Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: Deep Space NineSäsong 1

1.5 - Babel

Stjärndatum: 46423.7
Sändes (US): 1993-01-23
Sändes (SE): 2008-05-30
7.6 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

O'Brien har en jobbig dag. Nästan alla system på stationen är instabila. Folk blir instängda i luftslussar, datorer visar fel information och replikatorerna producerar äcklig mat. Det är inte konstigt att O'Brien ser trött ut efter arbetsdagen. Men han är inte bara trött, han har förlorat förmågan att tala begripligt. Allt han säger är en meningslös röra av ord.

 

De tekniska problemen har även drabbat Quark. Replikatorn i baren funkar inte som den ska och kunderna sviker. Med O'Brien i sjukstugan finns små möjligheter att få fart på kommersen igen, men Quark är inte den som ger upp. Snart har han fått igång serveringen och baren fylls av folk igen. Men afasisjukan börjar sprida sig och stationen placeras i karantän. Det blir en rejäl utmaning för doktor Bashir att både lokalisera smittkällan och finna ett motgift innan sjukdomen får fatala konsekvenser.

 

Arter: bajoraner, lurianer, bolianer

Trivia:

Bilden på Dekon Elig, är egentligen en bild på Dan Curry, specialeffektsproducent för TNG och senare DS9. Hans bajoranska näsa lades till digitalt.

Richard Ryder som bajoransk polis

Jack Kehler som Jaheel

Matthew Faison som Surmak Ren

Ann Gillespie som syster Jabara

Geraldine Farrell som Galis Blin

Bo Zenga som Asoth

Frank Novak som affärsman

Kathleen Wirt som afasioffer

Lee Brooks som afasioffer

Todd Feder som man

Regi: Paul Lynch

Story: Sally Caves och Ira Steven Behr

För TV: Michael McGreevey och Naren Shankar

Recension

Av: Mr Trek, 2015-03-26
Betyg: 6
Babel är ett avsnitt som kanske inte ger något jättedjup. Det är dock ganska roligt att se besättningen tappa förmågan att kommunicera och endast prata rappakalja. Att mot slutet få se Quark i operationcentralen är ju också alldeles underbart. Jag har dock lite problem med Kiras metoder gentemot läkaren som tillslut löser problemet med viruset, även om det nog är just faktumet att hon infekterar honom med det som får honom att hitta ett botemedel. Avsnittet får betyget 6/10. Det är inget fantastiskt avsnitt, men heller inte på något sätt tråkigt.

Betyg

7.6
25 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Babel
Babel
Babel
Babel
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter