Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 1

1.10 - Fortunate Son

Uppdragsdatum: Okänt
Sändes (US): 2001-11-21
Sändes (SE): 2003-06-12
6.1 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Enterprise får ett uppdrag av amiral Forrest, att bege sig till fraktskeppet Fortunate som skickat ut nödsignal. De kommer fram till skeppet och finner det svårt skadat men med besättning och familjer fortfarande ombord. Ställföreträdande kaptenen förklarar att skeppet attackerats av nausicaaner och att dessa brukar attackera fraktskepp med avsikt att ta deras last. De går motvilligt med på att ta emot Enterprises hjälp med att reparera skeppet. Det är snart tydligt att Fortunate inte vill ha Enterprise där, men frågan är varför?

 

Arter: nausicaan

Lawrence Monoson som Ryan Cross

Kieran Mulroney som Shaw

Vaughn Armstrong som amiral Forrest

Danny Goldring som nausicaansk kapten

Charles Lucia som kapten Keene

D. Elliot Woods som pojke

Elyssa D. Vito som flicka

Regi: LeVar Burton

Manus: James Duff

Recension

Av: Shran, 2012-09-25
Betyg: 6
Ett av få avsnitt där Travis får stå i fokus. Man blir beordrad av Forest att se vad som hänt med ett av deras fraktskepp. Väl där börjar besättningen på Enterprise inse att allt inte riktigt står rätt till. Dom som attackerade fraktskeppet, Nausicaans har en av sina besättningsmän fast som fånge på fraktskeppet, som styrs av den tillförordnade kaptenen Ryan.

När Enterprise väl börjar att forska lite så utbryter en strid i en av fraktskeppets moduler som kopplas bort med Enterprise besättning kvar och som även har en läcka i skrovet.

Jag tycker att handlingen är bra och att man som tittare får ta ställning för eller emot agerandet av Ryan på fraktskeppet. Personligen så tycker jag han gör fel och det är väl dom flesta av karaktärerna i avsnittet ense om till slut. Man vinner inget på att starta en attack mot en annan ras då det kan få oanade och förödande konsekvenser för andra framöver.

Avsnittet erbjuder även ett fint citat av Archer.

*

"Just because someone isn't born on Earth doesn't make him any less human".

Betyg

6.1
43 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Fortunate Son
Fortunate Son
Fortunate Son
Fortunate Son
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter