som Gul Dunar

Richard Ryder som bajoransk polis

Susan Bay som amiral

Regi: Winrich Kolbe

Manus: Katharyn Powers

Recension

Av: Pjotr'k, 2015-03-27
Betyg: 8
Past prologue var roligt, särskilt delen med Garak. Dock tycker jag att Bashir borde fatta det snabbare, då han faktiskt några gånger smartare än alla andra på stationen. Fast det sista vet vi ju förstås inte än, så bortse från den kommentaren... :) Betyget blir 8 av 10.
Av: Mr Trek, 2015-03-25
Betyg: 8
Vilket avsnitt är avsnitt två då? Det kan faktiskt diskuteras. A Man Alone var det andra avsnittet som producerades, medan Past Prologue var det andra avsnittet som sändes. Jag valde att titta i sändingsordning och såg därför just Past Prologue. Detta skapar dock ett litet kontinuitetsproblem, då Kiras hår i detta avsnittet är kortklippt, istället för långt som det var i Emissary och A Man Alone. Det kortare håret har jag nu läst var Nana Visitors idé. Hon trodde inte att Kira var den typen av person som fixar håret på morgonen. Ett bra litet exempel på hur skådespelaren sätter prägel på karaktären. Jag håller helt och hållet med henne; Kira föredrar säkert en praktisk frisyr. Det här avsnittet är också det första avsnittet där man får träffa min absoluta favoritkaraktär, "plain, simple Garak", som direkt börjar väva sina nät av lögner. Alla sådana här återkommande bikaraktärer, som ges så mycket plats i serien, är enligt mig en av sakerna som gör DS9 till den bästa serien. Avsnittet i sig tycker jag också är väldigt bra. Kira hamnar i en konflikt med sig själv angående vem hon är lojal mot när Tahna Los, som hon slogs med i motståndsrörelsen, men som nu är med i den mer rena terroristgruppen Kohn Ma, som ännu inte lagt ned sina vapen och inte direkt ser positivt på Federationen. Det är ett avsnitt som får en att tänka, som Star Trek gör när det är som bäst. Jag har för mig att detta är ett av de bästa avsnitten i säsong ett.
↓ Läs mer ↓

Betyg

7.2
28 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Past Prologue
Past Prologue
Past Prologue
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter