Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: Deep Space NineSäsong 1

1.6 - Captive Pursuit

Stjärndatum: Okänt
Sändes (US): 1993-01-31
Sändes (SE): 2008-06-02
8.0 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Ett okänt skepp anländer via maskhålet ifrån gammakvadranten. Skeppet är så pass skadat att Sisko tar kontakt med besättningsmannen och erbjuder att reparera skeppet. Den utomjordiska besättningsmannen är mycket nervös och misstänksam mot Siskos erbjudande men till sist går han motvilligt med på förslaget och skeppet dockas med DS9 för reparation. O'Brien får i uppdrag att hjälpa den nervösa utomjordingen och de blir efter ett tag vän med varandra. När sedan flera utomjordiska skepp dyker upp blir det klart varför deras gäst var så nervös och misstänksam mot dem. Det visar sig att deras gäst är "den jagade" i en utomjordisk jakt.

 

Kan O'Brien och resten av besättningen rädda varelsen från ett liv i fångenskap eller förbjuder generalorder ett (prime directive) dem att göra något?

 

Arter: *tosk', *jägare av tosk' lurianer, bolianer

(*=nämns här för första gången någonsin)

Scott MacDonald som Tosk

Gerrit Graham som jägaren

Kelly Curtis som Miss Sarda

Ken Lesco som jägare

Regi: Corey Allen

Story: Jill Sherman Donner

För TV: Jill Sherman Donner och Michael Piller

Recension

Av: Mr Trek, 2015-03-26
Betyg: 8
Captive Pursuit är nog seriens bästa avsnitt hittills vid den här tidpunkten. Första kontakten med liv från gammakvadranten och ett dilemma med huvuddirektivet; vad mer kan man önska sig? Det är ett avsnitt som verkligen får en att tänka en aning. Tosk, som inspirerade jem'hadar senare, är en konstgjort skapad art, för vilken "jakten", där denne är bytet, är livets mening. Vad är egentligen rätt eller fel när man handskas med en intelligent art, som inte vill annat än att jagas för att tillslut dö? Det är en ganska svår fråga. För mig är det fel av tosks skapare att ha skapat arten på det sättet från början, men jag har svårt att säga vad som är rätt eller fel när man står inför en levande sådan varelse. Avsnitt som får en att tänka till är en stor del av anledningen till att jag ser på Star Trek. Betyget får bli 8,5/10.

Betyg

8.0
28 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Captive Pursuit
Captive Pursuit
Captive Pursuit
Captive Pursuit
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter