Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek: EnterpriseSäsong 1

1.11 - Cold Front

Uppdragsdatum: Okänt
Sändes (US): 2001-11-28
Sändes (SE): 2003-06-13
8.3 /10
  10   9   8   7   6   5   4   3   2   1

Sammanfattning

Enterprise upptäcker en vacker stjärnhop med färgrika gaser och protostjärnor och beger sig dit för att försöka få kontakt med något av de skepp som befinner sig där. De uppnår en kontakt med ett transportskepp som för en grupp pilgrimer till en protostjärna som sänder ut en kraftig energiström vart 11:e år. Archer beslutar att slå följe och bjuder in pilgrimerna till en middag på Enterprise, följt av en rundvandring på skeppet. Snart visar det sig att det bland pilgrimerna befinner sig en suliban och Archer inser att han genom att bjuda in pilgrimerna har försatt skeppet i stor fara.

 

Arter: sulibaner, [cold front]

 

Relaterade avsnitt: Broken Bow

John Fleck som Silik

Matt Winston som tidsagent Daniels

Michael O'Hagan som kapten Fraddock

Joseph Hindy som Prah Mantoos

Leonard Kelly-Young som Sonsorra

Lamont D. Thompson som gammal pilgrim

Regi: Robert Duncan McNeill

Manus av: Stephen Beck & Tim Finch

Recension

Av: Shran, 2012-09-25
Betyg: 5
Om någon hade frågat mig vad jag tyckte om det här avsnittet efter att jag hade sett det den första gången, så skulle jag ha svarat att detta är var ett mycket bra avsnitt och en intressant story arc. Men eftersom hela story arcen med Temporal Cold War inte får ett ordentligt avslut framöver så känns alla avsnitt som rör det, betydligt mindre bra när man ser om dom.

Avsnittet börjar bra med personen från framtiden som ger genmodifierade sulibans order. Det verkar vara rätt enkelt som man kan förstärka och försvaga sulibans och deras egenskaper.

Daniels dyker upp, och likaså Silik. Archer är till en början skeptisk när Daniels berättar att han är från 900 år in i framtiden och här för att stoppa Siliks framfart. Silik å sin sida säger att han är här för att rädda Enterprise och att Archer inte ska lita på Daniels.

Det löser sig sådär till slut, med en Silik som undkommer och en Daniels som till synes blir spräng i småbitar. Daniels rum förseglas och jag gillar hur avsnittet slutar med att dom sakta zoomar in på låset och spelar lite dov musik och sedan slutar avsnittet med det. Det ger känslan av att detta rör någonting omfattande och sådär lagom mystiskt.

Betyg

8.3
48 besökare har betygsatt detta avsnitt.
Ditt betyg:

Text markerad med denna färg är ej kanon
Cold Front
Cold Front
Cold Front
Cold Front
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter